Menu

From asparagus in spring to winter game specialities from our own hunting grounds, our restaurant serves seasonal classics made from the finest local and regional ingredients. Valued traditions such as ‘de Haantjes van Bakker’ have been on the menu for three generations.

Should you have any dietary requirements or information on allergens, please ask one of our staff for advice.

Hidden

Lunch & borrelkaart

Van 11.30 tot 16.30 uur
🌿 vegetarisch of vegetarisch verkrijgbaar

 

Soepen

Tomatensoep met room en balletjes 7,95
Soep van de dag 7,95

 

Salades

Gemengde salade met geitenkaas, walnoot, gedroogde cranberry’s en bloemenhoning 14,50 🌿
Caesar salade klassiek met gerookte kip of gebakken gamba’s 15,50 🌿

BAKKER’S SPECIAL:
Russisch ei: vleessalade met diverse vissoorten en remouladesaus 16,50
Huzarensalade, huisgemaakt met diverse vleessoorten 14,50

 

Sandwiches

Clubsandwich klassiek met bacon, gerookte kip en kerriemayonaise 13,95
Waldkorn gezond, Gelderse achterham, kaas, tomaat, komkommer en een gekookt scharreleitje 11,50 🌿
Waldkorn gerookte zalm, rode ui, kappertjes en een kruidenmayonaise 12,50
Waldkorn Parma ham, pesto, burrata, rucola en pijnboompit 12,50

 

Warme broodjes, burgers & kroketten

Waldkorn geitenkaas uit de oven met walnoot, bloemenhoning, rucola en gedroogde cranberry’s 12,50 🌿
Handgemaakte kroket met brood 7,95
Twee handgemaakte kroketten met brood 12,50
Tosti traditioneel met ham en kaas, in de pan gebakken 7,50

BAKKER’S SPECIAL
Oma Bakker’s recept: handgemaakte gehaktbal met brood 11,50

 

Eiergerechten

Uitsmijter met Gelderse achterham en kaas 10,95 🌿
Uitsmijter met met krokant gebakken spek 10,95

BAKKER’S SPECIAL
Omelet klassiek met krokante spekjes, champignons, gebakken uitjes, paprika 12,50
Bakkers uitsmijter met ham, kaas, gebakken spek en een bolletje huzarensalade 13,50 🌿

 

12 uurtjes

12 uurtje: Tomatensoepje, boterham met kaas, kroket en een bolletje huzarensalade 13,95
Wild 12 uurtje: bospaddenstoelensoep, boterham met fenegriek, wildkroket en een bolletje huzarensalade 13,95

 

Voor onze kleinste gastjes

Boterham met kaas, ham, pindakaas, hagelslag of jam 3,95
Boterham met kroket 7,50
Boterham met knakworst 5,95

 

IJs & Desserts

Dame Blanche: vanille-ijs, toefje slagroom, gebruneerd amandelschaafsel, advocaat en warme chocoladesaus 9,50
Citroen-sorbetijs met een vleugje vlierbesjenever 6,50
Kinderijs: vanille-ijs met aardbeiensaus, spikkels en slagroom 4,95

 

Gebak

Huisgemaakt appel-abrikozentaartje met slagroom 4,25
Staring kaneelcake van ‘Dick Ten Broeke’ met slagroom 4,25
Hazelnoot meringue met slagroom 4,25
Pieterpadtaartje; koek met amandelspijs en noten 4,25

 

Borrelhapjes

BAKKER’S SPECIAL
Handgemaakte wildbitterballen per stuk 1,10

Handgemaakte runderbitterballen per stuk 1,10
Gemengd bittergarnituur koud en warm per persoon [te bestellen tot 17.00 uur] 9,50
Kaasstengels, vlammetjes of vlindergarnalen per stuk 1,10
Portie jonge Hollandse kaas 6,95
Krokant gebakken kippenlevertjes omwikkeld met spek 7,95
Dun gesneden Prosciutto 8,25
Brood met kruidenboter, tapenade en Aioli 6,95
Gemengde gerookte en gezouten noten 4,95
Gemarineerde olijven 4,95

 

Bakkertje 3,50
In 1945 serveerde Willem Bakker voor het eerst Jachtbitter in zijn café aan de Dorpsstraat in Vorden. Vandaag de dag serveert de derde generatie Bakker hier hun enige, echte Vordense Bakkertje. Gemaakt volgens geheim familierecept, getrokken van de fijnst geselecteerde Achterhoekse kruiden. Puur natuur, zacht en heerlijk van smaak.

 

Drankjes

Ruime selectie koude en warme dranken, gedestilleerd en (speciaal-) bieren.

Mocktails:
• Seedlip Gin en tonic 7,25
• Rode bloedsinaasappel Martini met ijs, citroen en verse munt 7,25
• Liefmans on the rocks met verse mint [Belgisch alcoholvrij fruitbier] 6,25

Alcoholvrije Witte wijn:
• Chardonnay Montusan 6,50

Alcoholvrije Rode wijn:
• Cabernet Sauvignon Montusan 6,50

 

Naar de wijnkaart

 

Game menu

🌿 vegetarisch of vegetarisch verkrijgbaar
* indien voorradig

Koude voorgerechten

Carpaccio 16,50
Carpaccio van rund gemarineerd in mosterd en zeezout, met peterselie, rucola, Parmezaanse kaas en pijnboompitten

Garnalencocktail 21,50
Hollandse garnalencocktail met romige cocktailsaus

Mesclun met geitenkaas 14,50 🌿
Salade aangemaakt met een dressing van Vordense bloemenhoning vergezeld van geitenkaas en walnoten

Oosterse steak tartaar met Achterhoeks Naegelholt en ganzenlever 18,50
Oosterse steak tartaar aangemaakt met rode peper en limoen, vergezeld van Achterhoeks Naegelholt en ganzenlever, met een crème van eigeel en mayonaise van zolderspek

Samenspel van vis 17,50
Gerookte zalm, gerookte paling en Hollandse garnalen, vinaigrette van karnemelk en groene kruiden, limoen-koriander saus

Gegrilde knolselderij 15,50
Gegrilde knolselderij met gele biet, vegan feta crème, frisée, gerookte amandelen en kruidenolie

Tip van Siem | Château de Guiraud | Sauvignon Blancs & Semillon | € 64,50

 

Wild voorgerechten

Proeverij van wild 17,50
Selectie van huisgemaakte bereidingen van wild lekkernijen. Laat u verrassen!

Wildpaté 15,50
Ambachtelijk bereide wildpaté van eend en wildzwijn met gemarineerde beukenzwam en kweepeergelei “Maison Noordkamp”

Tip van Siem | Louis Latour – Grand Ardèche 2022 | Chardonnay | € 47,50

 

Soepen

Tomatensoep 8,95
Romige tomatensoep met balletjes

Wildbouillon 9,50
Dubbel getrokken wildbouillon met blauwe bessen en shiitake

Velouté Forestière 9,50 🌿
Licht gebonden soep van bospaddenstoelen met een vleugje room

 

Warme voorgerechten

Bloedworst, duif en ganzenlever 23,50
Gebakken bloedworst, duivenborst, ganzenlever en saus op basis van appelstroop.

Coquille en gamba 23,50
Coquille Saint Jacques en gamba, pompoenrisotto, beukenzwam, knolselderij en paling beurre blanc

Escargots 14,50
Half dozijn wijngaardslakken in pittige knoflook-selderijboter

Rouleaux van fazant 23,50
Rouleaux van fazant, knolselderij crème, honingtijm crumble, wildkroket en sauce Bordelaise

Champignon Dordogne 13,50
Champignons gefrituurd in bokbierbeslag met warme knoflooksaus

Tip van Siem | Campillo – Blanco Reserva 2021 | Viura & Chardonnay | € 74,50

 

Spoom

Spoom 7,50
Citroen-sorbetijs met vlierbessenjenever

 

Hoofdgerechten

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met verse seizoensgroenten en krokant gebakken aardappels. Onze porties zijn gemiddeld, maar bestelt u gerust een beetje bij! Wij brengen u liever wat extra’s dan dat we het teveel op uw bord weg moeten werpen.

Vlees

Tournedos O’Sullivan 38,50
Tournedos van O’Sullivan met klassieke pepersaus (met ganzenlever + € 10,-)

Shortrib 32,50
Gebraiseerde shortrib van het rund met een truffeljus

Schnitzel van het Livar Klooster varken 27,50
Gepaneerd en krokant gebakken, geserveerd met een champignon- roomsaus

Bakker’s traditioneel gebakken kippetje 26,50
In z’n geheel gebraden kippetje met garnituur van spek, champignons, uien en paprika

Tip van Siem | Brotte – Laudun Rouge ‘Elegance’ 2021 | Grenache & Syrah | € 49,50

 

Vis

Zeetong à la Meunière 49,50
Zeetong à la Meunière, goudbruin gebakken in roomboter

Zalm en gamba 29,50
Gebakken Noorse zalm en gamba, op een bedje van pappardelle, zeekraal, vergezeld van paling beurre blanc

Tip van Siem | Louis Latour – Grand Ardèche 2022 | Chardonnay | € 47,50

 

Vegetarisch

Pompoenrisotto 26,50 🌿
Pompoenrisotto, gefrituurde groente in tempura, geitenkaaskroket en kruidenolie

Pappardelle met een saus van roquefort en gerookte paprika 26,50 🌿
Pappardelle met roquefortsaus, gemarineerde wintergroente, burrata en gerookte amandelen

Tip van Siem | Louis Latour – Grand Ardèche 2022 | Chardonnay | € 47,50

 

Wild

Reerugfilet ‘Saint Hubert’ 42,50
Medaillons van reerug ‘Saint Hubert’ met een melange van paddenstoelen, puree van aardappel met grove mosterd, knolselderij en sauce Grand Veneur

Hazenbout 29,50
Hazenbout gebraiseerd in rode wijnjus, vergezeld van sauce Gibier

Hazenrugfilet 32,50
Gebakken hazenrugfilet met een saus van Amarenekersen

Gebakken eendenborst en gekonfijte poot 28,50
Gebraden eendenborst en gekonfijt pootje, sinaasappelconfituren, vergezeld van een saus van bloedsinaasappel

Wildpeper 27,50
Wildpeper en stukje hazenbout, met rode kool en puree van aardappel met grove mosterd en knolselderij

Fazant Metternich 34,50
Fazantenborstje gelardeerd met spek, gekonfijte fazantenpoot, roomzuurkool en rookworst

Proeverij van Achterhoeks ree 34,50
Reebiefstuk, saucijs en kroket van ree, crème van rode biet en sauce Grand Veneur

Drieluik van Achterhoeks wild 42,50
Hazenrugfilet, reebiefstuk en eendenborst vergezeld van sauce Gibier

Tip van Siem | El Niño de Campillo Rioja DOCa – Bodegas Campillo 2019 | Tempranillo | € 37,50 [per glas 6,95]

 

Desserts

Citroensorbetijs 6,50
Voor de kleine trek: citroensorbetijs met vlierbessenjenever

Moelleux au chocolat 9,50
Moelleux au chocolat met passievrucht-gel, vergezeld van hazelnootcrumble en vanille-ijs

Cremeux van Captains Coffee 9,50
Kahlúa, Grand Marnier, bramengel, kletskop en pistache-ijs

Pain Perdu van suikerbrood 9,50
Wentelteefje van Vordens suikerbrood met kaneelijs

Coupe ‘Noisette’ 9,50
Coupe ‘Noisette’ met notenijs en Ameretto

Dame blanche 9,50
Vanille-ijs, toefje slagroom, gebruneerd amandelschaafsel, advocaat en warme chocoladesaus

Chipolata pudding 9,50
Chipolata pudding met marasquinsaus

Kaasplateau 14,50
Proeverij van binnen- en buitenlandse kazen, kletzenbrood en vijgenchutney

 

Koffie & Thee

Koffie, Espresso, Thee 3,25 | Cappuccino, Koffie verkeerd 3,50 | Verse muntthee 4,50 | Verse gemberthee 4,25

Dessert Koffie 8,50
D.O.M. Café met D.O.M. Bénédictine, French Coffee met Grand Marnier, Irish Coffee met Irish whiskey.

Ambachtelijke bonbons per stuk à 1,75

 

Dranken

Digestieven
Cognac, Grappa, Calvados, Armagnac, Marc de Bourgogne, Grappa 7,50

Whisky’s
Diverse single malt whisky’s vanaf 8,50

Likeuren 6,95
Cointreau, Grand Marnier, Drambuie, D.O.M. Bénédictine,
Tia Maria, Baileys, Sambuca, Amaretto, Limoncello di Capri

Bakkertje 3,50
In 1945 serveerde Willem Bakker voor het eerst Jachtbitter in zijn café aan de Dorpsstraat in Vorden. Vandaag de dag serveert de derde generatie Bakker hier hun enige, echte Vordense Bakkertje. Gemaakt volgens geheim familierecept, getrokken van de fijnst geselecteerde Achterhoekse kruiden. Puur natuur, zacht en heerlijk van smaak.

 

Aanbevolen Wijnen

Geselecteerde wildwijn 2024 Hotel Bakker

2019 Bodega Campillo – El Niño de Campillo Rioja DOCa | 37,50 [per glas 6,95]
Deze heerlijke wijn maakt indruk met zijn dieprode kleur en complexe bouquet, dat aroma’s van donker fruit, kruiden en eikenhout combineert. In de mond is El Nino de Campillo krachtig en evenwichtig met zijdezachte tannines en een lange afdronk.
Producent: Bodega Campillo | Herkomst: Spanje, Valdepeñas
Stijl: vol & soepel | 13% | Druif: Tempranillo

2023 Château de Guiraud | 64,50
Spannende wijn, verfijnd en aromatisch vol met mandarijn en schil van grapefruit, een lange afdronk met vleugje rode bes.
Producent: Château de Guiraud | Herkomst: Frankrijk, Sauternes
Stijl: rijk & krachtig | 13% | Druif: Sauvignon Blanc & Sémillon
Past goed bij: vis, voorgerechten vlees

2022 Louis Latour – Grand Ardèche | 47,50
Oudere wijnstokken op de beste percelen vormen de basis voor deze fraaie wijn, die net als de grote Bourgognewijnen zijn opvoeding heeft genoten op kleine eiken fusten. Genereus bouquet met exotische aroma’s en een heerlijke volle, nootachtige smaak.
Producent: Louis Latour | Herkomst: Frankrijk, Ardèche
Stijl: complex & intens | 13,5% | Druif: Chardonnay
Past goed bij: witvlees gerechten, lichte voorgerechten

2021 Campillo – Blanco Reserva | 74,50
Deze unieke ambachtelijke wijn toont het beste van de Viura-druif. Hij heeft een goudgele kleur. Zijn geur is intens en complex, met tonen van steenfruit zoals perzik. Zijn smaak is vol, maar met voldoende frisheid, zijn afdronk is lang en harmonisch met een getoaste houtsmaak.
Producent: Campillo | Herkomst: Italië, Rioga
Stijl: rijk & krachtig | 13% | Druif: Viura & Chardonnay
Past goed bij: hazenrug, wildzwijn, kazen

2021 Brotte – Laudun Rouge ‘Elegance’ | 49,50
Syrah-druiven rijpen in Franse eiken houten vaten (1/3 nieuwe, 1/3 jaar, 1/3 twee jaar gebruikt).
Terwijl de zachtere Grenache rijpt in betonnen vaten en 100 jaar oude eiken vaten om het vruchtrijke karakter te bewaren. Geurend en smakend als wilde bessen en zwarte kersen, met een zachte en lange afdronk.
Producent: Brotte | Herkomst: Frankrijk, Rhone
Stijl: rijk & krachtig | 15,5% | Druif: Grenache & Syrah
Past goed bij: lamsgerechten, ree, stevige kazen

Kijk voor het uitgebreide assortiment wijnen op onze wijnkaart.

 

Something to celebrate?

Bakker in Vorden has years of experience in organising parties, catering and events. We use this experience to help you organise your wedding, anniversary, birthday, farewell or business meeting. Sporty, convivial, modest or exclusive: we will adapt the room and furnishings to your wishes. More information…

Drieluik van wild Restaurant Bakker Vorden
De beroemde haantjes van Restaurant Bakker in Vorden
Rode bieten risotto Restaurant Bakker Vorden