Menu

From asparagus in spring to winter game specialities from our own hunting grounds, our restaurant serves seasonal classics made from the finest local and regional ingredients. Valued traditions such as ‘de Haantjes van Bakker’ have been on the menu for three generations.

Should you have any dietary requirements or information on allergens, please ask one of our staff for advice.

Hidden

Lunch & borrelkaart

Van 11.30 tot 16.30 uur

 

Soepen

Tomatensoep met room en balletjes 9,50
Seizoenssoep 9,50

 

Salades

Gemengde salade geitenkaas walnoot | bloemenhoning 14,50
Caesar salade klassiek gerookte kip of gebakken gamba’s 15,50

Bakker’s special

Russisch ei vleessalade diverse vissoorten | remouladesaus 16,50
Huisgemaakt huzarensalade diverse vleessoorten 14,50

 

Sandwiches

Clubsandwich klassiek gerookte kip | bacon | kerrie mayonaise 13,95
Clubsandwich zalm kruidenkaas | rode ui | kappertjes 14,95
Landbrood carpaccio pijnboompitten | Parmezaan | tomatendressing 13,95
Landbrood tonijnsalade kappertjes | rode ui | gekookt ei | vinaigrette 13,95
Landbrood gezond ham | kaas | ei | tomaat | sla 13,95

 

Voor onze kleinste gastjen

Boterham met kaas, ham, pindakaas, hagelslag of jam 4,95
Boterham met kroket 7,95
Boterham met knakworst 7,95

 

Warme broodjes & kroketten

Landbrood brie uit de oven walnoot | bloemenhoning | gedroogde cranberries 15,50
Handgemaakte kroket met brood 7,95
Twee handgemaakte kroketten met brood 12,50
Vier mini-garnalenkroketjes van Patisserie Holtkamp met brood 18,95
Tosti ham & kaas traditioneel in de pan gebakken 7,95
Tosti tonijn & kaas traditioneel in de pan gebakken 8,95

 

Oma Bakker’s bal

Oma Bakkers recept handgemaakte gehaktbal met brood 12,50

 

Eiergerechten

Uitsmijter Gelderse achterham | kaas 11,95
Uitsmijter krokant gebakken spek 11,95
Bakker’s uitsmijter ham | kaas | gebakken spek | bolletje huzarensalade 13,95
Omelet klassiek krokante spekjes | champignons | gebakken uitjes | paprika 13,95

Bakker’s klassieker

12 uurtje tomatensoep | boterham met kaas | boterham met kroket | bolletje huzarensalade 14,95
12 uurtje vis seizoenssoep | boterham met tonijnsalade | garnalenkroket | frisse groene salade 16,95

 

IJs & Desserts

Dame Blanche vanille-ijs warme chocoladesaus | advocaat 9,50
Citroen-sorbetijs vleugje vlierbessenjenever 7,50
Kinderijs vanille-ijs aardbeiensaus | spikkels | slagroom 4,50

 

Gebak

Appel-abrikozentaartje met slagroom 4,50
Staring kaneelcake van Bakker Ten Broeke met slagroom 4,50
Pecan meringue met slagroom (glutenvrij) 4,50
Pieterpad-taartje, koek met amandelspijs en noten 4,50

 

Borrelhapjes

Handgemaakte bitterbal per stuk 1,15
Kaasstengels, vlammetjes of vlindergarnalen per stuk 1,15

Huisgemaakt gemengd bittergarnituur 9,50 p.p.
koud en warm: opgemaakte canapés | blokje kaas | stukje worst | bitterballen (te bestellen tot 17.00 uur)

Garnalenkroketjes van Patisserie Holtkamp per stuk 3,90
Portie jonge Hollandse kaas of oude Hollandse kaas 6,95
Portie ambachtelijke grilworst of Hausmacher 6,95
Krokant gebakken kippenlevertjes omwikkeld met spek 8,50
Dun gesneden Prosciutto di Parma 8,25
Gemengde gerookte en gezouten noten 5,50
Gemarineerde olijven 5,50

 

Naar de wijnkaart

 

Wildkaart

🌿 vegetarisch of vegetarisch verkrijgbaar
* indien voorradig

Koude voorgerechten

Carpaccio van rund 16,50
gemarineerd in mosterd en zeezout | rucola | pijnboompitten | Parmezaanse kaas | tomatendressing

Garnalencocktail 21,50
Hollandse garnalen | cocktailsaus

Mesclun met geitenkaas 15,50 🌿
walnoten | cranberries | dressing van Vordense bloemenhoning

Gravad lax ingelegd in rode biet 18,50
mierikswortel | gerookte paling | rode biet | Daikon schiftdressing

Oosterse steak tartaar 19,50
Nagelholt | eigeel crème | toast | gerookt spek | ganzenlever | bosui

Carrot d’Hiver cuit 15,50 🌿
sous-vide gegaarde winterpeen | harissa | limoen-koriandercrème | notencrumble | kruidenolie

 

Warme voorgerechten

Escargots 14,50
half dozijn wijngaardslakken | pittige knoflook-selderij boter

Champignons Dordogne 13,50 🌿
bokbier beslag | warme knoflooksaus

Coquille Saint Jacques & gamba 19,50
aardappelmousseline | groene asperge | paddestoelen beurre blanc | kruidenolie

 

Soepen

Tomatensoep 9,95
balletjes | room

Soep van vergeten groenten 9,95 🌿
topinamboer | pastinaak | gerookte makreel | room

 

Wild voorgerechten

Wildbouillon 9,95
dubbel getrokken | blauwe bessen | shiitake

Proeverij van wild 17,50
rillette van eend | coppa van wildzwijn | pastrami van hert | gerookte eendenborstfilet | pastinaak | radijs | uiencompote

Wildpaté 16,50
eend | wildzwijn | rode biet | kweepeergelei ”maison Noordkamp” | gerookte amandel

Bloedworst & duivenborst 23,50
tortellini | notencrumble | paddenstoelen beurre blanc

Zacht gegaard ree op een crostini van tramezinni 18,50
rode kool | crème van pastinaak | appelstroop | balsamico

 

Spoom

Spoom 7,50
citroen sorbetijs | vlierbessenjenever | mousserende wijn | luchtig geklopt eiwit

 

Hoofdgerechten

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met verse seizoensgroenten en krokant gebakken aardappels. Onze porties zijn gemiddeld, maar bestelt u gerust een beetje bij! 

Vis

Zeetong à la Meunière (dagprijs)
goudbruin gebakken in roomboter

Noorse zalm 32,50
gebakken | aardappelmousseline | groene asperge | sauce Hollandaise

Vlees

Tournedos van O’ Sullivan 39,95
O’Sullivan rund | pepersaus

Shortrib 32,50
gebraiseerd | truffeljus

Wiener Schnitzel 27,50
varkensschnitzel | champignon-roomsaus

Bakker’s traditionele halve haan 27,50
boerengarnituur

 

Vegetarisch

Tortellini van eekhoorntjesbrood 27,50 🌿
knolselderij | notencrumble | paddenstoelen melange | bospaddenstoelen beurre blanc

Paprika risotto 27,50 🌿
gegrilde courgette | mini paprika | geitenkaas | crumble van tijm | burrata | kruidenolie | (+ gamba’s 5,-)

 

Wildgerechten

Reerugfilet ”Saint Hubert” 42,50
medaillons | sauce Foyot | melange van paddenstoelen | aardappelmousseline

Hazenbout 29,50
gebraiseerd | sauce Gibier

Gekonfijte eendenpoot en rosé gebakken eendenborst 28,50
sinaasappel saus | sinaasappelconfituren

Traditioneel huisgemaakte Wildpeper 27,50
rode kool | aardappelpuree

Fazant Metternich 34,50
fazantenborst | spek | gekonfijte fazantenpoot | roomzuurkool | Ambachtelijke Rookworst

Proeverij van Achterhoeks ree 34,50
ree biefstuk | huisgemaakt worstje & burger van ree | crème van pastinaak | sauce Grand Veneur

Drieluik van Achterhoeks wild 42,50
eendenborstfilet | rose gebraden hazenrugfilet | ree biefstuk | sauce Gibier

Reebiefstuk 39,50
aan tafel getrancheerd
aardappelmousseline | rode biet | sauce Grand Veneur

2019 Villa Emilio ‘Cuvée des Hospitaliers’ 7,95 | 37,50
Villa Emilio | Frankrijk, Languedoc | Cinsault, Grenache Noir, Mourvedre & Syrah

 

Desserts

Citroen sorbet 7,50
citroen sorbetijs | vlierbessenjenever

Dame blanche 9,50
vanille ijs | advocaat | gebruneerd amandelschaafsel | slagroom | warme chocoladesaus

Chipolatapudding 9,50
marasquinsaus

Huisgemaakte chocolade cake 9,50
chocolademousse | crumble van biet | karamelsaus | bloedsinaasappel ijs

Cremeux van tonkaboon 9,50
framboos | vanille-amarene ijs | kletskop

Pain Perdu 9,50
wentelteefje van Vordens suikerbrood | kaneelijs

Coupe ‘Noisette’ 9,50
notenijs | Amaretto

Kaasplankje 14,50
Proeverij van binnen- en buitenlandse kazen
kletzenbrood | druiven | kweepeergelei ”maison Noordkamp”

2016 La Chartreuse de Coutet 9.50
Bordeaux Chateau | Frankrijk, Preignac-Sauternes | Sémillon, Sauvignon blanc

 

2021 Léon Beyer – Gewurztraminer 7,95
Leon Beyer | Duitsland, Elzas | Gewurztraminer

 

Dessert Koffie’s

Ambachtelijke bonbon à 1,75

Dessert Koffie’s 9,50
D.O.M. Coffee met D.O.M. Bénédictine & dungeslagen room
French Coffee met Grand Marnier & dungeslagen room
Italian Coffee met Amaretto & dungeslagen room

TIP

Irish Coffee 9,50
Irish wiskey & dungeslagen room

 

Bakkertje 3,95
In 1945 serveerde Willem Bakker voor het eerst Jachtbitter in zijn café aan de Dorpsstraat in Vorden. Vandaag de dag serveert de derde generatie Bakker hier hun enige, echte Vordense Bakkertje. Gemaakt volgens geheim familierecept, getrokken van de fijnst geselecteerde Achterhoekse kruiden. Puur natuur, zacht en heerlijk van smaak.

 

Aanbevolen Wijnen

2023 Château ‘g’ Guiraud 64.50
De droge witte wijn van befaamde Chateau Guiraud uit Sauternes die rijpt op gebruikte vaten van de 1er Cru Sauternes van het huis. pannende wijn, verfijnd en aromatisch. Vol met mandarijn en grapefruit, een lange afdronk met vleugje rode bes.
Chateau Guiraud | Frankrijk, Mâconnais | Fris & Strak | 13% | Sauvignon Blanc & Semillon
Past goed bij: Salade geitenkaas, wild voorgerechten

2021 Campillo Blanco 74.50
Deze unieke ambachtelijke wijn toont het beste van de Viura-druif. Hij heeft een goudgele kleur. Zijn geur is intens en complex, met tonen van steenfruit zoals perzik. Zijn smaak is vol, maar met voldoende frisheid, zijn afdronk is lang en harmonisch met een getoaste houtsmaak.
Campillo | Spanje, Rioja | Vol & Tropisch | 13% | Viura & Chardonnay
Past goed bij: Geitenkaas & vis

2022 Brotte Bord Elegance Laudun 49.50
Syrah druiven rijpen in Franse eiken houten vaten. Terwijl de zachtere Grenache rijpt in betonnen vaten. Geuren en smakend als wilde bessen en zwarte kersen, met een zachte en lange afdronk.
Brotte | Frankrijk, Rhoône | Rijk & Krachtig | 15,5% | Grenache Noir & Syrah
Past goed bij: roodvlees, ree, stevige kazen

2017 Campillo Raro Finca Cuestaa Claro 87.50
Deze wijn, die in nieuwe Allier eikenvaten rijpt, heeft een kersenrode kleur en een zeer intens bouquet. Raro is niet alleen de allermooiste wijn van de Bodegas Campillo, maar is tevens een der allerbeste Rioja’s. De Tempranillo Peludo-druivenstokken zijn inmiddels meer dan 60 jaar oud, waardoor ze nog minder vruchten voortbrengen en die nog krachtiger sap geven. Daarom is de naam Raro (in het Engels is rarity schaarste) zeker terecht. Deze wijn is namelijk slechts in uitermate kleine hoeveelheid beschikbaar.
Campillo | Spanje, Rioja | Zwart fruit & Rijk | 14,5% | Tempranillo Peludo
Past goed bij: Wild & Vlees gerechten

2019 Villa Emilio `Cuvée des Hospitaliers’ 7.95 | 37,50
Een heerlijk zomerse rosé wijn uit het zuiden van Frankrijk. Met rood fruit, mooie zuren en een prettige afdronk.
Villa Emilio | Frankrijk, Languedoc | Vol & rond | 14% | Cinsault, Grenache Noir, Mourvedre & Syrah

Kijk voor het uitgebreide assortiment wijnen op onze wijnkaart.

 

Something to celebrate?

Bakker in Vorden has years of experience in organising parties, catering and events. We use this experience to help you organise your wedding, anniversary, birthday, farewell or business meeting. Sporty, convivial, modest or exclusive: we will adapt the room and furnishings to your wishes. More information…

Drieluik van wild Restaurant Bakker Vorden
De beroemde haantjes van Restaurant Bakker in Vorden
Rode bieten risotto Restaurant Bakker Vorden