Menukaart

Van de asperges in de lente tot winterse wildspecialiteiten van onze eigen jachtvelden; in ons restaurant serveren we seizoensklassiekers van de mooiste lokale en regionale ingrediënten. Gewaardeerde tradities als ‘de Haantjes van Bakker’ staan al drie generaties op de kaart. 

Mocht u dieetwensen hebben of informatie over allergenen, vraag een van onze medewerkers voor advies.

Verborgen

Lunchkaart

🌿 vegetarisch of vegetarisch verkrijgbaar

 

Soepen

Licht gebonden mosterdsoep met Doesburgsche mosterd en julienne van prei 🌿 7,50
Tomatensoep met room en balletjes 7,50
Aspergesoep, licht gebonden met aspergepuntjes en een vleugje room 🌿 7,50

 

Salades

Gemengde salade met geitenkaas, walnoot en bloemenhoning 🌿 12,50
Caesar Salade Klassiek met gerookte kip of gebakken gamba’s 🌿 12,50
Russisch ei: vleessalade met diverse vissoorten en remouladesaus 12,50
Huzarensalade, huisgemaakt met diverse vleessoorten 11,50

 

Sandwiches

Clubsandwich Klassiek met bacon, gerookte kip en kerriemayonaise 11,50
Clubsandwich met gerookte zalm, kruidenroomkaas, rode ui, kappertje 13,50
Waldkorn gezond, Gelderse achterham, kaas, tomaat, komkommer en een gekookt scharrel-eitje 🌿 9,50
Waldkorn met dungesneden carpaccio van rund, rucola en Parmezaan 10,50
Waldkorn met tonijnsalade, kappertjes, augurk en rode ui 9,50

 

Warme broodjes, burgers & kroketten

Bakkers burger van Achterhoeks wild met gebakken uien, pickles en tomaat 12,50
Waldkorn met brie uit de oven, met walnoot, honing en tomaat 🌿 9,50
Handgemaakte kroketten met brood, per stuk 4,50
Drie garnalenkroketjes van ‘Holtkamp’, gefrituurde peterselie en brood 12,50
Tosti traditioneel met ham en kaas, in de pan gebakken 🌿 6,50

 

Eiergerechten

Uitsmijter met Gelderse achterham en kaas 🌿 9,50
Uitsmijter met met krokant gebakken spek 9,50
Omelet Klassiek met krokante spekjes, champignons, gebakken uitjes, paprika 🌿 9,50
Bakkers Uitsmijter met ham, kaas, gebakken spek en een bolletje huzarensalade 11,50

 

Bakker’s klassieker

12 uurtje
Soepje van het seizoen, boterham met kaas, kroket en een bolletje huzarensalade 🌿 12,50

Voor onze kleinste gastjes

Boterham met kaas, ham, pindakaas, hagelslag of jam 2,50
Boterham met kroket of knakworst 4,50

 

Dinerkaart

🌿 vegetarisch of vegetarisch verkrijgbaar

 

Voorgerechten

Carpaccio 14,50
Carpaccio van rund gemarineerd in mosterd en zeezout, met peterselie, rucola, Parmezaanse kaas en pijnboompitten

Garnalencocktail 15,50
Hollandse garnalencocktail met romige cocktailsaus

Samenspel van vis 16,50
Samenspel van vis: gerookte zalm, paling, rilette van makreel en Hollandse garnalen

Mesclun met geitenkaas 12,50 🌿
Salade aangemaakt met een dressing van Vordense bloemenhoning vergezeld van geitenkaas, walnoten en mierikswortel

Escargots 11,50
Half dozijn wijngaardslakken in pittige knoflook-selderijboter

Champignons Dordogne 11,50 🌿
Champignons “Dordogne” met warme knoflooksaus

Coquille Saint Jacques & paling 16,50
Coquille Saint Jacques & gerookte IJsselmeer paling, aspergepuntjes en een schuim van kreeft

 

Soepen

Mosterdsoep 7,50 🌿
Licht gebonden mosterdsoep met Doesburgsche mosterd en julienne van prei

Tomatensoep 7,50
Romige tomatensoep met balletjes

Bisque D’Homard 10,50 🌿
Kreeftensoep met venkelolie en Hollandse garnalen

 

Spoom

Spoom 6,50
Citroen-sorbetijs met Limoncello

 

Hoofdgerechten

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met verse seizoensgroenten en krokant gebakken aardappels. Onze porties zijn gemiddeld, maar bestelt u gerust een beetje bij! Wij brengen u liever wat extra’s dan dat we het teveel op uw bord weg moeten doen.

 

RUND

Chateaubriand 72,00 (voor 2 personen)
Chauteaubriand van ambachtelijk Iers Black Angus rundvlees met klassieke Bearnaisesaus Voor 2 personen voor u aan tafel getrancheerd

Tournedos van Black Angus 36,50
Tournedos van ambachtelijk Iers Black Angus rundvlees met pepersaus

Kalfszwezerik 32,50
Krokant gebakken zwezerik van het kalf met een melange van bospaddenstoelen

Wiener Schnitzel van kalf 25,50
Wienerschnitzel van kalf, gepaneerd en krokant gebakken, geserveerd met citroen en ansjovis

Cordon Bleu 25,50
Cordon Bleu ‘klassiek’ van het kalf, gevuld met ham en kaas, gegratineerd met ananas en kaas

 

VIS

Zeetong à la Meunière 42,50
Zeetong à la Meunière, krokant gebakken in roomboter

Zeebaars 27,50
Op de huid gebakken zeebaarsfilet met risotto van groene asperges en spinazie

Zalmfilet 27,50
Zalmfilet met wilde spinazie en Sauce Hollandaise

Gamba’s aglio e olio 26,50 🌿
Gebakken gamba’s geserveerd met spaghetti, verse tuinkruiden, knoflook, venkelolie en zwarte peper

 

OVERIG

Bakker’s traditioneel gebakken kippetje 21,50
In z’n geheel gebakken kippetje met garnituur van spek, champignons, uien en paprika geserveerd met Franse frites

Porc Steak 25,50
Licht gerookt en gepekeld van de grill met Beurre ‘Café de Paris’

Asperge risotto 21,50 🌿
Risotto van asperges met gegrilde venkel uit de oven, met pistachenoten en crème van feta

 

Asperges

 

VOOR

Asperge lekkernij 12,50
Asperges met gerookte zalm, aspergepuntjes met crème van saffraan

Mesclun van voorjaarssalade 12,50
Mesclun van voorjaarssalade met aspergepuntjes en een dressing van balsamico

Aspergesoep 7,50 🌿
Licht gebonden aspergesoep met aspergepuntjes en een vleugje room

 

HOOFD

Alle asperge-gerechten serveren wij met gekookte krieltjes, Sauce Hollandaise, botersaus en een vrij-uitloop eitje van Bouwmeester uit Vorden.

Hollandse Asperges & Gelderse achterham 25,50
Hollandse Asperges & mootje zalmfilet 27,50
Hollandse Asperges & krokant gebakken Kalfszwezerik 32,50
Hollandse Asperges & biefstuk van Achterhoeks Ree 32,50
Hollandse en groene asperges, wilde spinazie à la Flamande 22,50 🌿

 

5-gangen Bakker’s Proeverij

75,00 p.p.
Dit menu is uitsluitend per tafel te bestellen

 

Amuse Gueule à la maison Gerookte zalm
met komkommer, crème van saffraan en schuim van asperges

 

Kalfszwezerik
krokant gebakken met een jus van truffel

 

Cannelloni
gevuld met risotto van groene asperges en spinazie

 

Biefstuk van jong Reebok
met Hollandse asperges en sauce Hollandaise

 

Pannacotta
van amandel en sinaasappel

of

Kaas
een proeverij van binnen- en buitenlandse kazen met appelstroop en noten

 

WIJNADVIES

2016 Château Yveline
€ 52,50 per fles
Deze zuiver geurende rode wijn wordt voor het merendeel voortgebracht door de Merlot-druif, aangevuld met een klein beetje Cabernet-Franc. Aan de Merlot-druif dankt hij zijn rondeur en souplesse, de Cabernet-Franc geeft de wijn zijn kracht en volheid.

 

Desserts

Cheesecake 8,50
Huisgemaakte Cheesecake en citroen sorbetijs

Moeulleux aux framboise 10,50
met Hollandse aardbeien en aardbeienijs

Coupe Hollandse aardbeien 8,50
Hollandse aardbeien, vanille-ijs en slagroom

Pannacotta 8,50
van amandel en sinaasappel

Assiette “Isabel” 7,00
Drie soorten sorbetijs

Citroensorbetijs 6,50
Voor de kleine trek: citroensorbetijs met Limoncello

Dame Blanche 9,50
Vanille ijs, toefje slagroom, advocaat en warme chocoladesaus

Chipolatapudding 9,50
Chipolatapudding met marasquinsaus

Kaasplateau 13,50
Proeverij van binnen- en buitenlandse kazen, noten en gelei van kweepeer

 

Koffie &Thee

Koffie | Thee
Koffie, Espresso, Thee 2,85 | Cappuccino, Koffie verkeerd 3,00 | Verse muntthee 3,95

Dessert Koffie
D.O.M. Café met D.O.M. Bénédictine, French Coffee met Grand Marnier, Irish Coffee met Irish whiskey 8,50

Ambachtelijke bonbons
per stuk à 1,25

 

Dranken

Digestieven
Cognac V.S.O.P. Bruno de Lestapis, Grappa, Calvados, Armagnac 7,50
Marc de Bourgogne, Grappa di Barolo, Grappa di Barbera 7,50
Diverse single malt whisky’s vanaf 8,50

Likeuren
Cointreau, Grand Marnier, Drambuie, D.O.M. Bénédictine 6,50
Tia Maria, Baileys, Sambuca, Amaretto, Limoncello di Capri 6,50

 

Bakkertje 3,50
Jachtbitter, traditioneel recept van Willem Bakker.

 

In 1945 serveerde Willem Bakker voor het eerst Jachtbitter in zijn café aan de Dorpsstraat in Vorden. Vandaag de dag serveert de derde generatie Bakker hier hun enige, echte Vordense Bakkertje. Gemaakt volgens geheim familierecept, getrokken van de fijnst geselecteerde Achterhoekse kruiden. Puur natuur, zacht en heerlijk van smaak.

 

Aanbevolen Wijnen

2020 Pinot Bianco 34.50
Frisse Italiaanse Pinot Blanc wijn, gerijpt licht fruit heerlijk zomers glas wijn
Past goed bij: Asperge gerechten, salades, vis | Producent: Kurtatsch | Herkomst: Italië, Sudtirol Alto Adige Stijl: Fris & Strak | 13,5% | Druif: Pinot Bianco

2020 Ijalba Maturana Blanca 39,50
Deze witte wijn uit de Rioja is de eerste witte wijn ter wereld die volledig is gemaakt van Maturana Blanca. De wijn krijgt 3 maanden rijping op de lie en wordt wekelijks omgeroerd. Het is een elegante witte wijn met een stevige afdronk, aroma’s van perzik & tropisch fruit.
Past goed bij: Geitenkaas & vis | Producent: Las Vinas | Herkomst: Spanje, Rioja Stijl: Vol & Tropisch | 13,5% | Druif: Maturana Blanca

2019 Valmoissine 39.50
Deze mooie Pinot Noir is in de neus zacht, niet typisch geurende Pinot Noir.
Hij heeft een lichte, bijna roséachtige kleur. De smaak is zacht, soepel en bij lichte koeling past deze wijn ook uitstekend bij stevige visgerechten.
Past goed bij: Hollandse kazen, rood vlees, stevig vis | Producent: Louis Latour | Herkomst: Frankrijk, Provence Stijl: Complex & Intens | 13,5% | Druif: Pinot Noir

2014 Rioja Reserva 42,50
Krachtige Tempranillo uit de Rioja. In de neus rijpe vruchten en kruiden. In het glas krachtig, houttonen en rijpe tannines. Aroma’s van cacao en toast.
Past goed bij: Wildgerechten, duivenborst | Producent: Las Vinas | Herkomst: Spanje, Rioja
Stijl: Rijk & Krachtig | 13,5% | Druif: Tempranillo, Mazuelo

2019 Grand Ardeche 42,50
Oudere wijnstokken op de beste percelen vormen de basis voor deze fraaie wijn,
die net als de grote Bourgognewijnen zijn opvoeding heeft genoten op kleine eiken fusten.
Genereus bouquet met exotische aroma’s en een heerlijke volle smaak.
Past goed bij: Coquilles, Pasta met garnale | Producent: Louis Latour | Herkomst: Frankrijk, Ardeche
Stijl: Rijk & Vol | 13,5% | Druif: Chardonnay

Kijk voor het uitgebreide assortiment wijnen op onze wijnkaart.

Iets te vieren?

Bakker in Vorden heeft jarenlange ervaring in het organiseren van feesten, catering en events. Vanuit die ervaring helpen we u graag met het organiseren van uw bruiloft, jubileum, verjaardag, afscheid of zakelijke bijeenkomst. Sportief, gezellig, ingetogen of exclusief: wij passen de zaal en aankleding aan uw wensen aan.

Meer informatie…

Gebak en bij de borrel

Gebak

Huisgemaakt appel-abrikozen taartje met een toefje slagroom 3,75
Staring kaneelcake van ‘Dick Ten Broeke’ met tipje slagroom 3,25
Citroen merengue met slagroom (glutenvrij) 3,75

 

Borrelhapjes

Bitterballen van Achterhoeks ree en truffelmayonaise 0,95
Bitterballen handgemaakt per stuk 0,95
Gemengd bittergarnituur koud en warm per persoon 6,50
Kaasstengels, vlammetjes, vlindergarnalen per stuk 0,95
Garnalenkroketjes van “Holtkamp” 3 stuks 9,95
Jonge of oude kaas per portie 6 stukjes 6,50
Kippenlevertjes omwikkeld met spek, krokant gebakken 6,95
Assortiment ambachtelijke Achterhoekse worstsoorten 6,50
Gemengde noten per portie 3,50
Gemarineerde olijven per portie 3,50

 

Bakker’s borrelplankje van wild & kaas
(19,50 2 personen)

 

Antipasti; kaas- en wildlekkernijen, warm hapje, noten, olijven, brood en een dipje 

 

 

Drieluik van wild Restaurant Bakker Vorden
De beroemde haantjes van Restaurant Bakker in Vorden
Rode bieten risotto Restaurant Bakker Vorden

Pin It on Pinterest

Share This