Menu
From asparagus in spring to winter game specialities from our own hunting grounds, our restaurant serves seasonal classics made from the finest local and regional ingredients. Valued traditions such as ‘de Haantjes van Bakker’ have been on the menu for three generations.
Should you have any dietary requirements or information on allergens, please ask one of our staff for advice.
Hidden
Lunch menu
Van 11.30 tot 16.30 uur
🌿 vegetarisch of vegetarisch verkrijgbaar
Soepen
Bospaddenstoelensoep, licht gebonden 🌿 7,95
Tomatensoep met room en balletjes 7,95
Salades
Gemengde salade met geitenkaas, walnoot en bloemenhoning 🌿 12,50
Caesar Salade Klassiek met gerookte kip of gebakken gamba’s 🌿 12,50
Russisch ei: vleessalade met diverse vissoorten en remouladesaus 15,50
Huzarensalade, vleessalade met diverse vleessoorten 12,50
Sandwiches
Clubsandwich Klassiek met bacon, gerookte kip en kerriemayonaise 13,95
Clubsandwich met gerookte zalm, kruidenroomkaas, rode ui, kappertje 13,95
Waldkorn gezond, Gelderse achterham, kaas, tomaat, komkommer en een gekookt scharrel-eitje 🌿 10,50
Waldkorn met dungesneden carpaccio van rund, rucola en Parmezaan 10,50
Warme broodjes, burgers & kroketten
Bakkers burger van rund met gebakken uien, pickles en tomaat 13,50
Waldkorn met brie uit de oven met walnoot, honing en tomaat 🌿 11,50
Eén handgemaakte kroket met brood 6,50
Twee handgemaakte kroketten met brood 9,95
Tosti traditioneel met ham en kaas, in de pan gebakken 🌿 6,50
Eiergerechten
Met vrije uitloop eitjes van boerderij Bouwmeester uut Vorden
Uitsmijter met Gelderse achterham en kaas 🌿 9,50
Uitsmijter met met krokant gebakken spek 9,50
Omelet Klassiek met krokante spekjes, champignons, gebakken uitjes, paprika 10,50
Bakkers Uitsmijter met ham, kaas, gebakken spek en een bolletje huzarensalade 11,50
Bakker’s klassieker
12 uurtje
Soepje, boterham met kaas, kroket en een bolletje huzarensalade 🌿12,95
Voor onze kleinste gastjes
Boterham met kaas, ham, pindakaas, hagelslag of jam 3,50
Boterham met kroket of knakworst 4,50
Gebak
Huisgemaakt appel-abrikozen taartje met een slagroom 3,75
Staring kaneelcake van ‘Dick Ten Broeke’ met slagroom 3,25
Schwarzwalder kirsch merengue met amarenen kersen (glutenvrij) 3,75
Dinermenu
🌿 vegetarisch of vegetarisch verkrijgbaar
* indien voorradig
Koude voorgerechten
Carpaccio 15,50
Carpaccio van rund gemarineerd in mosterd en zeezout, met peterselie, rucola en Parmezaanse kaas
Garnalencocktail 15,50
Hollandse garnalencocktail met romige cocktailsaus
Samenspel van vis 16,50
Gerookte zalm, paling, rilette van makreel en Hollandse garnalen
Salade met geitenkaas 🌿 12,50
Salade aangemaakt met een dressing van Vordense bloemenhoning vergezeld van geitenkaas en walnoten
Gerookte IJsselmeer paling en makreel 16,50
Gerookte IJsselmeer paling, makreel, salade van wakamé, granny smith en sesamcrème
Soepen
Tomatensoep 7,95
Romige tomatensoep met balletjes
Bospaddenstoelensoep 🌿 7,95
Licht gebonden bospaddenstoelensoep met een vleugje room
Ossenstaartsoep 8,50
Heldere ossenstaartsoep met Madeira
Warme voorgerechten
Escargots 11,50
Half dozijn wijngaardslakken in pittige knoflook-selderijboter
Champignons Dordogne 🌿 11,50
Champignons gefrituurd in bierbeslag met warme knoflooksaus
Coquille Saint-Jacques & paling 17,50
Coquille saint Jacques, gerookte IJsselmeerpaling, geserveerd met risotto van gezouten citroen en parmezaan en schuim van gerookte paling
Octopus en Spaanse cassoulet 16,50
Octopus en Spaanse cassoulet geserveerd met paling beurre blanc en chorizo-olie
Spoom
Spoom 7,50
Citroen sorbetijs met Limoncello
Hoofdgerechten
Alle hoofdgerechten worden geserveerd met verse seizoensgroenten en krokant gebakken aardappels. Onze porties zijn gemiddeld, maar bestelt u gerust een beetje bij! Wij brengen u liever wat extra’s dan dat we het teveel op uw bord weg moeten werpen
VLEES
Tournedos van Black Angus 38,50
Tournedos van Black Angus met klassieke rode portsaus
Ree biefstuk “Saint Hubert” 37,50
Ree biefstuk, aardappel mousseline en saus van rode port
Shortrib 28,50
Langzaam gegaard shortrib van het rund met een truffeljus
Kalfszwezerik en kalfstong 34,95
Duet van kalfszwezerik en kalfstong met een saus van morilles
Wiener Schnitzel 26,50
Wiener Schnitzel van kalf, gepaneerd en krokant gebakken geserveerd met citroen en ansjovis
Cordon Bleu 27,50
Cordon Bleu ‘klassiek’, gevuld met ham en kaas, gegratineerd met ananas en kaas
Bakker’s traditioneel gebakken kippetje 23,75
In z’n geheel gebakken kippetje met garnituur van spek, champignons, uien en paprika.
VIS
Zeetong à la Meunière dagprijs
Zeetong, goudbruin gebakken in roomboter
Zeeduivelwang en Gamba’s 29,50
Zeeduivelwang, gamba’s, met een risotto van gezouten citroen en Parmezaan
Octopus en Spaanse cassoulet 25,50
Octopus, Spaanse cassoulet geserveerd met paling beurre blanc en chorizo-olie
Winterkabeljauw 28,50
Winterkabeljauw, aardappelmousseline, beurre blancs van paling, chiffonade van groentes
VEGETARISCH
Truffelravioli 🌿 21,50
Truffelravioli met een saus van truffel, melange van bospaddenstoelen en vers geraspte Parmezaanse kaas
Bonen cassoulet en citroenrisotto 🌿 21,50
Bonen cassoulet, geitenkaas kroketje en gezouten citroen risotto
Desserts
Citroensorbetijs 6,50
Voor de kleine trek: citroensorbetijs met Limoncello
Crème brûlée 9,50
Crème brûlée “Traditionelle” met vanille-ijs
Chocolade & Hazelnoot 9,50
Cremeux van 70% pure chocolade & Parfait van hazelnoot met een gel van duindoorn en kalamansi
Wentelteefje 9,50
Wentelteefje van Vordens suikerbrood en kaneelijs
Coupe ‘Noisette’ 9,50
Coupe ‘Noisette’ met notenijs en Amaretto
Schwarzwalder kirsch Meringue 9,50
Schwarzwalder kirsch merinque met vanille amarenaijs en amarena kersen
Dame Blanche 9,50
Vanille-ijs, toefje slagroom, gebruneerd amandelschaafsel en warme chocoladesaus en advocaat
Chipolatapudding 9,50
Chipolatapudding met marasquinsaus
Kaasplateau 13,50
Proeverij van binnen- en buitenlandse kazen, appelstroop en noten
Koffie &Thee
Koffie | Thee
Koffie, Espresso, Thee 3,00 | Cappuccino, Koffie verkeerd 3,25 | Verse muntthee 3,95
Ambachtelijke bonbons per stuk à 1,75
Dranken
Digestieven 7,50
Cognac V.S.O.P. Bruno de Lestapis, Grappa, Calvados, Armagnac, Marc de Bourgogne, Grappa di Barolo, Grappa di Barbera
Whisky’s
Diverse single malt whisky’s vanaf 8,50
Likeuren 6,95
Cointreau, Grand Marnier, Drambuie, D.O.M. Bénédictine, Tia Maria, Baileys, Sambuca, Amaretto, Limoncello di Capri
Bakkertje 3,50
Jachtbitter, traditioneel recept van Willem Bakker.
In 1945 serveerde Willem Bakker voor het eerst Jachtbitter in zijn café aan de Dorpsstraat in Vorden. Vandaag de dag serveert de derde generatie Bakker hier hun enige, echte Vordense Bakkertje. Gemaakt volgens geheim familierecept, getrokken van de fijnst geselecteerde Achterhoekse kruiden. Puur natuur, zacht en heerlijk van smaak.
Aanbevolen Wijnen
Prijzen per fles
2021 Sancerre 62,50
Het beste kenmerk van deze wijn is zijn fraaie lichte en heldere kleur. Een bijzonder fruitig, stuivend bouquet waarin men tropisch fruit herkent als ananas, passievrucht, citrus, kruisbes en ander wit fruit.
Past goed bij: Zalm, saladegerechten
Producent: Domaine De la Porte | Herkomst: Frankrijk, Loire
Stijl: Fris & Strak | 13% | Druif: Sauvignon Blanc
2020 Ijalba Maturana Blanca 39,50
Deze witte wijn uit de Rioja is de 1e witte wijn ter wereld die volledig is gemaakt van Maturana Blanca. De wijn krijgt 3 maanden rijping op de lie en wordt wekelijks omgeroerd. Het is een elegante witte wijn met een stevige afdronk, aroma’s van perzik & tropisch fruit.
Past goed bij: Geitenkaas & vis
Producent: Las Vinas | Herkomst: Spanje, Rioja
Stijl: Vol & Tropisch | 13,5% | Druif: Maturana Blanca
2017 Château Lynch-Moussas Pauillac 99,50
Deze rode wijn is geconcentreerd en vol van smaak met veel fruit in zijn geur. Door zijn krachtige tannine heeft de wijn een lange bewaarcapaciteit.
Past goed bij: Vleesgerechten, lamsvlees
Producent: Bordeaux Chateau | Herkomst: Frankrijk, Pauillac
Stijl: Rijk & Krachtig | 13% | Druif: Cabernet Sauvignon, Merlot
2016 Château Chapelle d’Alienor 34,50
De kleur is helder robijnrood, aroma’s van geroosterd brood vermengd met rood fruit en laurier vullen het glas. Een rijk en harmonieus smaakpalet. Deze wijn is meermaals bekroond en is een feest om te drinken.
Past goed bij: Vleesgerechten, lamsvlees
Producent: Chateau Chapelle d’Alienor | Herkomst: Frankrijk, Bordeaux
Stijl: Rijk & Krachtig | 14% | Druif: Cabernet Franc, Merlot, Cabernet Sauvignon
2019 Hautes-Côtes de Beaune “Les Champlains” Blanc 72,50
Een levendige wijn met een mooie balans tussen vol en rijkelijk en fris-mineraal. Aroma’s van witte bloemen, perzik- en abrikozenfruit, lemon curd en honingtonen komen je tegemoet. De wijn rijpt een jaar alvorens deze gebotteld wordt.
Past goed bij: Zeetong
Producent: Louis Latour | Herkomst: Frankrijk, Bourgogne, Auxey Duresses
Stijl: Rijk & Vol | 13,5% | Druif: Chardonnay
Kijk voor het uitgebreide assortiment wijnen op onze wijnkaart.
Something to celebrate?
Bakker in Vorden has years of experience in organising parties, catering and events. We use this experience to help you organise your wedding, anniversary, birthday, farewell or business meeting. Sporty, convivial, modest or exclusive: we will adapt the room and furnishings to your wishes. More information…


