Menukaart

Van de asperges in de lente tot winterse wildspecialiteiten van onze eigen jachtvelden; in ons restaurant serveren we seizoensklassiekers van de mooiste lokale en regionale ingrediënten. Gewaardeerde tradities als ‘de Haantjes van Bakker’ staan al drie generaties op de kaart.

De gehele menukaart is te bestellen bestel voor een heerlijke lunch of diner bij u thuis of op de zaak.

Mocht u dieetwensen hebben of informatie over allergenen, vraag een van onze medewerkers voor advies.

Afhaalgerechten

Bestellen vóór 16.00 uur.
Afhalen tussen 17.00-19.00 uur.
Bij bezorgen: bezorgkosten in overleg!

Voorgerechten

Bospaddenstoelensoep, licht gebonden 5,00
Tomatensoep met room en balletjes 5,00
Wildbouillon met bospaddenstoelen 5,00
Carpaccio van ossenhaas 10,00
Duet van wildpaté en eendenpaté 10,00
Gerookte zalm, gerookte forel en rilette van makreel 10,00
Coppa van wildzwijn & Waldorff salade 10,00

Alle voorgerechten serveren we met brood en boters

Hoofdgerechten

Actie Wildpeper met puree en rode kool 12,50
Hazenbout met puree en rode kool 20,00
Reerollade met stampot van spruitjes en wildjus 20,00
Actie Half haantje met boerengarnituur en aardappel 12,50
Stamppot (wekelijks wisselend) met rookworst en speklap 10,00
Varkenshaasje met champignonroomsaus* 20,00
Cordon bleu* 20,00
Kalfsschnitzel met champignonroomsaus* 20,00
Moot verse zalm met witte wijnsaus* 20,00
Bospaddenstoelenrisotto en -ravioli met gewokte paddenstoelen 17,50

* Geserveeerd met verse groentes en gebakken aardappels

Dessert

Chipolata pudding met Marasquinsaus en slagroom 7,50

Download dit menu

Lunchkaart

Soepen

Heldere groentesoep 7,00
met gestoofd rundvlees en balletjes

Tomatensoep 7,00
met room en balletjes

Krachtige wildbouillon 7,50
met shiitake en bosbessen

Bospaddenstoelen 7,50
licht gebonden met truffelolie en truffel-knoflook croutons

 

Kleine lunch

Salade geitenkaas 12,50
groene salade met geitenkaas, rode biet, gedroogde vijg en vinaigrette

Runder Carpaccio 14,50
met parmezaanse kaas, rucola, pijnboompitten en tomatendressing

Garnalencocktail 15,50
van Hollandse garnalen met een romige cocktailsaus

Trio van vis 15,50
gerookte zalm, gerookte paling en een rillete van makreel en schelvislever

Escargots 10,50
wijngaardslakken in pittige kruidenboter

Champignon “Dordogne” 12,50
champignons in bierbeslag met kruiden en knoflooksaus (V)

Krokant gebakken mosselen 12,50
met kruidenboter

 

Bakkers Klassiekers

Russisch ei vleessalade 13,50
met diverse vissoorten, remouladesaus, brood en boter

Huzaren salade 11,50
met diverse vleessoorten, brood en boter

Wiener Schnitzel 15,50
met groene gemengde salade en frites

Biefstuk Lunch 25,50
black Angus* biefstuk met frites of brood en salade

Zalm Lunch 21,50
mootje zalm, groene salade en frites

* Iers Black Angus rund, origineel afkomstig uit de hooglanden van Ierland. Puur, mals en rijk van smaak

 

12-uurtjes

12-uurtje 12,50
kopje groentesoep, boterham met ham, kaas en kroket, bolletje huzaren salade en glas melk of karnemelk naar keuze

Vegetarisch 12-uurtje 12,50
kopje bospaddestoelensoep, boterham met kaas, gebakken eitje en groente kroket, glas melk of karnemelk naar keuze

Mini 12-uurtje 11,00
klein kopje groentesoep, 3 kleine broodjes met ham, oude kaas en bitterbal, glas melk of karnemelk naar keuze

 

Eieren & Omeletten

Uitsmijter 9,50
geserveerd op wit of bruin brood met Gelderse achterham, belegen kaas, huisgebraden rosbief, of krokant gebakken spek

Omelet Klassiek 10,50
met krokante spekjes, champignons, gebakken uitjes, paprika

Bakker’s Uitsmijter 10,50
met ham, kaas, gebakken spek en een bolletje huzarensalade

 

Kroketten, brood & toast

Twee handgemaakte kroketten 9,00
met brood

Drie garnalenkroketjes “Holtkamp” 12,50
met gefrituurde peterselie en brood

Tosti 6,50
in de pan gebakken met ham en kaas

Gerookte zalm 11,50
op dunne toast met limoenmayonaise en fijne sla

Dunne toast ‘gezond’ 10,50
met ham,kaas, gekookt scharreleitje, tomaat, sla, komkommer en verse bieslook

Waldkorn brood me brie 9,50
uit de oven, met walnoot, honing en tomaat (V)

 

Voor de kleinste gastjes

Boterham met kaas, ham, pindakaas, hagelslag of jam 2,50
Boterham met kroket of knakworst 3,50

 

IJsjes en dessert

Vlierbes sorbetijs 6,50
met een vleugje vlierbesjenever, heerlijk om uw diner mee af te sluiten

Chipolatapudding 9,50
met marasquinsaus

Herfstcoupe 9,50
notenijs met Amaretto en gebrande hazelnoten

Wentelteefje 8,50
van suikerbrood met kaneelijs en kaneelcrumble

Droom van Karamel 8,50
een meringue en ijs van karamel

Moeulleux aux chocola 8,50
met ijs van sinaasappel

Dame Blanche 8,50
vanille ijs, advocaat, slagroom en warme chocoladesaus

Kinderijsje 4,95
vanille ijs met aardbeiensaus, spikkels en slagroom

Parade van desserts 18,50
vanaf 2 personen te bestellen

Kaasplateau 12,50
assortiment Hollandse en buitenlandse kazen

Dessertwijn 5,95
Viña Rubica, Moscatel

Bon Bon Plateau 8,95
van handgemaakte bonbons en friandises

 

Dinerkaart

Koude Voorgerechten

 

Salade geitenkaas 12,50
gemengde groene salade | geitenkaas | rode biet | gedroogde vijg | vinaigrette Vordense bloemenhoning

Runder Carpaccio 14,50
dungesneden carpaccio | parmezaanse kaas | rucola | pijnboompitten | tomatendressing

Garnalencocktail 15,50
Hollandse garnalen | romige cocktailsaus

Trio van vis 15,50
gerookte zalm | gerookte paling | rillete van makreel en schelvislever

Paté’s 13,50
paté van wilde eend | paté van Veluws wildzwijn & vijgenchutney

Salade van houtduif 13,50
melange van najaars salade | duivenborstfilet | sinaasappeldressing

Veluws wild zwijn 14,50
Coppa van wild zwijn | huisgemaakte Waldorff salade | groene appel

Proeverij van wild 15,50
laat u verrassen!

 

Warme Voorgerechten

Escargots 10,50
wijngaardslakken in pittige kruidenboter

Champignon “Dordogne” 12,50
champignons in bierbeslag | kruiden | knoflooksaus (V)

Gebakken mosselen 12,50
krokant gebakken mosselen | kruidenboter

Garnalenkroketjes 12,50
3 garnalen kroketjes | gefrituurde peterselie

Bloedworst en ree 15,50
krokante krokant gebakken bloedworst | winter appel | reeworstjes | saus van appelstroop

Gebakken Duivenborst 15,50
gebakken duivenborst | risotto van bospaddenstoelen | blauwe bes en wildjus

 

Soepen

Groentesoep 7,00
heldere groentesoep | rundvlees | balletjes

Tomatensoep 7,00
tomatensoep | room | balletjes

Wildbouillon 7,50
krachtige wildbouillon | shiitake | bosbessen

Bospaddenstoelen soep 7,50
licht gebonden | truffel olie | truffel-knoflook croutons

 

Spoom

Spoom € 6,50
citroen-sorbetijs | Vlierbes jenever

 

Vis

Zeetong à la meunière (dagprijs)
zeetong (500-600 gr.) | in roomboter gebakken

Zalm 24,50
Noorse zalm uit de oven | tomaatjes | zilte groentes | citroen | olijfolie

Gamba’s en kabeljauw 25,50
gebakken gamba’s | kabeljauw | linguini | olijfolie | knoflook | verse kruiden

 

Vegetarisch

Linguini van courgette 21,50
in noten boter gebakken knolselderij | linquini van courgette | pesto | walnoten | vers geschaafde Parmezaan

Bospaddenstoelen risotto & ravioli 21,50
risotto & ravioli van bospaddenstoelen | gewokte paddenstoelen | verse kruiden

 

Vlees & Gevogelte

Biefstuk van de haas* 31,50
ossenhaas | stroganoffsaus

Entrecôte van Black Angus* 28,50
entrecôte | kruidenboter

Boeren entrecôte* 31,50
entrecôte | gebakken champignons | uien | paprika | spekjes

Varkenshaas 24,50
varkenshaas | champignon-roomsaus

Wiener Schnitzel 23,50
Wiener Schnitzel van het kalf | ansjovis | citroen

Cordon Bleu 24,00
Wiener Schnitzel gevuld met ham en kaas | gegratineerde ananas

Halve haan à la Bakker 19,50
krokant gebakken ½ haan | spekjes | uien | champignons | paprika

* al ons rundvlees is Iers Angus beef, zeer mals en puur van smaak

De hoofdgerechten serveren we met krokant gebakken aardappeltjes, verse groentes en gemengde groene salade

 

Voor klein of groot

Kindermenu € 15,00
kopje tomatensoep | knakworstje, kroketje, biefstukje of schnitzeltje | kinderijsje
(kindermenu zonder soep 11,00)

Seniorenmenu
Onze hoofdgerechten kunt u met 2 personen bestellen tegen een toeslag van 9,50 op het hoofdgerecht, met uitzondering van de wildgerechten.

Mocht u dieetwensen hebben of informatie over allergenen,
vraag een van onze medewerkers voor advies.

 

Wild

 

Fazant

Fazant Metternich € 29,50
gekonfijt pootje | gebakken borstfilet omwikkeld met spek | roomzuurkool | Vordense rookworst

 

Eend

Wilde eend à l’orange
½ eend gesmoord | sinaasappelsaus 24,50
1 hele eend gesmoord | sinaasappelsaus 32,00

Gebakken eendenborst € 24,50
gebakken eendenborst | rode port saus

 

Ree

Reeboutfilet rosé gebraden 29,50
rosé gebraden reeboutfilet | krachtige wildsaus | voor u aan tafel getrancheerd

Reebiefstuk ‘Saint Hubert’ 34,50
reebiefstuk | oesterzwammen | rode port saus

Duet van reerollade & reeboutfilet 29,50
reerollade & reeboutfilet | saus van jeneverbes | peperkoek | kruidnagel

Wildpeper 24,50
wildpeper | rode kool | aardappelpuree | preisselbeeren

Reerollade 23,50
Ree rollade | stamppot van spruitjes | krachtige wild jus

 

Haas

Hazenrug 32,50
hazenrugfilet | saus van Amarénen kersen

Hazenbout 29,50
gaar gesmoorde hazenbout | krachtige wildsaus

Wildpeper en voorloper van het haas 25,50
wildpeper | voorloper van het haas | stampot van spruitjes | krachtige jus

 

Drieluik

Drieluik van wild 36,50
voorloper van het haas | reebiefstukje | eendenborst | wildsaus

 

Wild proeverij

Wild schotel 39,50
in twee gangen geserveerd:
1ste gang: gekonfijt fazantenpootje | rosé gebraden duivenborstje | roomzuurkool
2e gang: rosé gebakken reebiefstukje | hazenbout | rode kool

Al ons wild is afkomstig uit de Achterhoek of Veluwe, er kunnen hagelkorreltjes in het vlees voorkomen.

 

Aanbevolen Wildwijnen

Aanbevolen aperitief

Crémant de Bourgogne Rosé Ardeche fles 39.50 glas 7.50

 

Aanbevolen wijnen

2018 Pinot Blanc fles 29,50 | glas 5,95
Een klassieke vriendelijke wijn. Deze Elzasser is vol van smaak, elegant droog en licht kruidig. De afdronk is elegant en vriendelijk
Producent: Leon Meyer | Herkomst: Frankrijk Alsace
Stijl: Aromatisch | 12,5% | Druif: Pinot blanc

2016 Valmoissine fles 42,50
Deze mooie Pinot Noir is in de neus zacht, niet typisch geurende Pinot Noir. Hij heeft een lichte, bijna roséachtige kleur. De smaak is zacht, soepel. Past goed bij: Hollandse kazen, rood vlees. Bij lichte koeling past deze wijn ook uitstekend bij stevige visgerechten.
Producent: Louis Latour | Herkomst: Frankrijk, Provence
Stijl: Complex & Intens | 13,5% | Druif: Pinot Noir

2017 Domaine Garric fles 29,75 | glas 6,25
Mooi vol glas wijn, dieprode kleur en krachtige afdronk.
Producent: Domaine Garric | Herkomst: Frankrijk Languedoc
Stijl: Aromatisch & Krachtig | 14,5% | Druif: Grenache Noir, Syrah

2011 Rioja Reserva fles 34,50
Krachtige Tempranillo uit de Rioja. In de neus rijpe vruchten en kruiden. In het glas krachtig, houttonen en rijpe tannines. Aroma’s van cacao en toast. Past goed bij wildgerechten en duivenborst.
Producent: Las Vinas | Herkomst: Spanje, Rioja
Stijl: Rijk & Krachtig | 13,5% | Druif: Tempranillo, Mazuelo

2017 Gigondas fles 59,50
Een uitstekende wijn bij krachtige vlees- en wildgerechten. Vergeet ook pittige kazen niet. Of zoals men bij Maison Brotte graag doet, na een mooie maaltijd, bij een stukje pure chocolade.
Producent: Brotte | Herkomst: Frankrijk, Rhone
Stijl: Rijk & Krachtig | 14% | Druif: Grenache Noir & Syrah

2016 Primitivo di Manduria fles 62,50
Vol, in de mond zacht en rijk, mooie fijne tannines koffie, cacao en vanille komen naar boven. Past goed bij wild en rijpe kazen
Producent: Vigneti del Salento | Herkomst: Italië, Apulia,
Stijl: Rijk & Krachtig | 14% | Druif: Primitivo

 

Desserts

 

Vlierbes sorbetijs 6,50
citroensorbetijs | een vleugje vlierbesjenever | voor de kleine trek

Chipolata 9,50
chipolatapudding | marasquin saus

Herfstcoupe 9,50
notenijs | Amaretto | gebrande hazelnoten

Kaneel 8,50
wentelteefje van suikerbrood | kaneelijs | kaneelcrumble

Droom van Karamel 8.50
Merinque | ijs van karamel

Moeulleux aux chocolat 8,50
Moeulleux aux chocolat | ijs van bloedsinaasappel

Dame Blanche 8,50
vanille-ijs | warme chocoladesaus | advocaat | slagroom

Parade van desserts 18,50
vanaf 2 personen te bestellen

Kinderijs 4,95
vanilleijs | aardbeiensaus | spikkels | slagroom

Kaasplateau 12,50
Assortiment Hollandse en buitenlandse kazen

Dessertwijn 5,95
Fiña Rubica, Moscatel

Bon Bon Plateau 8,95
Handgemaakte bonbons en friandises

Handgemaakte bonbons en friandises
4 verschillende bonbons 4,75 | per stuk 1,25

 

Dranken

Digestieven

Grappa, Calvados, Armagnac of Marcel Trepout, Marc de Bourgogne,
Grappa di Barolo, Grappa di Barbera 7,50
Diverse single malt whisky’s 8,50

Likeuren

Cointreau, Grand Marnier, Drambuie, D.O.M. Bénédictine,
Tia Maria, Baileys, Sambuca, Amaretto, Limoncello di Capri 6,50

Kofie | Thee

Koffie, Espresso, Thee 2,75
Cappuccino, koffie verkeerd, Latte machiatto 2,95
Verse muntthee of verse gemberthee 3,50
D.O.M. Café met D.O.M. Bénédictine, French Coffee met Grand Marnier, Irish Coffee met Irish whiskey 8,00

 

Bakker’s Wijnkaart
Vraag onze medewerkers naar onze uitgebreide wijnkaart en de kaart met kelder restanten!

Voor bij de koffie & de borrel

Voor bij de borrel

Borrelhapjes

Bitterballen handgemaakt per stuk 0,90
Gemengd bittergarnituur koud en warm per persoon 6,50
Kaasstengels, vlammetjes, vlinder garnalen per stuk 0,90
Garnalen kroketjes van “Holtkamp” 3 stuks 12,50
Jonge of oude kaas per portie 6 stukjes 5,95
Hausmacher & grillworst van “Vlogman” 6 stukjes 5,95
Kippenlevertjes omwikkeld met spek, krokant gebakken 6,95
Gemengde noten per portie 3,50
Knoflook olijven per portie 3,50
Bitterballen van Ree met truffelmayonaise per stuk 0,95

 

Borrelplankjes

Bakker’s Borrelplank (2 personen) 15,50
antipasti, kaas- en hamsoorten, warm hapje, piquitos en noten, olijven, brood en dipje

Wild Borrelplank (2 personen) 19,50
eendenpaté, coppa van wild zwijn, bitterballen van ree, rilette van wilde eend,
noten, dadels, brood en boter

 

Voor bij de koffie

Huisgemaakt appel abrikozen taartje met een toefje slagroom 3,75
Staring kaneelcake van “Dick Ten Broeke” met tipje slagroom 3,25
Hazelnoot merengue met slagroom (glutenvrij) 3,75
Ambachtelijke handgemaakte bonbons per stuk te bestellen 1,25

Iets te vieren?

Bakker in Vorden heeft jarenlange ervaring in het organiseren van feesten, catering en events. Vanuit die ervaring helpen we u graag met het organiseren van uw bruiloft, jubileum, verjaardag, afscheid of zakelijke bijeenkomst. Sportief, gezellig, ingetogen of exclusief: wij passen de zaal en aankleding aan uw wensen aan.

Meer informatie…

-Menukaart-

Deze wordt niet getoond display:none (alle toggles gesloten)
Image - Lekker dineren bij Restaurant Bakker in Vorden
Wild proeven bij Restaurant Bakker in Vorden
Lekker eten bij Restaurant Bakker in Vorden
Medewerkers Hotel-Restaurant Bakker in Vorden

Geopend voor hotelgasten!

[Reserveer hier uw kamer]

In verband met de coronamaatregelen kunnen helaas alleen hotelgasten bij ons ontbijten, lunchen, dineren en gebruik maken van onze gezellige gelagkamer. 

U kunt wél gerechten bestellen en afhalen.

[Bekijk de afhaalkaart]

 Mocht u vragen hebben dan kunt u te allen tijde contact met
Jeroen Geubels opnemen op 0575-551312.

[Lees hier onze coronamaatregelen]

 

 

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This