Menu

From asparagus in spring to winter game specialities from our own hunting grounds, our restaurant serves seasonal classics made from the finest local and regional ingredients. Valued traditions such as ‘de Haantjes van Bakker’ have been on the menu for three generations.

Should you have any dietary requirements or information on allergens, please ask one of our staff for advice.

Hidden

Lunch menu

Van 11.30 tot 16.30 uur
🌿 vegetarisch of vegetarisch verkrijgbaar

Soepen

Bospaddenstoelensoep, licht gebonden 🌿 7,50
Tomatensoep met room en balletjes 7,50

 

Salades

Gemengde salade met geitenkaas, walnoot en bloemenhoning 🌿 12,50
Caesar Salade Klassiek met gerookte kip of gebakken gamba’s 🌿 12,50
Russisch ei: vleessalade met diverse vissoorten en remouladesaus 15,50
Huzarensalade, vleessalade met diverse vleessoorten 12,50

 

Sandwiches

Clubsandwich Klassiek met bacon, gerookte kip en kerriemayonaise 13,50
Clubsandwich met gerookte zalm, kruidenroomkaas, rode ui, kappertje 13,50
Waldkorn gezond, Gelderse achterham, kaas, tomaat, komkommer en een gekookt scharrel-eitje 🌿 10,50
Waldkorn met dungesneden carpaccio van rund, rucola en Parmezaan 10,50
Waldkorn met tonijnsalade, kappertjes, augurk en rode ui 10,50

 

Warme broodjes, burgers & kroketten

Bakkers burger van Achterhoeks wild met gebakken uien, pickles en tomaat 13,50
Waldkorn met brie uit de oven, met walnoot, honing en tomaat 🌿 10,50
Een handgemaakte kroket met brood 6,50
Twee handgemaakte kroketten met brood 9,95
Tosti traditioneel met ham en kaas, in de pan gebakken 🌿 6,50

 

Eiergerechten

Met vrije uitloop eitjes van boerderij Bouwmeester uut Vorden

Uitsmijter met Gelderse achterham en kaas V 9,50
Uitsmijter met met krokant gebakken spek 9,50
Omelet Klassiek met krokante spekjes, champignons, gebakken uitjes, paprika 9,50
Bakkers Uitsmijter met ham, kaas, gebakken spek en een bolletje huzarensalade 11,50

 

Bakker’s klassieker

12 uurtje
Soepje, boterham met kaas, kroket en een bolletje huzarensalade 🌿12,50

 

Voor onze kleinste gastjes

Boterham met kaas, ham, pindakaas, hagelslag of jam 2,50
Boterham met kroket of knakworst 4,50

 

Dinner & Game menu

🌿 vegetarisch of vegetarisch verkrijgbaar
* indien voorradig

 

Koude voorgerechten

Carpaccio 15,50
Carpaccio van rund gemarineerd in mosterd en zeezout, met peterselie, rucola, Parmezaanse kaas en pijnboompitten

Garnalencocktail 15,50
Hollandse garnalencocktail met romige cocktailsaus

Samenspel van vis 16,50
Samenspel van vis: gerookte zalm, paling, rilette van makreel en Hollandse garnalen

Salade met geitenkaas 12,50 🌿
Salade aangemaakt met een dressing van Vordense bloemenhoning vergezeld van geitenkaas en walnoten

Proeverij van wild 16,50
Selectie van huisgemaakte bereidingen van wild lekkernijen. Laat u verrassen!

Duivenborst & Zuurkool 15,50
Duivenborst met mesclun van zuurkool, gorgonzola, peer en granaatappel
(ook vegetarisch te bestellen 🌿)

Wildpaté 14,50
Ambachtelijk bereide wildpaté van eend en wild zwijn met vijgenchutney
en kweepeergelei “Maison Noordkamp”

Gerookte Eendenborst 13,50
Gerookte eendenborst vergezeld van een carpaccio van rode en gele biet & linzen salade
(ook vegetarisch te bestellen 🌿)

 

Soepen

Wildbouillon 7,50
Dubbel getrokken wildbouillon met blauwe bessen

Tomatensoep 7,50
Romige tomatensoep met balletjes

Bospaddenstoelensoep 7,50 🌿
Licht gebonden bospaddenstoelensoep met een vleugje room

 

Warme voorgerechten of tussengerechten

Escargots 11,50
Half dozijn wijngaardslakken in pittige knoflook-selderijboter

Champignons Dordogne 11,50 🌿
Champignons gefrituurd in bokbierbeslag met warme knoflooksaus

Coquille Saint Jacques & paling 17,50
Coquille saint Jacques & gerookte IJsselmeerpaling, geserveerd met paddenstoelen duxelles, schuim van gerookte paling en kruidenolie

Bloedworst, duivenborst en reeworstje 15,50
Gebraden worstje van ree, plakje gebakken bloedworst, duivenborst en rode port saus

 

Spoom

Spoom 6,50
Citroen-sorbetijs met vlierbessenjenever

 

Hoofdgerechten

Onze porties zijn gemiddeld, maar bestelt u gerust een beetje bij! Wij brengen u liever
wat extra’s dan dat we het teveel op uw bord weg moeten doen.

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met verse seizoensgroenten en krokant gebakken aardappels.

 

VIS

Zeetong à la Meunière 43,50
Zeetong à la Meunière, goudbruin gebakken in roomboter

Zeewolf en Gamba’s 29,50
Gebakken zeewolf en gamba’s, paddenstoelen Duxelles, zeegroentes en paling beurre blanc

 

VLEES

Tournedos van Black Angus 39,95
Tournedos van Black Angus met klassieke rode wijnsaus

Shortrib 27,50
Langzaam gegaard shortrib van het rund met een truffeljus

Wiener Schnitzel 26,50
Wienerschnitzel van kalf, gepaneerd en krokant gebakken, geserveerd met citroen en ansjovis

Cordon Bleu 26,50
Cordon Bleu ‘klassiek’, gevuld met ham en kaas, gegratineerd met ananas en kaas

Grootmoeders gebraden kippetje 23,50
Gebraden op Bakker’s traditionele wijze met garnituur van spek, champignons, uien en paprika

 

VEGETARISCH

Truffelravioli 21,50 🌿
Truffelravioli met een saus van truffel, melange van bospaddenstoelen
en vers geraspte Parmezaanse kaas

Pompoenrisotto 21,50 🌿
Risotto van pompoen met krokant van pastinaak en pompoenpitolie

 

WILD

Reerugfilet ‘Saint Hubert’ 42,50
Medaillons van reerug ‘Saint Hubert’ met oesterzwammen, aardappel-truffel crème en sauce Grand Veneur

Duet van Haas 32,50
Hazenbout gebraisseerd, filet van hazenrug en saus van Amarenenkersen

Hazenbout 29,50
Hazenbout gebraisseerd in rode wijnjus, vergezeld van sauce Gibier

Eend à l’ orange 27,50
Gebraden eendenborst en gekonfijte poot vergezeld van sauce à l’orange

Wildpeper en voorloper van haas 25,50
Wildpeper en voorloper van haas met rode kool en aardappelpuree

Fazant Metternich 32,50
Gekonfijt pootje, gelardeerd fazantborstje, roomzuurkool, plakje rookworst geserveerd met sauce Gibier

Proeverij van Achterhoeks ree 34,50
Biefstuk van de achterbout, saucijs en rollade van ree, preisselbeeren en sauce Grand Veneur

Tableau van rood gebakken wild 42,50
Hazenrugfilet, reebiefstuk en eendenborst & sauce Gibier

Vordense lekkernij 32,50
Duivenborstfilet, ambachtelijke bloedworst en saucijs van ree vergezeld van een pompoenrisotto, paddenstoelen en rode wijnsaus

 

Desserts

Citroensorbetijs 6,50
Voor de kleine trek: citroensorbetijs met vlierbessen jenever

Crème brûlée 9,50
Crème brûlée “Traditionelle” met vanille-ijs

Chocolade & Hazelnoot 9,50
Cremeux van 70% pure chocolade & Hazelnoot parfait, gel van duindoornbes en kalamansi

Wentelteefje 9,50
Wentelteefje van Vordens suikerbrood en kaneelijs

Coupe ‘Noisette’ 9,50
Coupe ‘Noisette’ met notenijs en Amaretto

Schwarzwalder kirsch Merigue 9,50
Schwarzwalder kirsch merinque met vanille-amarenenijs en Amarenen kersen

Dame Blanche 9,50
Vanille-ijs, toefje slagroom, gebruineerd amandelschaafsel en warme chocoladesaus

Chipolatapudding 9,50
Chipolatapudding met marasquinsaus

Kaasplateau 13,50
Proeverij van binnen- en buitenlandse kazen, appelstroop en noten

 

Koffie &Thee

Koffie | Thee
Koffie, Espresso, Thee 3,00 | Cappuccino, Koffie verkeerd 3,25 | Verse muntthee 3,95

Ambachtelijke bonbons per stuk à 1,50

 

Dranken

Digestieven 7,50
Cognac V.S.O.P. Bruno de Lestapis, Grappa, Calvados, Armagnac,  Marc de Bourgogne, Grappa di Barolo, Grappa di Barbera

Whisky’s
Diverse single malt whisky’s vanaf 8,50

Likeuren 6,95
Cointreau, Grand Marnier, Drambuie, D.O.M. Bénédictine, Tia Maria, Baileys, Sambuca, Amaretto, Limoncello di Capri

 

Bakkertje 3,50

Jachtbitter, traditioneel recept van Willem Bakker.

 

In 1945 serveerde Willem Bakker voor het eerst Jachtbitter in zijn café aan de Dorpsstraat in Vorden. Vandaag de dag serveert de derde generatie Bakker hier hun enige, echte Vordense Bakkertje. Gemaakt volgens geheim familierecept, getrokken van de fijnst geselecteerde Achterhoekse kruiden. Puur natuur, zacht en heerlijk van smaak.

 

Aanbevolen Wijnen

Prijzen per fles

2019 Grand Ardeche | 42,50
Oudere wijnstokken op de beste percelen vormen de basis voor deze fraaie wijn, die net als de grote Bourgognewijnen zijn opvoeding heeft genoten op kleine eiken fusten. Genereus bouquet met exotische aroma’s en een heerlijke volle smaak.
Producent: Louis Latour | Frankrijk, Ardeche
Stijl: Rijk & Vol | 13,5% | Druif: Chardonnay
Past goed bij: Coquilles, Pasta met garnalen

2020 Pouilly Fumé | 62,50
De wijnen van dit gerenommeerde wijnhuis behoren tot de beste van deze wijnstreek. De Sauvignon-druif  geeft hier een verfijnd, stuivend bouquet en een verrassend krachtige, gestructureerde smaak.
Producent: Chateau de Tracy | Frankrijk, Loire
Stijl: Fris & Strak | 13,5% | Druif: Sauvignon Blanc
Past goed bij: Salade geitenkaas

2020 Ijalba Maturana Blanca | 39,50
Deze witte wijn uit de Rioja is de 1e witte wijn ter wereld die volledig is gemaakt van Maturana Blanca. De wijn krijgt 3 maanden rijping op de lie en wordt wekelijks omgeroerd. Het is een elegante wijn met een stevige afdronk, aroma’s van perzik & tropisch fruit.
Producent: Las Vinas | Spanje, Rioja
Stijl: Vol & Tropisch | 13,5% | Druif: Maturana Blanca
Past goed bij: Geitenkaas & vis

2019 Sancerre | 62,50
Het beste kenmerk van deze wijn is zijn fraaie lichte en heldere kleur, een bijzonder fruitig, stuivend bouquet waarin men tropisch fruit herkent als ananas, passievrucht, citrus, kruisbes en ander wit fruit.
Producent: Domaine De la Porte | Frankrijk, Loire
Stijl: Fris & Strak | 13% | Druif: Sauvignon Blanc
Past goed bij: Zalm, saladegerechten

GESELECTEERDE WILDWIJN 2022 HOTEL BAKKER
2016 Château Chapelle d’Alienor | 34,50
Helder robijnrood. Aroma’s van geroosterd brood vermengd met rood fruit en laurier vullen het glas. Een rijk en harmonieus smaakpalet. Deze wijn is meermaals bekroond en is een feest om te drinken.
Producent: Chateau Chapelle d’Alienor | Frankrijk, Bordeaux | Stijl: Rijk & Krachtig | 14%
Druif: Cabernet Franc, Merlot, Cabernet Sauvignon Past goed bij: Vleesgerechten, lamsvlees

2020 Bourgonge Gamay | 47,50
Deze Bourgonge dankt zijn frambozenrode kleur en zijn uiterst fruitige afdronk aan de meest edele Gamay-druiven uit het zuiden van de Bourgonge. Zijn delicate finesse dankt hij aan een kleine hoeveelheid Pinot-Noir druiven uit de Noord-Bourgonge.
Producent: Louis Latour | Frankrijk, Bouronge
Stijl: Rijk & Soepel | 13% | Druif: Pinot Noir & Gamay
Past goed bij: Vleesgerechten,wild, lamsvlees

2014 Rioja Reserva | 47,50
Krachtige Tempranillo uit de Rioja. In de neus rijpe vruchten en kruiden. In het glas krachtig, houttonen en rijpe tannines. Aroma’s van cacao en toast.
Producent: Las Vinas | Spanje, Rioja
Stijl: Rijk & Krachtig | 14%
Druif: Tempranillo, Mazuelo |
Past goed bij: Wildgerechten, duivenborst

2016 Brunello di Montelcino | 92,50
Topper uit Toscane. Minimaal 12 maanden op Frans eiken gelegen en daarna nog eens 24 maanden op Sloveens eiken gelegen. In de neus kersen en bramen. De smaak is zacht, vol en wat kruidig.
Producent: La Fortuna | Italie, Toscane
Rijk & Krachtig | 15% | Druif: Sangiovese
Past goed bij: Tournedos, truffelgerechten

Kijk voor het uitgebreide assortiment wijnen op onze wijnkaart.

 

Something to celebrate?

Bakker in Vorden has years of experience in organising parties, catering and events. We use this experience to help you organise your wedding, anniversary, birthday, farewell or business meeting. Sporty, convivial, modest or exclusive: we will adapt the room and furnishings to your wishes. More information…

Sweets and to accompany drinks

Gebak

Huisgemaakt appel-abrikozen taartje met een slagroom 3,75
Staring kaneelcake van ‘Dick Ten Broeke’ met slagroom 3,25
Schwarzwalder kirsch merengue met amarenen kersen (glutenvrij) 3,75

 

Borrelhapjes

Bitterballen van Achterhoeks ree en truffelmayonaise 0,95
Bitterballen handgemaakt per stuk 0,95
Gemengd bittergarnituur koud en warm per persoon 6,50
Kaasstengels, vlammetjes, vlindergarnalen per stuk 0,95
Jonge of oude kaas per portie 6 stukjes 6,50
Kippenlevertjes omwikkeld met spek, krokant gebakken 6,95
Assortiment ambachtelijke Achterhoekse worstsoorten 6,50
Gemengde noten per portie 3,50
Gemarineerde olijven per portie 3,50

 

Bakker’s borrelplankje van wild & kaas
(22,50 2 personen)

 

Antipasti; kaas- en hamsoorten, warm hapje, piquitos en noten, olijven, brood en dipje

 

 

Drieluik van wild Restaurant Bakker Vorden
De beroemde haantjes van Restaurant Bakker in Vorden
Rode bieten risotto Restaurant Bakker Vorden

Pin It on Pinterest

Share This