Menu

From asparagus in spring to winter game specialities from our own hunting grounds, our restaurant serves seasonal classics made from the finest local and regional ingredients. Valued traditions such as ‘de Haantjes van Bakker’ have been on the menu for three generations.

Should you have any dietary requirements or information on allergens, please ask one of our staff for advice.

Hidden

Lunch & borrelkaart

Van 11.30 tot 16.30 uur
🌿 vegetarisch of vegetarisch verkrijgbaar

 

Soepen

Tomatensoep met room en balletjes 7,95
Soep van de dag 7,95

 

Salades

Gemengde salade met geitenkaas, walnoot en bloemenhoning 🌿 14,50
Caesar Salade Klassiek met gerookte kip of gebakken gamba’s 🌿 15,50
Russisch ei: vleessalade met diverse vissoorten en remouladesaus 16,50
Huzarensalade, huisgemaakt met diverse vleessoorten 13,95

 

Sandwiches

Clubsandwich Klassiek met bacon, gerookte kip en kerriemayonaise 13,95
Clubsandwich met gerookte zalm, kruidenroomkaas, rode ui, kappertje 14,50
Waldkorn gezond, Gelderse achterham, kaas, tomaat, komkommer,
en een gekookt scharrel eitje 11,50
Waldkorn met carpaccio 12,50
Waldkorn met tonijnsalade, kappertjes, augurk en rode ui 12,50

 

Warme broodjes, burgers & kroketten

Bakkers Hamburger met gebakken uien, pickles en tomaat 15,50
Waldkorn met brie uit de oven, met walnoot, honing en tomaat 🌿 12,50
Handgemaakte kroket met brood 7,95
Twee handgemaakte kroketten met brood 12,50
Tosti traditioneel met ham en kaas, in de pan gebakken 🌿 7,50
Tosti tonijn en kaas, in de pan gebakken 8,25
Oma Bakker’s Bal naar oma’s recept: handgemaakte gehaktbal met brood 11,50

 

Eiergerechten

Uitsmijter met Gelderse achterham en kaas 🌿 10,95
Uitsmijter met met krokant gebakken spek 10,95

Omelet Klassiek
met krokante spekjes, champignons, gebakken uitjes, paprika 🌿 12,50

Bakkers Uitsmijter
met ham, kaas, gebakken spek en een bolletje huzarensalade 13,50

 

Bakker’s klassieker

12 uurtje
soep van de dag, boterham met kaas, kroket
en een bolletje huzarensalade 🌿13,95

 

Voor onze kleinste gastjes

Boterham met kaas, ham, pindakaas, hagelslag of jam 3,95
Boterham met kroket 7,95
Boterham met knakworst 5,95

 

IJs & Desserts

Dame Blanche: vanille-ijs met warme chocoladesaus en advocaat 9,50
Coupe Isabel; 3 kleuren ijs met slagroom 8,50
Citroen-sorbetijs met een vleugje Limoncello 6,50
Kinderijs: vanille-ijs met aardbeiensaus, spikkels en slagroom 4,95

 

Gebak

Huisgemaakt appel-abrikozentaartje met slagroom 4,25
Staring kaneelcake van ‘Dick Ten Broeke’ met slagroom 4,25
Citroen meringue met slagroom (glutenvrij) 4,25
Pieterpadtaartje; koek met amandelspijs en noten 3,95

 

Borrelhapjes

Bitterballen handgemaakt per stuk 1,10
Gemengd bittergarnituur koud en warm per persoon 8,50
Kaasstengels, vlammetjes, vlindergarnalen per stuk 1,10
Portie jonge Hollandse kaas 6,95
Portie oude Hollandse kaas 8,50
Kippenlevertjes omwikkeld met spek, krokant gebakken 7,95
Dun gesneden Prosciutto van boerderij “De goed gevulde” 7,50
Brood met kruidenboter, tapenade & Aioli 6,95
Gemengde gerookte en gezouten noten 4,95
Gemarineerde olijven per portie 3,50

 

Bakkertje 3,50
In 1945 serveerde Willem Bakker voor het eerst Jachtbitter in zijn café aan de Dorpsstraat in Vorden. Vandaag de dag serveert de derde generatie Bakker hier hun enige, echte Vordense Bakkertje. Gemaakt volgens geheim familierecept, getrokken van de fijnst geselecteerde Achterhoekse kruiden. Puur natuur, zacht en heerlijk van smaak.

 

 

Drankjes

Ruime selectie koude en warme dranken, gedestilleerd en (speciaal) bieren.

Mocktails:
• Seedlip Gin en tonic 7,25
• Rode bloedsinaasappel Martini met ijs, citroen en verse munt 7,25
• Liefmans on the rocks met verse mint [Belgisch alcoholvrij fruitbier] 6,25

Alcoholvrije Witte wijn:
• Chardonnay Montusan 6,50

Alcoholvrije Rode wijn:
• Cabernet Sauvignon Montusan 6,50

 

Naar de wijnkaart

 

Dinerkaart

🌿 vegetarisch of vegetarisch verkrijgbaar
* indien voorradig

Koude voorgerechten

Gerookte zalm & asperge 19,50
Ambachtelijke huisgerookte zalm, witte en groene asperges, crème van gezouten citroen en een vinaigrette van karnemelk en daslook

Achterhoekse proscuitto en Burrata 17,50
Proscuitto “de goed gevulde” uit Halle vergezeld van burrata, witte asperges, zwarte olijven crumble, gerookte amandel en gezouten citroencrème

Biet en rettich 14,50 🌿
Tartaar van biet, krokant van zeewier, crème van gerookte biet en gezouten citroen vergezeld van een dumpling van rettich gevuld met vegan feta

Garnalencocktail 21,50
Hollandse garnalencocktail met romige cocktailsaus
(indien voorradig)

Carpaccio 16,50
Carpaccio van rund gemarineerd in mosterd, zeezout en peterselie. Met rucola, Parmezaanse kaas en pijnboompitten

Mesclun met geitenkaas 14,50 🌿
Salade aangemaakt met een vinaigrette van Vordense bloemenhoning vergezeld van walnoten en geitenkaas

 

Soepen

Aspergesoep 8,50 🌿
Licht gebonden aspergesoep met aspergepuntjes

Daslook waterkers vélouté 8,50 🌿
Crèmesoep van waterkers en daslook met knoflookcroutons

Tomatensoep 8,50
Romige tomatensoep met balletjes

 

Tussengerechten

Gerookte zalm en paling 18,50
Huisgerookte zalm, aardappelmousseline met zeekraal en paling beurre blanc met haringkaviaar

Asperge en gamba 19,50
Asperges vergezeld van gebakken wilde gamba, zolderspek, zwarte olijfcrumble en sauce Choron

Gebakken mosselen met kruidenboter 14,50
Krokant gebakken met huisgemaakte kruidenboter

Escargots 14,50
Half dozijn wijngaardslakken in pittige knoflook-selderijboter

Champignons Dordogne 13,50 🌿
Champignons gefrituurd in bierbeslag met warme knoflooksaus

 

Spoom

Spoom 7,50
Citroen sorbetijs met Limoncello

 

Hoofdgerechten

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met verse seizoensgroenten en krokant gebakken aardappels. Onze porties zijn gemiddeld, maar bestelt u gerust een beetje bij! Wij brengen u liever wat extra’s dan dat we het teveel op uw bord weg moeten werpen.

Vlees

Achterhoeks ree 38,50
Biefstuk van Achterhoeks ree vergezeld van gesmoorde wilde spinazie, aardappelmousseline en saus aux morilles en zolderspekolie

Tournedos 38,50
Tournedos van Black Angus met klassieke sauce Bearnaise

Zwezerik 38,50
Krokant gebakken zwezerik vergezeld met paddenstoelen en sauce aux morilles

Shortrib 32,50
Langzaam gegaard shortrib van het rund met een truffeljus
Bakker’s traditioneel gebakken kippetje 25,00
In z’n geheel gebakken kippetje met garnituur van spek, champignons, uien en paprika

Wiener Schnitzel 27,50
Wienerschnitzel van kalf, gepaneerd en krokant gebakken, geserveerd met citroen en ansjovis

Cordon Bleu 27,50
Cordon Bleu ‘klassiek’, gevuld met ham en kaas, gegratineerd met ananas en kaas

 

Vis

Zeetong à la Meunière 49,50
Zeetong à la Meunière, goudbruin gebakken in roomboter

Heilbot 32,50
Op de huid gebakken heilbotfilet vergezeld van aardappelmousseline met zeekraal, gesmoorde prei met roze garnaaltjes en paling beurre blanc met haringkaviaar

Zalmfilet 28,50
Gebakken zalmfilet met gesmoorde wilde spinazie en sauce Hollandaise en daslookolie

 

Hoofdgerechten met Asperges

Alle aspergegerechten serveren we met krielaardappeltjes, peterselie, scharreleitjes, en botersaus.

Asperges met ree 36,50
Biefstuk van Achterhoeks ree vergezeld van asperges, doperwtencrème en sauce aux morilles en zolderspekolie

Asperges met zalm 32,50
Hollandse asperges met gepocheerde zalmfilet en sauce Choron

Asperges met boerenham 29,50
Gerookte boerenham vergezeld van asperges en sauce Hollandaise

Asperges met zwezerik 36,50
Krokant gebakken zwezerik vergezeld van asperges, doperwtencrème, sauce aux morilles en zolderspekolie

Vegetarisch

Asperges flamande à la Bakker 24,50 🌿
Witte en groene asperges vergezeld van een flan van wilde spinazie, sauce Hollandaise en daslookolie

Asperges risotto burrata 25,50 🌿
Risotto van groene asperge en wilde spinazie vergezeld van burrata en gerookte amandel

 

Desserts

Aardbei en witte chocolade 9,50
Bavarois van aardbeien en witte chocolade, balsamico en gel van kalamansi vergezeld van gesuikerde aardbeien en vanille-ijs

Cremeux van rabarber 9,50
Cremeux van rabarber, compôte van rabarber en met citroen gemarineerde rabarber vergezeld van een honing-tijm crumble en frambozen-sorbetijs

Citroensorbetijs 6,50
Voor de kleine trek: citroensorbetijs met Limoncello

Chipolatapudding 9,50
Chipolatapudding met marasquinsaus

Dame Blanche 9,50
Vanille-ijs met slagroom, gebruneerd amandelschaafsel en warme chocoladesaus

IJs & aardbeien 9,50
Verse Hollandse aardbeien geserveerd met vanille-ijs en slagroom

Kaasplateau 14,50
Proeverij van binnen -en buitenlandse kazen met bijpassende confituren en kletzenbrood

 

Dessert Koffie

Dessert Koffie 8,50
D.O.M. Café met D.O.M. Bénédictine, French Coffee met Grand Marnier, Irish Coffee met Irish whiskey

TIP:
Irish Coffee met dun geslagen room 8,50

 

Dranken

Digestieven 7,50
Cognac V.S.O.P. Bruno de Lestapis, Grappa, Calvados, Armagnac Marc de Bourgogne, Grappa di Barolo, Grappa di Barbera

Whisky’s
Diverse single malt whisky’s vanaf 8,50

Likeuren 6,95
Cointreau, Grand Marnier, Drambuie, D.O.M. Bénédictine, Tia Maria, Baileys, Sambuca, Amaretto, Limoncello di Capri

Bakkertje 3,50
In 1945 serveerde Willem Bakker voor het eerst Jachtbitter in zijn café aan de Dorpsstraat in Vorden. Vandaag de dag serveert de derde generatie Bakker hier hun enige, echte Vordense Bakkertje. Gemaakt volgens geheim familierecept, getrokken van de fijnst geselecteerde Achterhoekse kruiden. Puur natuur, zacht en heerlijk van smaak.

 

Aanbevolen Wijnen

2020 Duet Louis Latour | 39,50
Deze wijn combineert een uitbundige frisse geur en prachtige volle rondeur met een subtiele lichtvoetige en druivige smaak.
Producent: Louis Latour | Herkomst: Frankrijk, Ardeche
Stijl: Rijk & Vol | 13,5% | Druif: Chardonnay & Viognier
Past goed bij: visgerechten, schaal- en schelpdieren

2021 Château de Tracy Pouilly Fumé | 64,50
De wijnen van deze gerenommeerde bezitting behoren tot de beste van deze wijnstreek. De Sauvignon-druif geeft hier een verfijnd, stuivend bouquet
en een verrassend krachtige, gestructureerde smaak.
Producent: Chateau de Tracy | Herkomst: Frankrijk, Loire
Stijl: Fris & Strak | 13,5% | Druif: Sauvignon Blanc
Past goed bij: Salade geitenkaas

2020 Hofinger Riesling ‘Heiligenstein’ | 39,50
De meer dan 250 miljoen jaar oude vulkanische bodem, bevat veel mineralen en zandsteen. Dat is absoluut de beste voedingsgrond voor de hoogwaardigste Riesling. Van de mineralen uit de bodem, krijgt deze Riesling een verfijnd, elegant en kruidig karakter.
Producent: Hofinger | Herkomst: Oostenrijk, Kamptal
Stijl: Fris & Strak | 12,5% | Druif: Riesling
Past goed bij: Zalm, tonijn, aspergegerechten

2021 Grüner Veltliner | 37,50
Vruchtrijke, frisse witte wijn, met typische Grüner Veltliner geuren als rode appel, citrusvruchten en groene peper.
Producent: Egmont Hofinger | Herkomst: Oostenrijk, Kamptal
Stijl: Fris & Strak | 12% | Druif: Grüner Veltliner

Past goed bij: Zalm, tonijn, aspergegerechten

2021 Sancerre Chavignol Rosé | 62,50
De Sancerre Rosé is lichtrood van kleur. Deze geurige droge roséwijn heeft een intens aroma van rood fruit. De wijn is sappig en vol van smaak met een droge fruitige afdronk
Producent: Domaine de La Porte | Herkomst: Frankrijk, Loire
Stijl: Fris & Strak | 13,5% Druif: Pinot noir
Past goed bij: Aspergegerechten en vis

Kijk voor het uitgebreide assortiment wijnen op onze wijnkaart.

 

Something to celebrate?

Bakker in Vorden has years of experience in organising parties, catering and events. We use this experience to help you organise your wedding, anniversary, birthday, farewell or business meeting. Sporty, convivial, modest or exclusive: we will adapt the room and furnishings to your wishes. More information…

Drieluik van wild Restaurant Bakker Vorden
De beroemde haantjes van Restaurant Bakker in Vorden
Rode bieten risotto Restaurant Bakker Vorden