Menu
Hidden
Lunch menu
Soepen
Licht gebonden mosterdsoep met Doesburgsche mosterd en julienne van prei 🌿 7,50
Tomatensoep met room en balletjes 7,50
Aspergesoep, licht gebonden met aspergepuntjes en een vleugje room 🌿 7,50
Salades
Gemengde salade met geitenkaas, walnoot en bloemenhoning 🌿 12,50
Caesar Salade Klassiek met gerookte kip of gebakken gamba’s 🌿 12,50
Russisch ei: vleessalade met diverse vissoorten en remouladesaus 12,50
Huzarensalade, huisgemaakt met diverse vleessoorten 11,50
Sandwiches
Clubsandwich Klassiek met bacon, gerookte kip en kerriemayonaise 11,50
Clubsandwich met gerookte zalm, kruidenroomkaas, rode ui, kappertje 13,50
Waldkorn gezond, Gelderse achterham, kaas, tomaat, komkommer en een gekookt scharrel-eitje 🌿 9,50
Waldkorn met dungesneden carpaccio van rund, rucola en Parmezaan 10,50
Waldkorn met tonijnsalade, kappertjes, augurk en rode ui 9,50
Warme broodjes, burgers & kroketten
Bakkers burger van Achterhoeks wild met gebakken uien, pickles en tomaat 12,50
Waldkorn met brie uit de oven, met walnoot, honing en tomaat 🌿 9,50
Handgemaakte kroketten met brood, per stuk 4,50
Drie garnalenkroketjes van ‘Holtkamp’, gefrituurde peterselie en brood 12,50
Tosti traditioneel met ham en kaas, in de pan gebakken 🌿 6,50
Eiergerechten
Uitsmijter met Gelderse achterham en kaas 🌿 9,50
Uitsmijter met met krokant gebakken spek 9,50
Omelet Klassiek met krokante spekjes, champignons, gebakken uitjes, paprika 🌿 9,50
Bakkers Uitsmijter met ham, kaas, gebakken spek en een bolletje huzarensalade 11,50
Bakker’s klassieker
12 uurtje
Soepje van het seizoen, boterham met kaas, kroket en een bolletje huzarensalade 🌿 12,50
Voor onze kleinste gastjes
Boterham met kaas, ham, pindakaas, hagelslag of jam 2,50
Boterham met kroket of knakworst 4,50
Dinerkaart
Voorgerechten
Carpaccio 14,50
Carpaccio van rund gemarineerd in mosterd en zeezout, met peterselie, rucola, Parmezaanse kaas en pijnboompitten
Garnalencocktail 15,50
Hollandse garnalencocktail met romige cocktailsaus
Samenspel van vis 16,50
Samenspel van vis: gerookte zalm, paling, rilette van makreel en Hollandse garnalen
Mesclun met geitenkaas 12,50 🌿
Salade aangemaakt met een dressing van Vordense bloemenhoning vergezeld van geitenkaas, walnoten en mierikswortel
Escargots 11,50
Half dozijn wijngaardslakken in pittige knoflook-selderijboter
Champignons Dordogne 11,50 🌿
Champignons “Dordogne” met warme knoflooksaus
Coquille Saint Jacques & paling 16,50
Coquille Saint Jacques & gerookte IJsselmeer paling, aspergepuntjes en een schuim van kreeft
Soepen
Mosterdsoep 7,50 🌿
Licht gebonden mosterdsoep met Doesburgsche mosterd en julienne van prei
Tomatensoep 7,50
Romige tomatensoep met balletjes
Bisque D’Homard 10,50 🌿
Kreeftensoep met venkelolie en Hollandse garnalen
Spoom
Spoom 6,50
Citroen-sorbetijs met Limoncello
Hoofdgerechten
Alle hoofdgerechten worden geserveerd met verse seizoensgroenten en krokant gebakken aardappels. Onze porties zijn gemiddeld, maar bestelt u gerust een beetje bij! Wij brengen u liever wat extra’s dan dat we het teveel op uw bord weg moeten doen.
RUND
Chateaubriand 72,00 (voor 2 personen)
Chauteaubriand van ambachtelijk Iers Black Angus rundvlees met klassieke Bearnaisesaus Voor 2 personen voor u aan tafel getrancheerd
Tournedos van Black Angus 36,50
Tournedos van ambachtelijk Iers Black Angus rundvlees met pepersaus
Kalfszwezerik 32,50
Krokant gebakken zwezerik van het kalf met een melange van bospaddenstoelen
Wiener Schnitzel van kalf 25,50
Wienerschnitzel van kalf, gepaneerd en krokant gebakken, geserveerd met citroen en ansjovis
Cordon Bleu 25,50
Cordon Bleu ‘klassiek’ van het kalf, gevuld met ham en kaas, gegratineerd met ananas en kaas
VIS
Zeetong à la Meunière 42,50
Zeetong à la Meunière, krokant gebakken in roomboter
Zeebaars 27,50
Op de huid gebakken zeebaarsfilet met risotto van groene asperges en spinazie
Zalmfilet 27,50
Zalmfilet met wilde spinazie en Sauce Hollandaise
Gamba’s aglio e olio 26,50 🌿
Gebakken gamba’s geserveerd met spaghetti, verse tuinkruiden, knoflook, venkelolie en zwarte peper
OVERIG
Bakker’s traditioneel gebakken kippetje 21,50
In z’n geheel gebakken kippetje met garnituur van spek, champignons, uien en paprika geserveerd met Franse frites
Porc Steak 25,50
Licht gerookt en gepekeld van de grill met Beurre ‘Café de Paris’
Asperge risotto 21,50 🌿
Risotto van asperges met gegrilde venkel uit de oven, met pistachenoten en crème van feta
Asperges
VOOR
Asperge lekkernij 12,50
Asperges met gerookte zalm, aspergepuntjes met crème van saffraan
Mesclun van voorjaarssalade 12,50
Mesclun van voorjaarssalade met aspergepuntjes en een dressing van balsamico
Aspergesoep 7,50 🌿
Licht gebonden aspergesoep met aspergepuntjes en een vleugje room
HOOFD
Alle asperge-gerechten serveren wij met gekookte krieltjes, Sauce Hollandaise, botersaus en een vrij-uitloop eitje van Bouwmeester uit Vorden.
Hollandse Asperges & Gelderse achterham 25,50
Hollandse Asperges & mootje zalmfilet 27,50
Hollandse Asperges & krokant gebakken Kalfszwezerik 32,50
Hollandse Asperges & biefstuk van Achterhoeks Ree 32,50
Hollandse en groene asperges, wilde spinazie à la Flamande 22,50 🌿
5-gangen Bakker’s Proeverij
75,00 p.p.
Dit menu is uitsluitend per tafel te bestellen
Amuse Gueule à la maison Gerookte zalm
met komkommer, crème van saffraan en schuim van asperges
Kalfszwezerik
krokant gebakken met een jus van truffel
Cannelloni
gevuld met risotto van groene asperges en spinazie
Biefstuk van jong Reebok
met Hollandse asperges en sauce Hollandaise
Pannacotta
van amandel en sinaasappelof
Kaas
een proeverij van binnen- en buitenlandse kazen met appelstroop en noten
WIJNADVIES
2016 Château Yveline
€ 52,50 per fles
Deze zuiver geurende rode wijn wordt voor het merendeel voortgebracht door de Merlot-druif, aangevuld met een klein beetje Cabernet-Franc. Aan de Merlot-druif dankt hij zijn rondeur en souplesse, de Cabernet-Franc geeft de wijn zijn kracht en volheid.
Desserts
Cheesecake 8,50
Huisgemaakte Cheesecake en citroen sorbetijs
Moeulleux aux framboise 10,50
met Hollandse aardbeien en aardbeienijs
Coupe Hollandse aardbeien 8,50
Hollandse aardbeien, vanille-ijs en slagroom
Pannacotta 8,50
van amandel en sinaasappel
Assiette “Isabel” 7,00
Drie soorten sorbetijs
Citroensorbetijs 6,50
Voor de kleine trek: citroensorbetijs met Limoncello
Dame Blanche 9,50
Vanille ijs, toefje slagroom, advocaat en warme chocoladesaus
Chipolatapudding 9,50
Chipolatapudding met marasquinsaus
Kaasplateau 13,50
Proeverij van binnen- en buitenlandse kazen, noten en gelei van kweepeer
Koffie &Thee
Koffie | Thee
Koffie, Espresso, Thee 2,85 | Cappuccino, Koffie verkeerd 3,00 | Verse muntthee 3,95
Dessert Koffie
D.O.M. Café met D.O.M. Bénédictine, French Coffee met Grand Marnier, Irish Coffee met Irish whiskey 8,50
Ambachtelijke bonbons
per stuk à 1,25
Dranken
Digestieven
Cognac V.S.O.P. Bruno de Lestapis, Grappa, Calvados, Armagnac 7,50
Marc de Bourgogne, Grappa di Barolo, Grappa di Barbera 7,50
Diverse single malt whisky’s vanaf 8,50
Likeuren
Cointreau, Grand Marnier, Drambuie, D.O.M. Bénédictine 6,50
Tia Maria, Baileys, Sambuca, Amaretto, Limoncello di Capri 6,50
Bakkertje 3,50
Jachtbitter, traditioneel recept van Willem Bakker.
In 1945 serveerde Willem Bakker voor het eerst Jachtbitter in zijn café aan de Dorpsstraat in Vorden. Vandaag de dag serveert de derde generatie Bakker hier hun enige, echte Vordense Bakkertje. Gemaakt volgens geheim familierecept, getrokken van de fijnst geselecteerde Achterhoekse kruiden. Puur natuur, zacht en heerlijk van smaak.
Aanbevolen Wijnen
2020 Pinot Bianco 34.50
Frisse Italiaanse Pinot Blanc wijn, gerijpt licht fruit heerlijk zomers glas wijn
Past goed bij: Asperge gerechten, salades, vis | Producent: Kurtatsch | Herkomst: Italië, Sudtirol Alto Adige Stijl: Fris & Strak | 13,5% | Druif: Pinot Bianco
2020 Ijalba Maturana Blanca 39,50
Deze witte wijn uit de Rioja is de eerste witte wijn ter wereld die volledig is gemaakt van Maturana Blanca. De wijn krijgt 3 maanden rijping op de lie en wordt wekelijks omgeroerd. Het is een elegante witte wijn met een stevige afdronk, aroma’s van perzik & tropisch fruit.
Past goed bij: Geitenkaas & vis | Producent: Las Vinas | Herkomst: Spanje, Rioja Stijl: Vol & Tropisch | 13,5% | Druif: Maturana Blanca
2019 Valmoissine 39.50
Deze mooie Pinot Noir is in de neus zacht, niet typisch geurende Pinot Noir.
Hij heeft een lichte, bijna roséachtige kleur. De smaak is zacht, soepel en bij lichte koeling past deze wijn ook uitstekend bij stevige visgerechten.
Past goed bij: Hollandse kazen, rood vlees, stevig vis | Producent: Louis Latour | Herkomst: Frankrijk, Provence Stijl: Complex & Intens | 13,5% | Druif: Pinot Noir
2014 Rioja Reserva 42,50
Krachtige Tempranillo uit de Rioja. In de neus rijpe vruchten en kruiden. In het glas krachtig, houttonen en rijpe tannines. Aroma’s van cacao en toast.
Past goed bij: Wildgerechten, duivenborst | Producent: Las Vinas | Herkomst: Spanje, Rioja
Stijl: Rijk & Krachtig | 13,5% | Druif: Tempranillo, Mazuelo
2019 Grand Ardeche 42,50
Oudere wijnstokken op de beste percelen vormen de basis voor deze fraaie wijn,
die net als de grote Bourgognewijnen zijn opvoeding heeft genoten op kleine eiken fusten.
Genereus bouquet met exotische aroma’s en een heerlijke volle smaak.
Past goed bij: Coquilles, Pasta met garnale | Producent: Louis Latour | Herkomst: Frankrijk, Ardeche
Stijl: Rijk & Vol | 13,5% | Druif: Chardonnay
Kijk voor het uitgebreide assortiment wijnen op onze wijnkaart.
Something to celebrate?
Sweets and to accompany drinks
Gebak
Huisgemaakt appel-abrikozen taartje met een toefje slagroom 3,75
Staring kaneelcake van ‘Dick Ten Broeke’ met tipje slagroom 3,25
Citroen merengue met slagroom (glutenvrij) 3,75
Borrelhapjes
Bitterballen van Achterhoeks ree en truffelmayonaise 0,95
Bitterballen handgemaakt per stuk 0,95
Gemengd bittergarnituur koud en warm per persoon 6,50
Kaasstengels, vlammetjes, vlindergarnalen per stuk 0,95
Garnalenkroketjes van “Holtkamp” 3 stuks 9,95
Jonge of oude kaas per portie 6 stukjes 6,50
Kippenlevertjes omwikkeld met spek, krokant gebakken 6,95
Assortiment ambachtelijke Achterhoekse worstsoorten 6,50
Gemengde noten per portie 3,50
Gemarineerde olijven per portie 3,50
Bakker’s borrelplankje van wild & kaas
(19,50 2 personen)
Antipasti; kaas- en wildlekkernijen, warm hapje, noten, olijven, brood en een dipje


