Menukaart

Van de asperges in de lente tot winterse wildspecialiteiten van onze eigen jachtvelden; in ons restaurant serveren we seizoensklassiekers van de mooiste lokale en regionale ingrediënten. Gewaardeerde tradities als ‘de Haantjes van Bakker’ staan al drie generaties op de kaart.

Mocht u dieetwensen hebben of informatie over allergenen, vraag een van onze medewerkers voor advies.

Verborgen

Lunch & borrelkaart

Van 11.30 tot 16.30 uur
🌿 vegetarisch of vegetarisch verkrijgbaar

 

Soepen

Tomatensoep met room en balletjes 7,95
Soep van de dag 7,95

 

Salades

Gemengde salade met geitenkaas, walnoot en bloemenhoning 14,50 🌿
Caesar Salade Klassiek met gerookte kip of gebakken gamba’s 15,50 🌿
Russisch ei: vleessalade met diverse vissoorten en remouladesaus 16,50
Huzarensalade, huisgemaakt met diverse vleessoorten 13,95

 

Sandwiches

Clubsandwich Klassiek met bacon, gerookte kip en kerriemayonaise 13,95
Clubsandwich met gerookte zalm, kruidenroomkaas, rode ui, kappertje 14,50
Waldkorn gezond, Gelderse achterham, kaas, tomaat, komkommer en een gekookt scharreleitje 11,50
Waldkorn met carpaccio 12,50
Waldkorn met tonijnsalade, kappertjes, augurk en rode ui 12,50

 

Warme broodjes, burgers & kroketten

Bakkers Hamburger met gebakken uien, pickles en tomaat 15,50
Waldkorn met brie uit de oven, met walnoot, honing en tomaat 12,50 🌿
Handgemaakte kroket met brood 7,95
Twee handgemaakte kroketten met brood 12,50
Tosti traditioneel met ham en kaas, in de pan gebakken 7,50 🌿
Tosti tonijn en kaas, in de pan gebakken 8,25
Oma Bakker’s recept: handgemaakte gehaktbal met brood 11,50

 

Eiergerechten

Uitsmijter met Gelderse achterham en kaas 10,95 🌿
Uitsmijter met met krokant gebakken spek 10,95

Omelet Klassiek 12,50 🌿
met krokante spekjes, champignons, gebakken uitjes, paprika

Bakkers Uitsmijter 13,50
met ham, kaas, gebakken spek en een bolletje huzarensalade

 

Bakker’s klassieker

12 uurtje
soep van de dag, boterham met kaas, kroket
en een bolletje huzarensalade 🌿13,95

 

Voor onze kleinste gastjes

Boterham met kaas, ham, pindakaas, hagelslag of jam 3,95
Boterham met kroket 7,95
Boterham met knakworst 5,95

 

IJs & Desserts

Dame Blanche: vanille-ijs met warme chocoladesaus en advocaat 9,50
Coupe Isabel; 3 kleuren ijs met slagroom 8,50
Citroen-sorbetijs met een vleugje Limoncello 6,50
Kinderijs: vanille-ijs met aardbeiensaus, spikkels en slagroom 4,95

 

Gebak

Huisgemaakt appel-abrikozentaartje met slagroom 4,25
Staring kaneelcake van ‘Dick Ten Broeke’ met slagroom 4,25
Citroen meringue met slagroom (glutenvrij) 4,25
Pieterpadtaartje; koek met amandelspijs en noten 3,95

 

Borrelhapjes

Bitterballen handgemaakt per stuk 1,10
Gemengd bittergarnituur koud en warm per persoon 8,50
Kaasstengels, vlammetjes, vlindergarnalen per stuk 1,10
Portie jonge Hollandse kaas 6,95
Portie oude Hollandse kaas 8,50
Kippenlevertjes omwikkeld met spek, krokant gebakken 7,95
Dun gesneden Prosciutto van boerderij “De goed gevulde” 7,50
Brood met kruidenboter, tapenade & Aioli 6,95
Gemengde gerookte en gezouten noten 4,95
Gemarineerde olijven per portie 3,50

 

Bakkertje 3,50
In 1945 serveerde Willem Bakker voor het eerst Jachtbitter in zijn café aan de Dorpsstraat in Vorden. Vandaag de dag serveert de derde generatie Bakker hier hun enige, echte Vordense Bakkertje. Gemaakt volgens geheim familierecept, getrokken van de fijnst geselecteerde Achterhoekse kruiden. Puur natuur, zacht en heerlijk van smaak.

 

 

Drankjes

Ruime selectie koude en warme dranken, gedestilleerd en (speciaal-) bieren.

Mocktails:
• Seedlip Gin en tonic 7,25
• Rode bloedsinaasappel Martini met ijs, citroen en verse munt 7,25
• Liefmans on the rocks met verse mint [Belgisch alcoholvrij fruitbier] 6,25

Alcoholvrije Witte wijn:
• Chardonnay Montusan 6,50

Alcoholvrije Rode wijn:
• Cabernet Sauvignon Montusan 6,50

 

Naar de wijnkaart

 

Dinerkaart

🌿 vegetarisch of vegetarisch verkrijgbaar
* indien voorradig

Koude voorgerechten

Marbré van lende, lardo en ganzenlever 19,50
Mabré van gerookte lende, lardo en ganzenlever, gezouten citroencrème en een kruidenmayonaise. Vergezeld van een vinaigrette van Pedro Ximénez azijn en hazelnootolie.

Paling en gerookte meerval 19,50
Gerookte meerval en paling met een salade van wakamé en granny smith appel en kewpiemayonaise. Vergezeld van een crumble van wasabinootjes en oosterse dressing.

Gegrilde watermeloen 15,50 🌿
Gedroogde en gegrilde “steak” van watermeloen, gele cherry tomaatjes, vegan feta crème, gezouten citroen, kruidenmayonaise en een vinaigrette van balsamico en kruidenolie.

Salade van linzen en biet 15,50 🌿
Salade van linzen en rode biet met balsamico, kruidenmayonaise, vegan feta crème en Iberico Pata Negra ham.

Garnalencocktail 21,50
Hollandse garnalencocktail met romige cocktailsaus (Indien voorradig).

Carpaccio 16,50
Carpaccio van rund gemarineerd in mosterd, zeezout en peterselie. Met rucola, Parmezaanse kaas en pijnboompitten.

Mesclun met geitenkaas 14,50 🌿
Salade aangemaakt met een dressing van Vordense bloemenhoning vergezeld van geitenkaas en walnoten.

 

Soepen

Mosterd en pompoensoep 8,95 🌿
Crèmesoep van pompoen en mosterd met zoetzuur mosterdzaad en pompoenpitolie.

Tomatensoep 8,50
Romige tomatensoep met balletjes.

Knoflook rucolasoep 8,95 🌿
Velouté van rucola en knoflook, vergezeld van croutons en kruidenolie.

 

Tussengerechten

Coquille Saint Jacques & paling 23,50
Gebakken coquilles en gerookte paling met saffraanrisotto en een beurre blanc van gerookte paling met zoetzuur mosterdzaad.

Escargots 14,50
Half dozijn wijngaardslakken in pittige knoflook-selderijboter.

Champignons Dordogne 13,50 🌿
Champignons gefrituurd in bierbeslag met warme knoflooksaus.

Gebakken mosselen 14,50
Krokant gebakken mosselen geserveerd met kruidenboter.

 

Hoofdgerechten

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met verse seizoensgroenten en krokant gebakken aardappels. Onze porties zijn gemiddeld, maar bestelt u gerust een beetje bij! Wij brengen u liever wat extra’s dan dat we het teveel op uw bord weg moeten werpen.

Vlees

Achterhoeks ree 38,50
Biefstuk van Achterhoeks ree met gesmoorde wilde spinazie, vergezeld van Sauce Bordelaise met braam en Balsamico.

Porc Steak 29,50
Gepekelde en licht gerookte carré, gegrild en vergezeld van knolselderijcrème, geroosterde groenten, tomatenjam en zoetzure mosterd.

Tournedos 38,50
Tournedos van Black Angus met klassieke sauce Bearnaise.

Wiener Schnitzel 27,50
Schnitzel van het kalf gepaneerd en krokant gebakken, gereserveerd met citroen en ansjovis.

Shortrib 32,50
Gebraiseerde runderrib geserveerd met Sauce Bordelaise met zolderspekolie.

Bakker’s traditioneel gebakken kippetje 26,50
In z’n geheel gebakken kippetje met garnituur van spek, champignons, uien en paprika

 

Vis

Zeebaars, gamba en Pata 33,50
Zeebaars met een lak van appelstroop en balsamico vergezeld van gamba’s, Iberico Pata Negra ham en geroosterde venkel.

Zeetong à la Meunière 49,50
Zeetong à la Meunière, krokant gebakken in roomboter.

Gebakken zalmfilet 29,50
Gebakken zalmfilet met gesmoorde wilde spinazie, sauce Hollandaise en kruidenolie.

Klassieke Zeeuwse Mosselen 29,50
Klassiek pannetje gekookte Zeeuwse mosselen, geserveerd met frites en bijpassende sauzen (indien voorradig).

 

Vegetarisch

Safraanrisotto 26,50 🌿
Saffraanrisotto met vegan feta crème, geroosterde venkel, oesterzwamkroketjes en kruidenolie

Buccatini, truffel en burrata 26,50 🌿
Buccatini pasta met burrata, truffeltapenade, gesmoorde prei, gebakken salie en venkelolie

Fregola 26,50 🌿
Fregolapasta met vegan feta crème, geroosterde groenten, groene asperge, venkel en artisjok vergezeld van een honing-tijm crumble

 

Desserts

Zomers Dessert 9,50
Cremeux van kokos en vanille, gel van passievrucht en compote van ananas, passievrucht en limoen vergezeld van ananas-sorbetijs en een passievrucht-mango crumble.

Vegan Pastel de Nata 9,50
Veganistische Pastel de Nata met een compote van ananas, chocolade-kokosijs en een crumble van passievrucht en mango.

Citroenmeringue 8,50
Meringue van citroen met frambozensaus en framboos-sorbetijs.

Citroensorbetijs 6,50
Voor de kleine trek: citroensorbetijs met Limoncello.

IJs & Aardbeien 9,50
Hollandse aardbeien geserveerd met slagroom en vanille-ijs.

Chipolatapudding 9,50
Chipolatapudding met marasquinsaus.

Dame Blanche 9,50
Vanille-ijs met slagroom, gebruneerd amandelschaafsel en warme chocoladesaus.

Kaasplateau 14,50
Proeverij van binnen -en buitenlandse kazen met bijpassende confituren.

 

Koffie & Thee

Koffie, Espresso, Thee 3,25 | Cappuccino, Koffie verkeerd 3,50 | Verse muntthee 4,50 | Verse gemberthee 4,25

Dessert Koffie 8,50
D.O.M. Café met D.O.M. Bénédictine, French Coffee met Grand Marnier, Irish Coffee met Irish whiskey.

Ambachtelijke bonbons per stuk à 1,75

 

Dranken

Digestieven
Cognac, Grappa, Calvados, Armagnac, Marc de Bourgogne, Grappa 7,50

Whisky’s
Diverse single malt whisky’s vanaf 8,50

Likeuren
Cointreau, Grand Marnier, Drambuie, D.O.M. Bénédictine 6,95
Tia Maria, Baileys, Sambuca, Amaretto, Limoncello di Achterhoek 7,25

Bakkertje 3,50
In 1945 serveerde Willem Bakker voor het eerst Jachtbitter in zijn café aan de Dorpsstraat in Vorden. Vandaag de dag serveert de derde generatie Bakker hier hun enige, echte Vordense Bakkertje. Gemaakt volgens geheim familierecept, getrokken van de fijnst geselecteerde Achterhoekse kruiden. Puur natuur, zacht en heerlijk van smaak.

 

Aanbevolen Wijnen

2022 Chablis Louis Latour 62,50
De wijnen van deze gerenommeerde bezitting behoren tot de beste van deze wijnstreek. De chardonnay-druif geeft hier een verfijnd, stuivend bouquet en een verrassend krachtige, gestructureerde smaak.
Producent: Domaine Louis Latour | Herkomst: Frankrijk, Bourgogne
Stijl: Fris & Strak | 12,5% | Druif: Chardonnay
Past goed bij: salade geitenkaas

2020 Fleur de Lys – Cour Cherverny 37,50
Deze exclusieve en elegante wijn, heeft een delicate, fluweelzachte en lange afdronk. Zijn kleur is goudgeel. In zijn verfijnd bouquet herkent u de geuren van reine-claude, perzik, honing en citroen.
Producent: Philippe Sauger | Herkomst: Frankrijk, Lorie
Stijl: Rijk & Vol | 14% | Druif: Romorantin
Past goed bij: zeetong, visgerechten

2022 Pouilly Fuissé Louis Latour 67,50
De wijn heeft een groen-gouden kleur en delicate, ontwapenend verleidelijke aroma’s in het bouquet. De smaak is boterig rond en vol, met elementen van hazelnoot en wit fruit, die samen met de verkwikkende en fijne zuren zorgen voor een zeer harmonische en lange afdronk.
Producent: Louis Latour | Herkomst: Frankrijk, Bourgogne
Stijl: Rijk & Vol | 13% | Druif: Chardonnay
Past goed bij: Zeetong, salades, aperitief

2021 Chénas Louis Latour 52,50
De Chénas is superzacht van smaak. Hij heeft een zeer uitbundig geurend bouquet. De wijn is vol van smaak, barstensvol rood fruit en heeft een geweldige fluweelzachte afdronk. Omdat Louis Latour hem traditioneel opvoedt. Kunt u hem voor een wijn uit dit gebied onwaarschijnlijk lang bewaren.
Producent: Louis Latour | Herkomst: Frankrijk, Beaujolais, Bourgonge
Stijl: Complex & Intens | 14% | Druif: Gamay
Past goed bij: wild en stevige kazen

2022 Sancerre Chavignol Rosé 62,50
De Sancerre Rosé is lichtrood van kleur. Deze geurige droge roséwijn heeft een intens aroma van rood fruit. De wijn is sappig en vol van smaak met een droge fruitige afdronk.
Producent: Domaine de La Porte | Herkomst: Frankrijk, Lorie
Stijl: Fris & Strak | 13,5% | Druif: Pinot noir
Past goed bij: zwezerik en porc steak

Kijk voor het uitgebreide assortiment wijnen op onze wijnkaart.

 

Iets te vieren?

Bakker in Vorden heeft jarenlange ervaring in het organiseren van feesten, catering en events. Vanuit die ervaring helpen we u graag met het organiseren van uw bruiloft, jubileum, verjaardag, afscheid of zakelijke bijeenkomst. Sportief, gezellig, ingetogen of exclusief: wij passen de zaal en aankleding aan uw wensen aan.

Meer informatie…

Drieluik van wild Restaurant Bakker Vorden
De beroemde haantjes van Restaurant Bakker in Vorden
Rode bieten risotto Restaurant Bakker Vorden