Menu
From the asparagus in spring to winter game specialties from our own hunting grounds; in our restaurant we serve seasonal classics made with the most wonderful local and regional ingredients. Valued traditions such as “De Haantjes van Bakker” have been on the menu for three generations.
Anything on the menu can be ordered for a delicious lunch or dinner for home or work. If you have dietary requirements or need information about allergens, please talk to one of our staff.
Verborgen
Afhaal- en bezorgmenu (wild)
De gerechten op deze kaart zijn te bestellen voor afhalen en bezorgen
tot 21 december en vanaf 1 januari
bestellen vóór 16.00 uur
afhalen tussen 17.00-19.00 uur
Voorgerechten
Alle voorgerechten serveren we met brood en boters
Bospaddenstoelensoep, licht gebonden 5,00
Tomatensoep met room en balletjes 5,00
Wildbouillon met bospaddenstoelen 5,00
Carpaccio van ossenhaas 10,00
Duet van wildpaté en eendenpaté 10,00
Gerookte zalm, gerookte forel en rilette van makreel 10,00
Coppa van wildzwijn & Waldorff salade 10,00
Hoofdgerechten
* geserveeerd met verse groentes en gebakken aardappels
Actie: Wildpeper met puree en rode kool 12,50
Hazenbout met puree en rode kool 20,00
Reerollade met stampot van spruitjes en wildjus 20,00
Actie: Half haantje met boerengarnituur en aardappel 12,50
Stamppot (wekelijks wisselend) met rookworst en speklap 10,00
Varkenshaasje met champignonroomsaus* 20,00
Cordon bleu* 20,00
Kalfsschnitzel met champignonroomsaus* 20,00
Moot verse zalm met witte wijnsaus* 20,00
Bospaddenstoelenrisotto en -ravioli met gewokte
paddenstoelen 17,50
Dessert
Chipolata pudding met Marasquinsaus en slagroom 7,50
Bij bezorgen: bezorgkosten in overleg!
Afhaal- en bezorgmenu
Voorgerechten
geserveerd met brood en boters
Bospaddenstoelensoep, licht gebonden 5,00
Tomatensoep met room en balletjes 5,00
Wildbouillon met bospaddenstoelen 5,00
Heldere groentesoep 5,00
Carpaccio van ossenhaas 10,00
Duet van wildpaté en eendenpaté 10,00
Coppa van wildzwijn & Waldorff salade 10,00
Trio van vis: gerookte zalm, gerookte forel en rilette van makreel 10,00
Hollandse garnalencocktail met romige cocktailsaus 12,50
Winterse salade met gebakken paddenstoelen & feta-kaas 10,00
Hoofdgerechten
geserveeerd met verse groentes en gebakken aardappels
Wildpeper met puree en rode kool 17,50
Hazenbout met puree en rode kool 20,00
Reerollade met stamppot van spruitjes en wildjus 20,00
Reebout filet vergezeld van wildsaus 27,50
Half haantje met boerengarnituur 15,00
Boerenkool of zuurkool met rookworst, speklap, ribbetjes en jus 15,00
Varkenshaasje met champignonroomsaus 20,00
Cordon bleu 20,00
Wiener schnitzel met champignonroomsaus 20,00
Kalfs ragout met puree mooie aangeklede salade 19,50
Moot verse zalm met witte wijnsaus 20,00
Gebakken gamba’s met verse pasta, olijfolie, knoflook en verse kruiden 20,00
Bospaddenstoelenrisotto en -ravioli met gewokte paddenstoelen 17,50
Salades en Hors-d’oeuvres
geserveerd met brood, boters en sauzen
Huisgemaakte huzaren salade met diverse koude vleessoorten 12,50 p.p.
Huisgemaakte zalmsalade met diverse koude vissoorten 15,00 p.p.
Hors-d’oeuvre royaal aangekleed met vis- en vleessoorten 19,50 p.p.
Dessert
Chipolatapudding met Marasquinsaus en slagroom 7,50 p.p.
Griesmeelpudding met bessensap 7,50 p.p.
Omelette Sibérienne met warme kersen (vanaf 2 personen) 8,50 p.p.
Bezorgen binnen de bebouwde kom € 10,00, buiten de bebouwde kom € 20,00
Lunch menu
Soepen
Heldere groentesoep 7,00
met gestoofd rundvlees en balletjes
Tomatensoep 7,00
met room en balletjes
Krachtige wildbouillon 7,50
met shiitake en bosbessen
Bospaddenstoelen 7,50
licht gebonden met truffelolie en truffel-knoflook croutons
Kleine lunch
Salade geitenkaas 12,50
groene salade met geitenkaas, rode biet, gedroogde vijg en vinaigrette
Runder Carpaccio 14,50
met parmezaanse kaas, rucola, pijnboompitten en tomatendressing
Garnalencocktail 15,50
van Hollandse garnalen met een romige cocktailsaus
Trio van vis 15,50
gerookte zalm, gerookte paling en een rillete van makreel en schelvislever
Escargots 10,50
wijngaardslakken in pittige kruidenboter
Champignon “Dordogne” 12,50
champignons in bierbeslag met kruiden en knoflooksaus (V)
Krokant gebakken mosselen 12,50
met kruidenboter
Bakkers Klassiekers
Russisch ei vleessalade 13,50
met diverse vissoorten, remouladesaus, brood en boter
Huzaren salade 11,50
met diverse vleessoorten, brood en boter
Wiener Schnitzel 15,50
met groene gemengde salade en frites
Biefstuk Lunch 25,50
black Angus* biefstuk met frites of brood en salade
Zalm Lunch 21,50
mootje zalm, groene salade en frites
* Iers Black Angus rund, origineel afkomstig uit de hooglanden van Ierland. Puur, mals en rijk van smaak
12-uurtjes
12-uurtje 12,50
kopje groentesoep, boterham met ham, kaas en kroket, bolletje huzaren salade en glas melk of karnemelk naar keuze
Vegetarisch 12-uurtje 12,50
kopje bospaddestoelensoep, boterham met kaas, gebakken eitje en groente kroket, glas melk of karnemelk naar keuze
Mini 12-uurtje 11,00
klein kopje groentesoep, 3 kleine broodjes met ham, oude kaas en bitterbal, glas melk of karnemelk naar keuze
Eieren & Omeletten
Uitsmijter 9,50
geserveerd op wit of bruin brood met Gelderse achterham, belegen kaas, huisgebraden rosbief, of krokant gebakken spek
Omelet Klassiek 10,50
met krokante spekjes, champignons, gebakken uitjes, paprika
Bakker’s Uitsmijter 10,50
met ham, kaas, gebakken spek en een bolletje huzarensalade
Kroketten, brood & toast
Twee handgemaakte kroketten 9,00
met brood
Drie garnalenkroketjes “Holtkamp” 12,50
met gefrituurde peterselie en brood
Tosti 6,50
in de pan gebakken met ham en kaas
Gerookte zalm 11,50
op dunne toast met limoenmayonaise en fijne sla
Dunne toast ‘gezond’ 10,50
met ham,kaas, gekookt scharreleitje, tomaat, sla, komkommer en verse bieslook
Waldkorn brood me brie 9,50
uit de oven, met walnoot, honing en tomaat (V)
Voor de kleinste gastjes
Boterham met kaas, ham, pindakaas, hagelslag of jam 2,50
Boterham met kroket of knakworst 3,50
IJsjes en dessert
Vlierbes sorbetijs 6,50
met een vleugje vlierbesjenever, heerlijk om uw diner mee af te sluiten
Chipolatapudding 9,50
met marasquinsaus
Herfstcoupe 9,50
notenijs met Amaretto en gebrande hazelnoten
Wentelteefje 8,50
van suikerbrood met kaneelijs en kaneelcrumble
Droom van Karamel 8,50
een meringue en ijs van karamel
Moeulleux aux chocola 8,50
met ijs van sinaasappel
Dame Blanche 8,50
vanille ijs, advocaat, slagroom en warme chocoladesaus
Kinderijsje 4,95
vanille ijs met aardbeiensaus, spikkels en slagroom
Parade van desserts 18,50
vanaf 2 personen te bestellen
Kaasplateau 12,50
assortiment Hollandse en buitenlandse kazen
Dessertwijn 5,95
Viña Rubica, Moscatel
Bon Bon Plateau 8,95
van handgemaakte bonbons en friandises
Dinner menu
Koude Voorgerechten
Salade geitenkaas 12,50
gemengde groene salade | geitenkaas | rode biet | gedroogde vijg | vinaigrette Vordense bloemenhoning
Runder Carpaccio 14,50
dungesneden carpaccio | parmezaanse kaas | rucola | pijnboompitten | tomatendressing
Garnalencocktail 15,50
Hollandse garnalen | romige cocktailsaus
Trio van vis 15,50
gerookte zalm | gerookte paling | rillete van makreel en schelvislever
Paté’s 13,50
paté van wilde eend | paté van Veluws wildzwijn & vijgenchutney
Salade van houtduif 13,50
melange van najaars salade | duivenborstfilet | sinaasappeldressing
Veluws wild zwijn 14,50
Coppa van wild zwijn | huisgemaakte Waldorff salade | groene appel
Proeverij van wild 15,50
laat u verrassen!
Warme Voorgerechten
Escargots 10,50
wijngaardslakken in pittige kruidenboter
Champignon “Dordogne” 12,50
champignons in bierbeslag | kruiden | knoflooksaus (V)
Gebakken mosselen 12,50
krokant gebakken mosselen | kruidenboter
Garnalenkroketjes 12,50
3 garnalen kroketjes | gefrituurde peterselie
Bloedworst en ree 15,50
krokante krokant gebakken bloedworst | winter appel | reeworstjes | saus van appelstroop
Gebakken Duivenborst 15,50
gebakken duivenborst | risotto van bospaddenstoelen | blauwe bes en wildjus
Soepen
Groentesoep 7,00
heldere groentesoep | rundvlees | balletjes
Tomatensoep 7,00
tomatensoep | room | balletjes
Wildbouillon 7,50
krachtige wildbouillon | shiitake | bosbessen
Bospaddenstoelen soep 7,50
licht gebonden | truffel olie | truffel-knoflook croutons
Spoom
Spoom € 6,50
citroen-sorbetijs | Vlierbes jenever
Vis
Zeetong à la meunière (dagprijs)
zeetong (500-600 gr.) | in roomboter gebakken
Zalm 24,50
Noorse zalm uit de oven | tomaatjes | zilte groentes | citroen | olijfolie
Gamba’s en kabeljauw 25,50
gebakken gamba’s | kabeljauw | linguini | olijfolie | knoflook | verse kruiden
Vegetarisch
Linguini van courgette 21,50
in noten boter gebakken knolselderij | linquini van courgette | pesto | walnoten | vers geschaafde Parmezaan
Bospaddenstoelen risotto & ravioli 21,50
risotto & ravioli van bospaddenstoelen | gewokte paddenstoelen | verse kruiden
Vlees & Gevogelte
Biefstuk van de haas* 31,50
ossenhaas | stroganoffsaus
Entrecôte van Black Angus* 28,50
entrecôte | kruidenboter
Boeren entrecôte* 31,50
entrecôte | gebakken champignons | uien | paprika | spekjes
Varkenshaas 24,50
varkenshaas | champignon-roomsaus
Wiener Schnitzel 23,50
Wiener Schnitzel van het kalf | ansjovis | citroen
Cordon Bleu 24,00
Wiener Schnitzel gevuld met ham en kaas | gegratineerde ananas
Halve haan à la Bakker 19,50
krokant gebakken ½ haan | spekjes | uien | champignons | paprika
* al ons rundvlees is Iers Angus beef, zeer mals en puur van smaak
De hoofdgerechten serveren we met krokant gebakken aardappeltjes, verse groentes en gemengde groene salade
Voor klein of groot
Kindermenu € 15,00
kopje tomatensoep | knakworstje, kroketje, biefstukje of schnitzeltje | kinderijsje
(kindermenu zonder soep 11,00)
Seniorenmenu
Onze hoofdgerechten kunt u met 2 personen bestellen tegen een toeslag van 9,50 op het hoofdgerecht, met uitzondering van de wildgerechten.
Mocht u dieetwensen hebben of informatie over allergenen,
vraag een van onze medewerkers voor advies.
Wild
Fazant
Fazant Metternich € 29,50
gekonfijt pootje | gebakken borstfilet omwikkeld met spek | roomzuurkool | Vordense rookworst
Eend
Wilde eend à l’orange
½ eend gesmoord | sinaasappelsaus 24,50
1 hele eend gesmoord | sinaasappelsaus 32,00
Gebakken eendenborst € 24,50
gebakken eendenborst | rode port saus
Ree
Reeboutfilet rosé gebraden 29,50
rosé gebraden reeboutfilet | krachtige wildsaus | voor u aan tafel getrancheerd
Reebiefstuk ‘Saint Hubert’ 34,50
reebiefstuk | oesterzwammen | rode port saus
Duet van reerollade & reeboutfilet 29,50
reerollade & reeboutfilet | saus van jeneverbes | peperkoek | kruidnagel
Wildpeper 24,50
wildpeper | rode kool | aardappelpuree | preisselbeeren
Reerollade 23,50
Ree rollade | stamppot van spruitjes | krachtige wild jus
Haas
Hazenrug 32,50
hazenrugfilet | saus van Amarénen kersen
Hazenbout 29,50
gaar gesmoorde hazenbout | krachtige wildsaus
Wildpeper en voorloper van het haas 25,50
wildpeper | voorloper van het haas | stampot van spruitjes | krachtige jus
Drieluik
Drieluik van wild 36,50
voorloper van het haas | reebiefstukje | eendenborst | wildsaus
Wild proeverij
Wild schotel 39,50
in twee gangen geserveerd:
1ste gang: gekonfijt fazantenpootje | rosé gebraden duivenborstje | roomzuurkool
2e gang: rosé gebakken reebiefstukje | hazenbout | rode kool
Al ons wild is afkomstig uit de Achterhoek of Veluwe, er kunnen hagelkorreltjes in het vlees voorkomen.
Aanbevolen Wildwijnen
Aanbevolen aperitief
Crémant de Bourgogne Rosé Ardeche fles 39.50 glas 7.50
Aanbevolen wijnen
2018 Pinot Blanc fles 29,50 | glas 5,95
Een klassieke vriendelijke wijn. Deze Elzasser is vol van smaak, elegant droog en licht kruidig. De afdronk is elegant en vriendelijk
Producent: Leon Meyer | Herkomst: Frankrijk Alsace
Stijl: Aromatisch | 12,5% | Druif: Pinot blanc
2016 Valmoissine fles 42,50
Deze mooie Pinot Noir is in de neus zacht, niet typisch geurende Pinot Noir. Hij heeft een lichte, bijna roséachtige kleur. De smaak is zacht, soepel. Past goed bij: Hollandse kazen, rood vlees. Bij lichte koeling past deze wijn ook uitstekend bij stevige visgerechten.
Producent: Louis Latour | Herkomst: Frankrijk, Provence
Stijl: Complex & Intens | 13,5% | Druif: Pinot Noir
2017 Domaine Garric fles 29,75 | glas 6,25
Mooi vol glas wijn, dieprode kleur en krachtige afdronk.
Producent: Domaine Garric | Herkomst: Frankrijk Languedoc
Stijl: Aromatisch & Krachtig | 14,5% | Druif: Grenache Noir, Syrah
2011 Rioja Reserva fles 34,50
Krachtige Tempranillo uit de Rioja. In de neus rijpe vruchten en kruiden. In het glas krachtig, houttonen en rijpe tannines. Aroma’s van cacao en toast. Past goed bij wildgerechten en duivenborst.
Producent: Las Vinas | Herkomst: Spanje, Rioja
Stijl: Rijk & Krachtig | 13,5% | Druif: Tempranillo, Mazuelo
2017 Gigondas fles 59,50
Een uitstekende wijn bij krachtige vlees- en wildgerechten. Vergeet ook pittige kazen niet. Of zoals men bij Maison Brotte graag doet, na een mooie maaltijd, bij een stukje pure chocolade.
Producent: Brotte | Herkomst: Frankrijk, Rhone
Stijl: Rijk & Krachtig | 14% | Druif: Grenache Noir & Syrah
2016 Primitivo di Manduria fles 62,50
Vol, in de mond zacht en rijk, mooie fijne tannines koffie, cacao en vanille komen naar boven. Past goed bij wild en rijpe kazen
Producent: Vigneti del Salento | Herkomst: Italië, Apulia,
Stijl: Rijk & Krachtig | 14% | Druif: Primitivo
Desserts
Vlierbes sorbetijs 6,50
citroensorbetijs | een vleugje vlierbesjenever | voor de kleine trek
Chipolata 9,50
chipolatapudding | marasquin saus
Herfstcoupe 9,50
notenijs | Amaretto | gebrande hazelnoten
Kaneel 8,50
wentelteefje van suikerbrood | kaneelijs | kaneelcrumble
Droom van Karamel 8.50
Merinque | ijs van karamel
Moeulleux aux chocolat 8,50
Moeulleux aux chocolat | ijs van bloedsinaasappel
Dame Blanche 8,50
vanille-ijs | warme chocoladesaus | advocaat | slagroom
Parade van desserts 18,50
vanaf 2 personen te bestellen
Kinderijs 4,95
vanilleijs | aardbeiensaus | spikkels | slagroom
Kaasplateau 12,50
Assortiment Hollandse en buitenlandse kazen
Dessertwijn 5,95
Fiña Rubica, Moscatel
Bon Bon Plateau 8,95
Handgemaakte bonbons en friandises
Handgemaakte bonbons en friandises
4 verschillende bonbons 4,75 | per stuk 1,25
Dranken
Digestieven
Grappa, Calvados, Armagnac of Marcel Trepout, Marc de Bourgogne,
Grappa di Barolo, Grappa di Barbera 7,50
Diverse single malt whisky’s 8,50
Likeuren
Cointreau, Grand Marnier, Drambuie, D.O.M. Bénédictine,
Tia Maria, Baileys, Sambuca, Amaretto, Limoncello di Capri 6,50
Kofie | Thee
Koffie, Espresso, Thee 2,75
Cappuccino, koffie verkeerd, Latte machiatto 2,95
Verse muntthee of verse gemberthee 3,50
D.O.M. Café met D.O.M. Bénédictine, French Coffee met Grand Marnier, Irish Coffee met Irish whiskey 8,00
Bakker’s Wijnkaart
Vraag onze medewerkers naar onze uitgebreide wijnkaart en de kaart met kelder restanten!
With coffee and drinks
Voor bij de borrel
Borrelhapjes
Bitterballen handgemaakt per stuk 0,90
Gemengd bittergarnituur koud en warm per persoon 6,50
Kaasstengels, vlammetjes, vlinder garnalen per stuk 0,90
Garnalen kroketjes van “Holtkamp” 3 stuks 12,50
Jonge of oude kaas per portie 6 stukjes 5,95
Hausmacher & grillworst van “Vlogman” 6 stukjes 5,95
Kippenlevertjes omwikkeld met spek, krokant gebakken 6,95
Gemengde noten per portie 3,50
Knoflook olijven per portie 3,50
Bitterballen van Ree met truffelmayonaise per stuk 0,95
Borrelplankjes
Bakker’s Borrelplank (2 personen) 15,50
antipasti, kaas- en hamsoorten, warm hapje, piquitos en noten, olijven, brood en dipje
Wild Borrelplank (2 personen) 19,50
eendenpaté, coppa van wild zwijn, bitterballen van ree, rilette van wilde eend,
noten, dadels, brood en boter
Voor bij de koffie
Huisgemaakt appel abrikozen taartje met een toefje slagroom 3,75
Staring kaneelcake van “Dick Ten Broeke” met tipje slagroom 3,25
Hazelnoot merengue met slagroom (glutenvrij) 3,75
Ambachtelijke handgemaakte bonbons per stuk te bestellen 1,25
Have something to celebrate?
Bakker in Vorden has years of experience in organizing parties, catering and events. Based on that experience, we will be happy to help you organize your wedding, anniversary, birthday, farewell party or business meeting. Sporty, cozy, understated or exclusive: we will adapt the space and furnishings to your wishes. More information…
-Menu-
This is not displayed display:none (all toggles closed)


