Menu
From asparagus in spring to winter game specialities from our own hunting grounds, our restaurant serves seasonal classics made from the finest local and regional ingredients. Valued traditions such as ‘de Haantjes van Bakker’ have been on the menu for three generations.
Should you have any dietary requirements or information on allergens, please ask one of our staff for advice.
Hidden
Lunch & borrelkaart
Van 11.30 tot 16.30 uur
🌿 vegetarisch of vegetarisch verkrijgbaar
Soepen
Tomatensoep met room en balletjes 7,95
Soep van de dag 7,95
Salades
Gemengde salade met geitenkaas, walnoot, gedroogde cranberry’s en bloemenhoning 14,50 🌿
Caesar salade klassiek met gerookte kip of gebakken gamba’s 15,50 🌿
BAKKER’S SPECIAL:
Russisch ei: vleessalade met diverse vissoorten en remouladesaus 16,50
Huzarensalade, huisgemaakt met diverse vleessoorten 14,50
Sandwiches
Clubsandwich klassiek met bacon, gerookte kip en kerriemayonaise 13,95
Waldkorn gezond, Gelderse achterham, kaas, tomaat, komkommer en een gekookt scharreleitje 11,50 🌿
Waldkorn gerookte zalm, rode ui, kappertjes en een kruidenmayonaise 12,50
Waldkorn Parma ham, pesto, burrata, rucola en pijnboompit 12,50
Warme broodjes, burgers & kroketten
Waldkorn geitenkaas uit de oven met walnoot, bloemenhoning, rucola en gedroogde cranberry’s 12,50 🌿
Handgemaakte kroket met brood 7,95
Twee handgemaakte kroketten met brood 12,50
Tosti traditioneel met ham en kaas, in de pan gebakken 7,50
BAKKER’S SPECIAL
Oma Bakker’s recept: handgemaakte gehaktbal met brood 11,50
Eiergerechten
Uitsmijter met Gelderse achterham en kaas 10,95 🌿
Uitsmijter met met krokant gebakken spek 10,95
BAKKER’S SPECIAL
Omelet klassiek met krokante spekjes, champignons, gebakken uitjes, paprika 12,50
Bakkers uitsmijter met ham, kaas, gebakken spek en een bolletje huzarensalade 13,50 🌿
12 uurtjes
12 uurtje: Tomatensoepje, boterham met kaas, kroket en een bolletje huzarensalade 13,95
Wild 12 uurtje: bospaddenstoelensoep, boterham met fenegriek, wildkroket en een bolletje huzarensalade 13,95
Voor onze kleinste gastjes
Boterham met kaas, ham, pindakaas, hagelslag of jam 3,95
Boterham met kroket 7,50
Boterham met knakworst 5,95
IJs & Desserts
Dame Blanche: vanille-ijs, toefje slagroom, gebruneerd amandelschaafsel, advocaat en warme chocoladesaus 9,50
Citroen-sorbetijs met een vleugje vlierbesjenever 6,50
Kinderijs: vanille-ijs met aardbeiensaus, spikkels en slagroom 4,95
Gebak
Huisgemaakt appel-abrikozentaartje met slagroom 4,25
Staring kaneelcake van ‘Dick Ten Broeke’ met slagroom 4,25
Hazelnoot meringue met slagroom 4,25
Pieterpadtaartje; koek met amandelspijs en noten 4,25
Borrelhapjes
BAKKER’S SPECIAL
Handgemaakte wildbitterballen per stuk 1,10
Handgemaakte runderbitterballen per stuk 1,10
Gemengd bittergarnituur koud en warm per persoon [te bestellen tot 17.00 uur] 9,50
Kaasstengels, vlammetjes of vlindergarnalen per stuk 1,10
Portie jonge Hollandse kaas 6,95
Krokant gebakken kippenlevertjes omwikkeld met spek 7,95
Dun gesneden Prosciutto 8,25
Brood met kruidenboter, tapenade en Aioli 6,95
Gemengde gerookte en gezouten noten 4,95
Gemarineerde olijven 4,95
Bakkertje 3,50
In 1945 serveerde Willem Bakker voor het eerst Jachtbitter in zijn café aan de Dorpsstraat in Vorden. Vandaag de dag serveert de derde generatie Bakker hier hun enige, echte Vordense Bakkertje. Gemaakt volgens geheim familierecept, getrokken van de fijnst geselecteerde Achterhoekse kruiden. Puur natuur, zacht en heerlijk van smaak.
Drankjes
Ruime selectie koude en warme dranken, gedestilleerd en (speciaal-) bieren.
Mocktails:
• Seedlip Gin en tonic 7,25
• Rode bloedsinaasappel Martini met ijs, citroen en verse munt 7,25
• Liefmans on the rocks met verse mint [Belgisch alcoholvrij fruitbier] 6,25
Alcoholvrije Witte wijn:
• Chardonnay Montusan 6,50
Alcoholvrije Rode wijn:
• Cabernet Sauvignon Montusan 6,50
Game menu
🌿 vegetarisch of vegetarisch verkrijgbaar
* indien voorradig
Koude voorgerechten
Carpaccio 16,50
Carpaccio van rund gemarineerd in mosterd en zeezout, met peterselie, rucola, Parmezaanse kaas en pijnboompitten
Garnalencocktail 21,50
Hollandse garnalencocktail met romige cocktailsaus
Mesclun met geitenkaas 14,50 🌿
Salade aangemaakt met een dressing van Vordense bloemenhoning vergezeld van geitenkaas en walnoten
Oosterse steak tartaar met Achterhoeks Naegelholt en ganzenlever 18,50
Oosterse steak tartaar aangemaakt met rode peper en limoen, vergezeld van Achterhoeks Naegelholt en ganzenlever, met een crème van eigeel en mayonaise van zolderspek
Samenspel van vis 17,50
Gerookte zalm, gerookte paling en Hollandse garnalen, vinaigrette van karnemelk en groene kruiden, limoen-koriander saus
Gegrilde knolselderij 15,50
Gegrilde knolselderij met gele biet, vegan feta crème, frisée, gerookte amandelen en kruidenolie
Tip van Siem | Château de Guiraud | Sauvignon Blancs & Semillon | € 64,50
Wild voorgerechten
Proeverij van wild 17,50
Selectie van huisgemaakte bereidingen van wild lekkernijen. Laat u verrassen!
Wildpaté 15,50
Ambachtelijk bereide wildpaté van eend en wildzwijn met gemarineerde beukenzwam en kweepeergelei “Maison Noordkamp”
Tip van Siem | Louis Latour – Grand Ardèche 2022 | Chardonnay | € 47,50
Soepen
Tomatensoep 8,95
Romige tomatensoep met balletjes
Wildbouillon 9,50
Dubbel getrokken wildbouillon met blauwe bessen en shiitake
Velouté Forestière 9,50 🌿
Licht gebonden soep van bospaddenstoelen met een vleugje room
Warme voorgerechten
Bloedworst, duif en ganzenlever 23,50
Gebakken bloedworst, duivenborst, ganzenlever en saus op basis van appelstroop.
Coquille en gamba 23,50
Coquille Saint Jacques en gamba, pompoenrisotto, beukenzwam, knolselderij en paling beurre blanc
Escargots 14,50
Half dozijn wijngaardslakken in pittige knoflook-selderijboter
Rouleaux van fazant 23,50
Rouleaux van fazant, knolselderij crème, honingtijm crumble, wildkroket en sauce Bordelaise
Champignon Dordogne 13,50
Champignons gefrituurd in bokbierbeslag met warme knoflooksaus
Tip van Siem | Campillo – Blanco Reserva 2021 | Viura & Chardonnay | € 74,50
Spoom
Spoom 7,50
Citroen-sorbetijs met vlierbessenjenever
Hoofdgerechten
Alle hoofdgerechten worden geserveerd met verse seizoensgroenten en krokant gebakken aardappels. Onze porties zijn gemiddeld, maar bestelt u gerust een beetje bij! Wij brengen u liever wat extra’s dan dat we het teveel op uw bord weg moeten werpen.
Vlees
Tournedos O’Sullivan 38,50
Tournedos van O’Sullivan met klassieke pepersaus (met ganzenlever + € 10,-)
Shortrib 32,50
Gebraiseerde shortrib van het rund met een truffeljus
Schnitzel van het Livar Klooster varken 27,50
Gepaneerd en krokant gebakken, geserveerd met een champignon- roomsaus
Bakker’s traditioneel gebakken kippetje 26,50
In z’n geheel gebraden kippetje met garnituur van spek, champignons, uien en paprika
Tip van Siem | Brotte – Laudun Rouge ‘Elegance’ 2021 | Grenache & Syrah | € 49,50
Vis
Zeetong à la Meunière 49,50
Zeetong à la Meunière, goudbruin gebakken in roomboter
Zalm en gamba 29,50
Gebakken Noorse zalm en gamba, op een bedje van pappardelle, zeekraal, vergezeld van paling beurre blanc
Tip van Siem | Louis Latour – Grand Ardèche 2022 | Chardonnay | € 47,50
Vegetarisch
Pompoenrisotto 26,50 🌿
Pompoenrisotto, gefrituurde groente in tempura, geitenkaaskroket en kruidenolie
Pappardelle met een saus van roquefort en gerookte paprika 26,50 🌿
Pappardelle met roquefortsaus, gemarineerde wintergroente, burrata en gerookte amandelen
Tip van Siem | Louis Latour – Grand Ardèche 2022 | Chardonnay | € 47,50
Wild
Reerugfilet ‘Saint Hubert’ 42,50
Medaillons van reerug ‘Saint Hubert’ met een melange van paddenstoelen, puree van aardappel met grove mosterd, knolselderij en sauce Grand Veneur
Hazenbout 29,50
Hazenbout gebraiseerd in rode wijnjus, vergezeld van sauce Gibier
Hazenrugfilet 32,50
Gebakken hazenrugfilet met een saus van Amarenekersen
Gebakken eendenborst en gekonfijte poot 28,50
Gebraden eendenborst en gekonfijt pootje, sinaasappelconfituren, vergezeld van een saus van bloedsinaasappel
Wildpeper 27,50
Wildpeper en stukje hazenbout, met rode kool en puree van aardappel met grove mosterd en knolselderij
Fazant Metternich 34,50
Fazantenborstje gelardeerd met spek, gekonfijte fazantenpoot, roomzuurkool en rookworst
Proeverij van Achterhoeks ree 34,50
Reebiefstuk, saucijs en kroket van ree, crème van rode biet en sauce Grand Veneur
Drieluik van Achterhoeks wild 42,50
Hazenrugfilet, reebiefstuk en eendenborst vergezeld van sauce Gibier
Tip van Siem | El Niño de Campillo Rioja DOCa – Bodegas Campillo 2019 | Tempranillo | € 37,50 [per glas 6,95]
Desserts
Citroensorbetijs 6,50
Voor de kleine trek: citroensorbetijs met vlierbessenjenever
Moelleux au chocolat 9,50
Moelleux au chocolat met passievrucht-gel, vergezeld van hazelnootcrumble en vanille-ijs
Cremeux van Captains Coffee 9,50
Kahlúa, Grand Marnier, bramengel, kletskop en pistache-ijs
Pain Perdu van suikerbrood 9,50
Wentelteefje van Vordens suikerbrood met kaneelijs
Coupe ‘Noisette’ 9,50
Coupe ‘Noisette’ met notenijs en Ameretto
Dame blanche 9,50
Vanille-ijs, toefje slagroom, gebruneerd amandelschaafsel, advocaat en warme chocoladesaus
Chipolata pudding 9,50
Chipolata pudding met marasquinsaus
Kaasplateau 14,50
Proeverij van binnen- en buitenlandse kazen, kletzenbrood en vijgenchutney
Koffie & Thee
Koffie, Espresso, Thee 3,25 | Cappuccino, Koffie verkeerd 3,50 | Verse muntthee 4,50 | Verse gemberthee 4,25
Dessert Koffie 8,50
D.O.M. Café met D.O.M. Bénédictine, French Coffee met Grand Marnier, Irish Coffee met Irish whiskey.
Ambachtelijke bonbons per stuk à 1,75
Dranken
Digestieven
Cognac, Grappa, Calvados, Armagnac, Marc de Bourgogne, Grappa 7,50
Whisky’s
Diverse single malt whisky’s vanaf 8,50
Likeuren 6,95
Cointreau, Grand Marnier, Drambuie, D.O.M. Bénédictine,
Tia Maria, Baileys, Sambuca, Amaretto, Limoncello di Capri
Bakkertje 3,50
In 1945 serveerde Willem Bakker voor het eerst Jachtbitter in zijn café aan de Dorpsstraat in Vorden. Vandaag de dag serveert de derde generatie Bakker hier hun enige, echte Vordense Bakkertje. Gemaakt volgens geheim familierecept, getrokken van de fijnst geselecteerde Achterhoekse kruiden. Puur natuur, zacht en heerlijk van smaak.
Aanbevolen Wijnen
Geselecteerde wildwijn 2024 Hotel Bakker
2019 Bodega Campillo – El Niño de Campillo Rioja DOCa | 37,50 [per glas 6,95]
Deze heerlijke wijn maakt indruk met zijn dieprode kleur en complexe bouquet, dat aroma’s van donker fruit, kruiden en eikenhout combineert. In de mond is El Nino de Campillo krachtig en evenwichtig met zijdezachte tannines en een lange afdronk.
Producent: Bodega Campillo | Herkomst: Spanje, Valdepeñas
Stijl: vol & soepel | 13% | Druif: Tempranillo
2023 Château de Guiraud | 64,50
Spannende wijn, verfijnd en aromatisch vol met mandarijn en schil van grapefruit, een lange afdronk met vleugje rode bes.
Producent: Château de Guiraud | Herkomst: Frankrijk, Sauternes
Stijl: rijk & krachtig | 13% | Druif: Sauvignon Blanc & Sémillon
Past goed bij: vis, voorgerechten vlees
2022 Louis Latour – Grand Ardèche | 47,50
Oudere wijnstokken op de beste percelen vormen de basis voor deze fraaie wijn, die net als de grote Bourgognewijnen zijn opvoeding heeft genoten op kleine eiken fusten. Genereus bouquet met exotische aroma’s en een heerlijke volle, nootachtige smaak.
Producent: Louis Latour | Herkomst: Frankrijk, Ardèche
Stijl: complex & intens | 13,5% | Druif: Chardonnay
Past goed bij: witvlees gerechten, lichte voorgerechten
2021 Campillo – Blanco Reserva | 74,50
Deze unieke ambachtelijke wijn toont het beste van de Viura-druif. Hij heeft een goudgele kleur. Zijn geur is intens en complex, met tonen van steenfruit zoals perzik. Zijn smaak is vol, maar met voldoende frisheid, zijn afdronk is lang en harmonisch met een getoaste houtsmaak.
Producent: Campillo | Herkomst: Italië, Rioga
Stijl: rijk & krachtig | 13% | Druif: Viura & Chardonnay
Past goed bij: hazenrug, wildzwijn, kazen
2021 Brotte – Laudun Rouge ‘Elegance’ | 49,50
Syrah-druiven rijpen in Franse eiken houten vaten (1/3 nieuwe, 1/3 jaar, 1/3 twee jaar gebruikt).
Terwijl de zachtere Grenache rijpt in betonnen vaten en 100 jaar oude eiken vaten om het vruchtrijke karakter te bewaren. Geurend en smakend als wilde bessen en zwarte kersen, met een zachte en lange afdronk.
Producent: Brotte | Herkomst: Frankrijk, Rhone
Stijl: rijk & krachtig | 15,5% | Druif: Grenache & Syrah
Past goed bij: lamsgerechten, ree, stevige kazen
Kijk voor het uitgebreide assortiment wijnen op onze wijnkaart.
Something to celebrate?
Bakker in Vorden has years of experience in organising parties, catering and events. We use this experience to help you organise your wedding, anniversary, birthday, farewell or business meeting. Sporty, convivial, modest or exclusive: we will adapt the room and furnishings to your wishes. More information…