Menu
From asparagus in spring to winter game specialities from our own hunting grounds, our restaurant serves seasonal classics made from the finest local and regional ingredients. Valued traditions such as ‘de Haantjes van Bakker’ have been on the menu for three generations.
Should you have any dietary requirements or information on allergens, please ask one of our staff for advice.
Hidden
Lunch & borrelkaart
Van 11.30 tot 16.30 uur
Soepen
Tomatensoep met room en balletjes 9,50
Seizoenssoep 9,50
Salades
Gemengde salade geitenkaas walnoot | bloemenhoning 14,50
Caesar salade klassiek gerookte kip of gebakken gamba’s 15,50
Bakker’s special
Russisch ei vleessalade diverse vissoorten | remouladesaus 16,50
Huisgemaakt huzarensalade diverse vleessoorten 14,50
Sandwiches
Clubsandwich klassiek gerookte kip | bacon | kerrie mayonaise 13,95
Clubsandwich zalm kruidenkaas | rode ui | kappertjes 14,95
Landbrood carpaccio pijnboompitten | Parmezaan | tomatendressing 13,95
Landbrood tonijnsalade kappertjes | rode ui | gekookt ei | vinaigrette 13,95
Landbrood gezond ham | kaas | ei | tomaat | sla 13,95
Voor onze kleinste gastjen
Boterham met kaas, ham, pindakaas, hagelslag of jam 4,95
Boterham met kroket 7,95
Boterham met knakworst 7,95
Warme broodjes & kroketten
Landbrood brie uit de oven walnoot | bloemenhoning | gedroogde cranberries 15,50
Handgemaakte kroket met brood 7,95
Twee handgemaakte kroketten met brood 12,50
Vier mini-garnalenkroketjes van Patisserie Holtkamp met brood 18,95
Tosti ham & kaas traditioneel in de pan gebakken 7,95
Tosti tonijn & kaas traditioneel in de pan gebakken 8,95
Oma Bakker’s bal
Oma Bakkers recept handgemaakte gehaktbal met brood 12,50
Eiergerechten
Uitsmijter Gelderse achterham | kaas 11,95
Uitsmijter krokant gebakken spek 11,95
Bakker’s uitsmijter ham | kaas | gebakken spek | bolletje huzarensalade 13,95
Omelet klassiek krokante spekjes | champignons | gebakken uitjes | paprika 13,95
Bakker’s klassieker
12 uurtje tomatensoep | boterham met kaas | boterham met kroket | bolletje huzarensalade 14,95
12 uurtje vis seizoenssoep | boterham met tonijnsalade | garnalenkroket | frisse groene salade 16,95
IJs & Desserts
Dame Blanche vanille-ijs warme chocoladesaus | advocaat 9,50
Citroen-sorbetijs vleugje vlierbessenjenever 7,50
Kinderijs vanille-ijs aardbeiensaus | spikkels | slagroom 4,50
Gebak
Appel-abrikozentaartje met slagroom 4,50
Staring kaneelcake van Bakker Ten Broeke met slagroom 4,50
Pecan meringue met slagroom (glutenvrij) 4,50
Pieterpad-taartje, koek met amandelspijs en noten 4,50
Borrelhapjes
Handgemaakte bitterbal per stuk 1,15
Kaasstengels, vlammetjes of vlindergarnalen per stuk 1,15
Huisgemaakt gemengd bittergarnituur 9,50 p.p.
koud en warm: opgemaakte canapés | blokje kaas | stukje worst | bitterballen (te bestellen tot 17.00 uur)
Garnalenkroketjes van Patisserie Holtkamp per stuk 3,90
Portie jonge Hollandse kaas of oude Hollandse kaas 6,95
Portie ambachtelijke grilworst of Hausmacher 6,95
Krokant gebakken kippenlevertjes omwikkeld met spek 8,50
Dun gesneden Prosciutto di Parma 8,25
Gemengde gerookte en gezouten noten 5,50
Gemarineerde olijven 5,50
Wildkaart
🌿 vegetarisch of vegetarisch verkrijgbaar
* indien voorradig
Koude voorgerechten
Carpaccio van rund 16,50
gemarineerd in mosterd en zeezout | rucola | pijnboompitten | Parmezaanse kaas | tomatendressing
Garnalencocktail 21,50
Hollandse garnalen | cocktailsaus
Mesclun met geitenkaas 15,50 🌿
walnoten | cranberries | dressing van Vordense bloemenhoning
Gravad lax ingelegd in rode biet 18,50
mierikswortel | gerookte paling | rode biet | Daikon schiftdressing
Oosterse steak tartaar 19,50
Nagelholt | eigeel crème | toast | gerookt spek | ganzenlever | bosui
Carrot d’Hiver cuit 15,50 🌿
sous-vide gegaarde winterpeen | harissa | limoen-koriandercrème | notencrumble | kruidenolie
Warme voorgerechten
Escargots 14,50
half dozijn wijngaardslakken | pittige knoflook-selderij boter
Champignons Dordogne 13,50 🌿
bokbier beslag | warme knoflooksaus
Coquille Saint Jacques & gamba 19,50
aardappelmousseline | groene asperge | paddestoelen beurre blanc | kruidenolie
Soepen
Tomatensoep 9,95
balletjes | room
Soep van vergeten groenten 9,95 🌿
topinamboer | pastinaak | gerookte makreel | room
Wild voorgerechten
Wildbouillon 9,95
dubbel getrokken | blauwe bessen | shiitake
Proeverij van wild 17,50
rillette van eend | coppa van wildzwijn | pastrami van hert | gerookte eendenborstfilet | pastinaak | radijs | uiencompote
Wildpaté 16,50
eend | wildzwijn | rode biet | kweepeergelei ”maison Noordkamp” | gerookte amandel
Bloedworst & duivenborst 23,50
tortellini | notencrumble | paddenstoelen beurre blanc
Zacht gegaard ree op een crostini van tramezinni 18,50
rode kool | crème van pastinaak | appelstroop | balsamico
Spoom
Spoom 7,50
citroen sorbetijs | vlierbessenjenever | mousserende wijn | luchtig geklopt eiwit
Hoofdgerechten
Alle hoofdgerechten worden geserveerd met verse seizoensgroenten en krokant gebakken aardappels. Onze porties zijn gemiddeld, maar bestelt u gerust een beetje bij!
Vis
Zeetong à la Meunière (dagprijs)
goudbruin gebakken in roomboter
Noorse zalm 32,50
gebakken | aardappelmousseline | groene asperge | sauce Hollandaise
Vlees
Tournedos van O’ Sullivan 39,95
O’Sullivan rund | pepersaus
Shortrib 32,50
gebraiseerd | truffeljus
Wiener Schnitzel 27,50
varkensschnitzel | champignon-roomsaus
Bakker’s traditionele halve haan 27,50
boerengarnituur
Vegetarisch
Tortellini van eekhoorntjesbrood 27,50 🌿
knolselderij | notencrumble | paddenstoelen melange | bospaddenstoelen beurre blanc
Paprika risotto 27,50 🌿
gegrilde courgette | mini paprika | geitenkaas | crumble van tijm | burrata | kruidenolie | (+ gamba’s 5,-)
Wildgerechten
Reerugfilet ”Saint Hubert” 42,50
medaillons | sauce Foyot | melange van paddenstoelen | aardappelmousseline
Hazenbout 29,50
gebraiseerd | sauce Gibier
Gekonfijte eendenpoot en rosé gebakken eendenborst 28,50
sinaasappel saus | sinaasappelconfituren
Traditioneel huisgemaakte Wildpeper 27,50
rode kool | aardappelpuree
Fazant Metternich 34,50
fazantenborst | spek | gekonfijte fazantenpoot | roomzuurkool | Ambachtelijke Rookworst
Proeverij van Achterhoeks ree 34,50
ree biefstuk | huisgemaakt worstje & burger van ree | crème van pastinaak | sauce Grand Veneur
Drieluik van Achterhoeks wild 42,50
eendenborstfilet | rose gebraden hazenrugfilet | ree biefstuk | sauce Gibier
Reebiefstuk 39,50
aan tafel getrancheerd
aardappelmousseline | rode biet | sauce Grand Veneur
2019 Villa Emilio ‘Cuvée des Hospitaliers’ 7,95 | 37,50
Villa Emilio | Frankrijk, Languedoc | Cinsault, Grenache Noir, Mourvedre & Syrah
Desserts
Citroen sorbet 7,50
citroen sorbetijs | vlierbessenjenever
Dame blanche 9,50
vanille ijs | advocaat | gebruneerd amandelschaafsel | slagroom | warme chocoladesaus
Chipolatapudding 9,50
marasquinsaus
Huisgemaakte chocolade cake 9,50
chocolademousse | crumble van biet | karamelsaus | bloedsinaasappel ijs
Cremeux van tonkaboon 9,50
framboos | vanille-amarene ijs | kletskop
Pain Perdu 9,50
wentelteefje van Vordens suikerbrood | kaneelijs
Coupe ‘Noisette’ 9,50
notenijs | Amaretto
Kaasplankje 14,50
Proeverij van binnen- en buitenlandse kazen
kletzenbrood | druiven | kweepeergelei ”maison Noordkamp”
2016 La Chartreuse de Coutet 9.50
Bordeaux Chateau | Frankrijk, Preignac-Sauternes | Sémillon, Sauvignon blanc
2021 Léon Beyer – Gewurztraminer 7,95
Leon Beyer | Duitsland, Elzas | Gewurztraminer
Dessert Koffie’s
Ambachtelijke bonbon à 1,75
Dessert Koffie’s 9,50
D.O.M. Coffee met D.O.M. Bénédictine & dungeslagen room
French Coffee met Grand Marnier & dungeslagen room
Italian Coffee met Amaretto & dungeslagen room
TIP
Irish Coffee 9,50
Irish wiskey & dungeslagen room
Bakkertje 3,95
In 1945 serveerde Willem Bakker voor het eerst Jachtbitter in zijn café aan de Dorpsstraat in Vorden. Vandaag de dag serveert de derde generatie Bakker hier hun enige, echte Vordense Bakkertje. Gemaakt volgens geheim familierecept, getrokken van de fijnst geselecteerde Achterhoekse kruiden. Puur natuur, zacht en heerlijk van smaak.
Aanbevolen Wijnen
2023 Château ‘g’ Guiraud 64.50
De droge witte wijn van befaamde Chateau Guiraud uit Sauternes die rijpt op gebruikte vaten van de 1er Cru Sauternes van het huis. pannende wijn, verfijnd en aromatisch. Vol met mandarijn en grapefruit, een lange afdronk met vleugje rode bes.
Chateau Guiraud | Frankrijk, Mâconnais | Fris & Strak | 13% | Sauvignon Blanc & Semillon
Past goed bij: Salade geitenkaas, wild voorgerechten
2021 Campillo Blanco 74.50
Deze unieke ambachtelijke wijn toont het beste van de Viura-druif. Hij heeft een goudgele kleur. Zijn geur is intens en complex, met tonen van steenfruit zoals perzik. Zijn smaak is vol, maar met voldoende frisheid, zijn afdronk is lang en harmonisch met een getoaste houtsmaak.
Campillo | Spanje, Rioja | Vol & Tropisch | 13% | Viura & Chardonnay
Past goed bij: Geitenkaas & vis
2022 Brotte Bord Elegance Laudun 49.50
Syrah druiven rijpen in Franse eiken houten vaten. Terwijl de zachtere Grenache rijpt in betonnen vaten. Geuren en smakend als wilde bessen en zwarte kersen, met een zachte en lange afdronk.
Brotte | Frankrijk, Rhoône | Rijk & Krachtig | 15,5% | Grenache Noir & Syrah
Past goed bij: roodvlees, ree, stevige kazen
2017 Campillo Raro Finca Cuestaa Claro 87.50
Deze wijn, die in nieuwe Allier eikenvaten rijpt, heeft een kersenrode kleur en een zeer intens bouquet. Raro is niet alleen de allermooiste wijn van de Bodegas Campillo, maar is tevens een der allerbeste Rioja’s. De Tempranillo Peludo-druivenstokken zijn inmiddels meer dan 60 jaar oud, waardoor ze nog minder vruchten voortbrengen en die nog krachtiger sap geven. Daarom is de naam Raro (in het Engels is rarity schaarste) zeker terecht. Deze wijn is namelijk slechts in uitermate kleine hoeveelheid beschikbaar.
Campillo | Spanje, Rioja | Zwart fruit & Rijk | 14,5% | Tempranillo Peludo
Past goed bij: Wild & Vlees gerechten
2019 Villa Emilio `Cuvée des Hospitaliers’ 7.95 | 37,50
Een heerlijk zomerse rosé wijn uit het zuiden van Frankrijk. Met rood fruit, mooie zuren en een prettige afdronk.
Villa Emilio | Frankrijk, Languedoc | Vol & rond | 14% | Cinsault, Grenache Noir, Mourvedre & Syrah
Kijk voor het uitgebreide assortiment wijnen op onze wijnkaart.
Something to celebrate?
Bakker in Vorden has years of experience in organising parties, catering and events. We use this experience to help you organise your wedding, anniversary, birthday, farewell or business meeting. Sporty, convivial, modest or exclusive: we will adapt the room and furnishings to your wishes. More information…


