Menukaart

Van de asperges in de lente tot winterse wildspecialiteiten van onze eigen jachtvelden; in ons restaurant serveren we seizoensklassiekers van de mooiste lokale en regionale ingrediënten. Gewaardeerde tradities als ‘de Haantjes van Bakker’ staan al drie generaties op de kaart.

-Menukaart-

Deze wordt niet getoond display:none (alle toggles gesloten)

Lunchkaart

Soepen

Heldere groentesoep met gestoofde poulet en balletjes 6,50
Tomatensoep met room en balletjes 6,50
Lichtgebonden Rucolasoep met knoflookcroutons 6,50
Bouillabaisse met rouille; een rijk gevulde Zuid Franse vissoep 10,50

 

Salades, warme en koude lunchgerechten

Salade met geitenkaas, rode biet, vijg en een honing vinaigrette  (V) 12,50
Carpaccio met parmezaanse kaas, rucola en pijnboompitjes 14,50
Trio van eend: eendenborst, eendenpaté en eendenlever 15,50
Garnalencocktail met romige cocktailsaus 14,50
Gerookte zalm, gerookte paling en rillete van makreel/schelvislever 14,50
Salade Caprese: Buffel Mozzarella met tomaat en verse basilicum 13,50
Oosterschelde oesters per stuk 3,75
½ verse Canadese kreeft met huisgemaakte mayonaise 15,50
Graved Lax met mierikswortel,  komkommer  en venkelsalade     14,50
Escargots; wijngaard slakken in pittige kruidenboter 10,50
Gebakken champignons met spekjes en toast (V) 9,50
Mosseltjes krokant gebakken met kruidenboter 10,50
Gebakken gamba’s, verse mosselen en gegrilde courgette 14,50

 

Kroketten, omeletten en uitsmijters

Handgemaakte kroketten 1 of 2 met brood per stuk 4,50
Drie garnalenkroketjes van “Holtkamp”, gefrituurde peterselie en brood 11,50
Drie groentekroketjes van Cas Spijkers met brood 10,50
Uitsmijter met ham of kaas of rosbief of krokant gebakken spek 8,50
Omelet “Klassiek”; met krokante spekjes, champignons, gebakken uitjes, paprika 9,50
“Bakkers Uitsmijter”; met ham, kaas, krokant gebakken spek en een bolletje huzarensalade 10,50

 

Traditionele Lunch

Gerookte Zalm op huisgemaakte dunne toast met limoenmayonaise en fijne sla 9,95
Dunne toast “Gezond” met ham en kaas, gekookt scharrel eitje, tomaat, sla,
komkommer en verse bieslook 9,75
Tosti in de pan gebakken met ham en kaas 5,95

 

Bakkers Klassiekers

12 uurtje 11,95
Kopje groentesoep, boterhammetje met ham, kaas en kroket, bolletje huzaren salade en glas melk of karnemelk naar keuze

Mini 12 uurtje 9,95
Klein kopje groentesoep, 3 kleine broodjes met ham, oude kaas en bitterbal, glas melk of karnemelk naar keuze

Russisch ei 12,50
Vleessalade aangekleed met diverse vissoorten, remoulade saus brood en boter

Huzaren salade 10,50
Huzaren salade aangekleed met diverse vleessoorten brood en boter

Biefstuk* Lunch 24,50
Met frites of brood en groene gemengde salade

Wiener Lunch 14,50
met groene gemengde salade en frites

* Iers Black Angus rund, origineel afkomstig uit de hooglanden van Ierland. Puur, mals en rijk van smaak

 

Nagerechten

Citroensorbetijs met een vleugje Limoncello di capri, voor de kleine trek 5,50
Chipolata bavaroise met marasquin saus 8,50
Dame Blanche: vanille-ijs met warme chocoladesaus en advocaat 8,50
Aardbeien bavarois met kletskop en rood fruit 8,50
Assiette Isabel: 3 kleuren sorbetijs 7,50
Gember dessert: ingelegde gember, gember-citroenijs en een sponscakeje 9,50
Brownie met hangop van sinaasappel & limoen, met Grand Marnier 9,50
Verse Hollandse Aardbeien met vanille ijs en slagroom 8,50
Parade van desserts, vanaf 2 personen te bestellen 18,50
Kinderijs: vanilleijs met aardbeiensaus, spikkels en slagroom 4,95
Bon Bon Plateau: handgemaakte bonbons en friandises 8,95
Kaas & Port: binnen- en buitenlandse kazen en witte port 12,50
Dessertwijn Moscatel Late Harvest 2014 ‘Casa Vistamar’ 5,95

 

Dinerkaart

Koude Voorgerechten

Salade geitenkaas € 12,50
gemengde groene salade | geitenkaas | rode biet | gedroogde vijg | vinaigrette Vordense bloemenhoning

Carpaccio € 14,50
dungesneden ossenhaas | parmezaanse kaas | rucola | pijnboompitten | tomatendressing

Trio van Eend € 15,50
gerookte eendenborst | eendenpaté | eendenlever | appel | confit van sinaasappel

Garnalencocktail € 14,50
Hollandse garnalen | romige cocktailsaus

Trio van vis € 14,50
gerookte zalm | gerookte paling | rillete van makreel en schelvislever

Salade Caprese € 13,50
Buffel Mozzarella | tomaat | verse basilicum cress | gerookt zeezout | basiliciumolie | balsamico

Oesters° € 3,75
Oosterschelde oesters per stuk | compôte van rode wijnazijn en sjalot

Kreeft° € 15,50
½ verse Canadese kreeft | huisgemaakte mayonaise

Graved Lax € 14,50
huisgemaakte gebakken graved lax | Mierikswortel | zoetzure komkommer
rauwe venkelsalade | vinaigrette

 

Warme Voorgerechten

Kreeft en Zwezerik° € 19,50
½ lauwwarme kreeft | krokant gebakken zwezerik | zeekraal | beurre blancs

Escargots € 10,50
wijngaardslakken in pittige kruidenboter

Champignons € 9,50
gebakken champignons | spekjes | toast

Gebakken mosselen € 10,50
krokant gebakken mosselen | kruidenboter

Kroket van garnalen € 11,50
3 garnalen kroketjes | gefrituurde peterselie

Gamba’s en mosselen € 14,50
gebakken gamba’s | verse mosselen | 2 kleuren gegrilde courgette | jus van schaaldieren

 

Soepen

Groentesoep € 6,50
heldere groentesoep | gestoofde poulet | balletjes

Tomatensoep € 6,50
tomatensoep | room | balletjes

Rucola soep € 6,50
licht gebonden | knoflook croutons

Bouillabaisse met rouille € 10,50
rijk gevulde Zuid Franse vissoep

 

Spoom

Citroenspoom € 5,00
citroen-sorbetijs | Limonciello di Capri

 

Vis

Zeebaars € 24,50
op de huid gebakken zeebaars | risotto van parelgort | groene aspergepunten
zeekraal | jus van schaaldieren

Mosselen € 22,50
gekookte verse Zeeuwse mosselen | Franse frites | salade | sauzen

Zalm € 23,50
Noorse zalm | spinazie | saus van beurre noisette | peterselie | kappertjes

Zeetong à la Meunière dagprijs
Zeetong à la Meunière | in roomboter gebakken

 

Vlees

Chateau Briand* € 62,00
Chateau Briand voor 2 personen | Béarnaisesaus

Biefstuk van de haas* € 31,50
ossenhaas | pepersaus

Entrecôte van Black Angus* € 28,50
entrecôte | kruidenboter

Boeren Entrecôte € 31,50
entrecôte | gebakken champignons | uien | paprika | spekjes

Lamsrack € 32,00
lamsrack | gegrilde groentes | rozemarijnjus

Kalfssukade & kalf ribeye € 23,50
duet van kalfsukade en ribeye | stamppot van rauwe andijvie | rode wijn jus

Kalfszwezerik € 28,50
krokant gebakken kalfszwezerik | champignons

Kalfslever € 24,50
kalfslever | spek | uien

Wiener Schnitzel € 20,50
Wiener Schnitzel van het kalf | anjovis | citroen | champignon-roomsaus

Cordon Bleu € 22,00
Wiener Schnitzel gevuld met ham en kaas | gegratineerde ananas

 

Wild**

Reeboutfilet rosé gebraden € 29,50
rosé gebraden reeboutfilet | rode wijnsaus | voor u aan tafel getrancheeerd

 

Gevogelte

Halve haan à la Bakker € 17,50
krokant gebakken ½ haantje | spekjes | uien | chamignons | paprika | franse frites

 

Vegetarisch

Linguini met pesto en olijfolie € 17,50
Linguini | pesto | olijfolie | Pecorino Romano | broccoli | pijnboompitten
courgette | honingtomaatjes | rucola

Indiase groente curry € 15,50
Indiase groentecurry | Basmati rijst | kokosmelk

Parelgort Risotto € 17,50
Parelgort risotto | Pecorino Romano | gebakken oesterzwam | kikkererwten burger
gebakken asperges | tomaat | rucola

 

° indien voorradig
* al ons rundvlees is Iers Angus beef, zeer mals en puur van smaak.

** al ons wild is afkomstig uit de Achterhoek of Veluwe, er kunnen hagelkorreltjes in het vlees voorkomen.
*** de hoofdgerechten serveren we met krokant gebakken aardappeltjes, verse groentes en gemengde groene salade.

 

Voor klein of groot

Kindermenu € 13,50
Kopje tomatensoep | knakworst , kroket, biefstukjes of schnitzel | kinderijsje
(zonder soep € 9,75)

Seniorenmenu
Onze hoofdgerechten kunt u met 2 personen bestellen tegen een toeslag van € 7,50 op het hoofdgerecht.

 

Sauzen en garnituren

Sauzen € 3,25
Pepersaus of champignon room-saus

Boerengarnituur € 3,25
gebakken spekjes | champignons | paprika en uien

 

Desserts

Citroensorbetijs € 5,50
citroensorbetijs | een vleugje limoncielo di capri | voor de kleine trek

Chipolata € 8,50
chipolatapudding | marasquin saus

Dame Blanche € 8,50
vanille-ijs | warme chocoladesaus | advocaat

Aardbeien bavarois € 8,50
aardbeien bavarois | kletskop | rood fruit

Assiette Isabel € 7,50
3 kleuren sorbetijs

Gember dessert € 9,50
ingelegde gember | gember-citroenijs | huisgemaakte spons cakeje

Brownie met Hangop € 9,50
Brownie | hangop van sinaasappel & limoen | Grand Marnier

IJs met verse aardbeien € 8,50
vanille-roomijs | verse Hollandse aardbeien | slagroom
(zolang de voorraad strekt)

Parade van desserts € 18,50
vanaf 2 personen te bestellen

Kinderijs € 4,95
vanilleijs | aardbeiensaus | spikkels | slagroom

Kaas & Port € 12,50
binnen- en buitenlandse kazen | witte port

Dessertwijn € 5,95
Moscatel Late Harvest 2014 | Casa Vistamar

Bon Bon Plateau € 8,95
Handgemaakte bonbons en friandises

 

Dranken

Digestieven

Cognac V.S.O.P. Bruno de Lestapis, Grappa, Calvados, Armagnac € 6,50
Marc de Bourgogne, Grappa di Barolo, Grappa di Barbera € 6,50
Diverse single malt whisky’s € 8,00

Likeuren

Cointreau, Grand Marnier, Drambuie, D.O.M. Bénédictine € 6,50
Tia Maria, Baileys, Sambuca, Amaretto, Limoncello di Capri € 6,50

Kofie | Thee

Koffie, Espresso, Thee € 2,40
Cappuccino, koffie verkeerd € 2,50
Verse muntthee, verse gemberthee € 3,50
D.O.M. Café met D.O.M. Bénédictine, French Coffee met Grand Marnier, Irish Coffee met Irish whiskey € 6,95

 

Aanbevolen wijnen

2016 Chardonnay Ardeche fles € 32,50 | glas € 6,50
Prachtige volle en vettige chardonnay, Heerlijk bij asperges en vis.
Van het Wijnhuis Louis Latour, beroemd om de chardonnay.
Producent: Louis Latour | Herkomst: Frankrijk, Ardeche
Stijl: Fris & vol | 13% | Druif: Chardonnay

2017 Hondrat Elle & Lui fles € 33,50
Zalmrose kleur met in de geur tonen van wit fruit en een lichte mandarijn.
Ronde smaak met op de achtergrond lichte, frisse zuren. Heerlijke terraswijn.
Producent: Domaine Hondrat | Herkomst: Frankrijk, Languedoc
Stijl: Fris & Strak | 12,5% | Druif: Grenache Gris, Mourvedre

2015 Las Viñas, Rioja crianza fles € 27,50 | glas € 5,50
Lekker vol glas wijn, typische Rioja heerlijk bij een stuk rood vlees en curry’s.
Producent: Señorio de Las Viñas | Herkomst: Spanje, Rioja
Stijl: Vol | 13,5% | Druif: 95% Tempranillo en 5% Graciano

2014 Valpolicella Ripasso fles € 39,50
Houtgerijpte rode wijn gemaakt volgens de Ripasso methode.
In de neus tonen van Amarene-kersen, pruimen en leer. In de mond vol en rond en wat kruidig.
Combineert mooi bij vlees, pasta’s en oude kazen.
Producent: Tinazzi | Herkomst: Italië, Veneto
Stijl: Complex & Intens | 14% | Druif: Corvino, Rondinella & Molinara

Bakker’s Wijnkaart
Vraag onze medewerkers naar onze uitgebreide wijnkaart en de kaart met kelder restanten!

Voor bij de koffie & de borrel

Voor bij de borrel

Borrelhapjes

Bitterballen handgemaakt per stuk 0,90
Gemengd bittergarnituur koud en warm per persoon 6,50
Kaasstengels, vlammetjes, vlinder garnalen per stuk 0,90
Garnalen kroketjes van “Holtkamp” 3 stuks 11,50
Drie groentekroketjes van Cas Spijkers 10,50
Jonge of oude kaas per portie 6 stukjes 5,95
Hausmacher & grillworst van “Vlogman” 6 stukjes 5,95
Kippenlevertjes omwikkeld met spek, krokant gebakken 6,95
Gemengde noten per portie 3,50
Knoflook olijven per portie 3,50

Bakkers borrelplankje (2 personen)

Antipasti; Serrano ham “Chicote”, piquitos en capper appeltje, kaassoorten, noten, olijven, brood en dipje 12,00

Brand Proeverij

4 proefglaasjes met de “Brand” seizoenbieren vergezeld van 4 bijpassende hapjes 12,50

Gebak en lekkers bij de koffie

Huisgemaakt appel abrikozen taartje met een toefje slagroom 3,50
Staring kaneelcake van “Dicke Te Broeke” met tipje slagroom 2,25

Iets te vieren?

Bakker in Vorden heeft jarenlange ervaring in het organiseren van feesten, catering en events. Vanuit die ervaring helpen we u graag met het organiseren van uw bruiloft, jubileum, verjaardag, afscheid of zakelijke bijeenkomst. Sportief, gezellig, ingetogen of exclusief: wij passen de zaal en aankleding aan uw wensen aan.

Meer informatie…

Image - Lekker dineren bij Restaurant Bakker in Vorden
Wild proeven bij Restaurant Bakker in Vorden
Lekker eten bij Restaurant Bakker in Vorden

Pin It on Pinterest

Share This