Menukaart

Van de asperges in de lente tot winterse wildspecialiteiten van onze eigen jachtvelden; in ons restaurant serveren we seizoensklassiekers van de mooiste lokale en regionale ingrediënten. Gewaardeerde tradities als ‘de Haantjes van Bakker’ staan al drie generaties op de kaart.

-Menukaart-

Deze wordt niet getoond display:none (alle toggles gesloten)

Lunchkaart

Koude lunchgerechten

Groene salade met geitenkaas, rode biet, gedroogde vijg en een vinaigrette van honing 12,50
Rundercarpaccio met Parmezaanse kaas, rucola sla, pijnboompitten en een tomatendressing 14,50
Garnalencocktail met romige cocktailsaus 15,50
Trio van vis: gerookte zalm, gerookte paling en een rillette van makreel en schelvislever 15,50
Paté van wilde eend, paté van Veluws wildzwijn & vijgenchutney 13,50
Salade van houtduif met paksoi, sla, oosterse dressing, granaatappel en geroosterde sesam 13,50
Coppa van wild zwijn met aardappel-knolselderij salade en rode uien compote 14,50
Proeverij van wild: 5 soorten koude voorgerechten. Laat u verrassen! 15,50

 

Warme lunchgerechten

Escargots; wijngaard slakken in pittige kruidenboter 10,50
Gebakken champignons met spekjes en toast 9,50
Mosseltjes krokant gebakken met kruidenboter 10,50
3 Garnalenkroketjes met gefrituurde peterselie 11,50
Krokant gebakken bloedworst, winter appel, reeworstjes en een saus van appelstroop 15,50
Gebakken duivenborst met puree van pastinaak, blauwe bes en een wildjus 15,50

 

Soepen

Heldere groentesoep met gestoofd rundvlees en balletjes 6,50
Tomatensoep met room en balletjes 6,50
Krachtige wildbouillon met shiitake en bosbessen 7,50
Bospaddenstoelen, licht gebonden met truffelolie en truffel-knoflook croutons 7,50

 

Traditionele Lunch

Gerookte Zalm op huisgemaakte dunne toast met mosterd/dille mayonaise, fijne sla 9,95
Dunne toast “Gezond” met ham en kaas, gekookt scharrel eitje, tomaat, sla,
komkommer en verse bieslook 9,75
Handgemaakte kroketten 1 of 2 met brood per stuk 4,50
Drie garnalen kroketjes van “Holtkamp”, gefrituurde peterselie en brood 11,50
Omelet “Klassiek”; met krokante spekjes, champignons, gebakken uitjes, paprika 9,50
Uitsmijters met ham, kaas, rosbief of krokant gebakken spek 8,50
Tosti in de pan gebakken met ham en kaas 5,95

 

Bakkers Klassiekers

“12 uurtje” 11,95
Kopje groentesoep, Boterhammetje met ham, kaas en kroket, bolletje huzaren salade en glas melk of karnemelk naar keuze.

“Mini 12 uurtje” 9,95
Klein kopje groentesoep, 3 kleine broodjes met ham, oude kaas en bitterbal, glas melk of karnemelk naar keuze.

Russisch ei 12,50
Vleessalade aangekleed met diverse vissoorten, remoulade saus brood en boter.

Huzaren salade 10,50
Huzaren salade aangekleed met diverse vleessoorten brood en boter.

Biefstuk* Lunch  25,50
Met frites of brood en groene gemengde salade.

Wiener Lunch 14,50
Met groene gemengde salade en frites.

Bakkers Uitsmijter 10,50
Met ham, kaas, gebakken spek en een bolletje huzarensalade.

* Iers Black Angus rund, origineel afkomstig uit de hooglanden van Ierland. Puur, mals en rijk van smaak.

 

Nagerechten

Vlierbes sorbetijs met een vleugje vlierbesjenever, heerlijk om uw diner mee af te sluiten 6,50
Chipolatapudding met marasquinsaus 8,50
Herfstcoupe: notenijs met Amaretto en gebrande hazelnoten 8,50
Wentelteefje van suikerbrood met kaneelijs en kaneelcrumble 8,50
Grootmoeders Griesmeel pudding, licht gebrand, metbessensap 8,50
Stoofpeer met crumble, glühweinsiroop en stoofperenijs 8,50
Dame Blanche: vanille ijs, advocaat, slagroom en warme chocoladesaus 8,50
Kinderijsje: vanille ijs met aardbeiensaus, spikkels en slagroom 4,95
Kaas & Port: binnen- en buitenlandse kazen en een glas witte port 12,50
Parade van desserts, vanaf 2 personen te bestellen 18,50
Kaas & Port: assortiment Hollandse kazen met een glas witte port 12,50
Dessertwijn Moscatel Late Harvest 2015 | Casa Vistamar 5,95
Bon Bon Plateau van handgemaakte bonbons en friandises 8,95

 

Dinerkaart

Koude Voorgerechten

Salade geitenkaas € 12,50
gemengde groene salade | geitenkaas | rode biet | gedroogde vijg | vinaigrette Vordense bloemenhoning

Runder Carpaccio € 14,50
dungesneden carpaccio | Parmezaanse kaas | rucola | pijnboompitten | tomatendressing

Garnalencocktail € 15,50
hollandse garnalen | romige cocktailsaus

Trio van vis € 14,50
gerookte zalm | gerookte paling | rillette van makreel en schelvislever

Paté’s € 13,50
paté van wilde eend | paté van Veluws wildzwijn & vijgenchutney

Salade van houtduif € 13,50
melange van paksoi en frisee sla | oosterse dressing | granaatappel | geroosterde sesam

Veluws wild zwijn € 14,50
coppa van wild zwijn | aardappel-knolselderij salade | rode uien compote

Huisgemaakte reeham € 14,50
2 bereidingen van reeham: gedroogde ham | caneloni van ham gevuld met rilette van wilde eend | rode uien compote

Proeverij van wild € 15,50
5 soorten koude voorgerechten | laat u verrassen!

 

Warme Voorgerechten

Escargots € 10,50
wijngaardslakken in pittige kruidenboter

Champignons € 9,50
gebakken champignons | spekjes | toast

Gebakken mosselen € 10,50
krokant gebakken mosselen | kruidenboter

Garnalenkroketjes € 11,50
3 garnalen kroketjes | gefrituurde peterselie

Bloedworst en ree € 15,50
krokante krokant gebakken bloedworst | winter appel | reeworstjes | saus van appelstroop

Gebakken Duivenborst € 15,50
gebakken duivenborst | puree van pastinaak | blauwe bes en wildjus

 

Soepen

Groentesoep € 6,50
heldere groentesoep | rundvlees | balletjes

Tomatensoep € 6,50
tomatensoep | room | balletjes

Wildbouillon € 7,50
krachtige wildbouillon | shiitake | bosbessen

Bospaddenstoelensoep € 7,50
licht gebonden | truffel olie | truffel-knoflook croutons

 

Spoom

Spoom € 5,00
citroen-sorbetijs | Vlierbes jenever

 

Vis

Zeetong à la meunière (dagprijs)
zeetong (500-600 gr.) | in roomboter gebakken

Zalm € 23,50
Noorse zalm | beurre blancs

Zeewolf € 25,50
gebakken zeewolf | prei en Hollandse garnalen | saus van nouilly prat

 

Vegetarisch

Herfstrisotto & burger € 17,50
Truffel risotto | burger van bospaddenstoelen

Stamppotje van spruitjes € 18,50
stampotje van spruitjes | kroketje van oude kaas | krokante rode uienringen

 

Vlees & Gevogelte

Biefstuk van de haas* € 31,50
ossenhaas | stroganoffsaus

Entrecôte van Black Angus* € 28,50
entrecôte | kruidenboter

Boeren entrecôte * € 31,50
entrecôte | gebakken champignons | uien | paprika | spekjes

Varkenshaas € 23,50
varkenshaas | champignon-roomsaus

Wiener Schnitzel € 21,50
Wiener Schnitzel van het kalf | ansjovis | citroen | champignon-roomsaus

Cordon Bleu € 22,00
Wiener Schnitzel gevuld met ham en kaas | gegratineerde ananas

Halve haan à la Bakker € 18,50
krokant gebakken ½ haan | spekjes | uien | champignons | paprika

* al ons rundvlees is Iers Angus beef, zeer mals en puur van smaak

De hoofdgerechten serveren we met krokant gebakken aardappeltjes, verse groentes en gemengde groene salade

 

Voor klein of groot

Kindermenu € 13,50
kopje tomatensoep | knakworstje, kroketje, biefstukje of schnitzeltje | kinderijsje
(kindermenu zonder soep € 9,75)

Seniorenmenu
Onze hoofdgerechten kunt u met 2 personen bestellen tegen een toeslag van € 7,50
op het hoofdgerecht, met uitzondering van de wildgerechten.

Mocht u dieetwensen hebben of informatie over allergenen,
vraag een van onze medewerkers voor advies.

 

Wild

 

Fazant

Fazant Metternich € 27,50
gekonfijt pootje | gebakken borstfilet omwikkeld met spek | roomzuurkool | Vordense rookworst

 

Eend

Wilde eend à l’orange
½ eend gesmoord | sinaasappelsaus € 23,50
1 hele eend gesmoord | sinaasappelsaus € 28,50

Gebakken eendenborst € 24,50
gebakken eendenborst | rode port saus

 

Ree

Reeboutfilet rosé gebraden € 29,50
rosé gebraden reeboutfilet | krachtige wildsaus | voor u aan tafel getrancheerd

Reebiefstuk ‘Saint Hubert’ € 34,50
reebiefstuk | oesterzwammen | rode port saus

Duet van reerollade & reeboutfilet € 27,50
reerollade & reeboutfilet | saus van jeneverbes | peperkoek | kruidnagel

Wildpeper € 22,50
wildpeper | rode kool | aardappelpuree | preisselbeeren

 

Haas

Hazenrug € 29,50
hazenrugfilet | saus van Amarénen kersen

Hazenbout € 24,00
gaar gesmoorde hazenbout | krachtige wildsaus

Wildpeper en voorloper van het haas € 24,50
Wildpeper | voorloper van het haas | stampot van spruitjes | krachtige jus

 

Drieluik

Drieluik van wild € 34,50
hazenrug | reebout | eendenborstje | wildsaus

 

Wild proeverij

Wild schotel € 39,50
in twee gangen geserveerd:
1ste gang: gekonfijt fazantenpootje | rosé gebraden duivenborstje | roomzuurkool
2e gang: rosé gebakken reebiefstukje | hazenbout | rode kool

Al ons wild is afkomstig uit de Achterhoek of Veluwe, er kunnen hagelkorreltjes in het vlees voorkomen.

 

Aanbevolen Wildwijnen

 

Geselecteerd door ‘Wild eten in de Achterhoek’

 

2016 Réserve Syrah Cabernet Merlot fles € 27,50
Het volle karakter van de Syrah druif geeft de wijn haar volle, fruitige karakter met het zijdezachte van de Merlot. Het vleugje Cabernet Sauvignon zorgt voor een intens dieprode kleur, voor de tonen van zwarte bessen en een kruidige afdronk. Vol, krachtig en fruitig met een hint van peper, mokka en vanille.
Producent: Rhodan | Herkomst: Frankrijk, Pays d’oc streek
Stijl: Vol & Vet | 13,5% | Druif: Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah

 

Geselecteerd door Hotel Bakker

 

Rioja Reserva fles € 34,50
Prachtige mooie rioja echt een volle wijn waarin je de liefde van de wijnmaker terug vindt. De wijn heeft een granaatrode kleur. Een geur met aroma’s van rijpe vruchten en kruiden. Een volle aanzet in de mond met rijpe tannines. Een voortreffelijke textuur. Eindigend met een lange afdronk met aroma’s van cacao en toast.
Producent: Bodegas Señorio Las Viñas | Herkomst: Rioja Spanje
Stijl: vol en krachtig | 14% | Druif: Tempranillo en Mazuelo

2014 Gigondas fles € 47,50
Mooie granaatkleur rood. In de geur rood fruit, klein beetje kruidnagel en zoethout. Rijpe wijn, met lichte tannines. Past goed bij lamsvlees en wildgerechten.
Producent: Fontsane | Herkomst: Frankrijk, Rhone
Stijl: Rijk & Krachtig | 13,5% | Druif: Grenache, Syrah, Mourvedre, Cinsault

2017 Barbera d’Alba fles € 39,50
Gedeeltelijk op eikenvaten gelegen robijnrode Barbera. In de geur rood fruit, pruim, framboos en balsamico. Intense smaak met een lange afdronk. Past uitstekend bij stevig rood vlees, wildgerechten en lamsgerechten.
Producent: Enzo Boglietti | Herkomst: Italie, Piemonte
Stijl: Rijk en krachtig | 14,5% | Druif: Barbera

2016 Neropasso fles € 27,50
De Neropasso Originale Rosso Veneto heeft een intens robijnrode kleur. In het bouquet kruidig met hints van kersen, zwarte kersen en pruimen compote. Fijn en fluwelig op het palet, aanhouden met zachte tannine in de afdronk.
Producent: Biscardo Vini | Herkomst: Italië, Veneto
Stijl: Soepel en fruitig | 13,5% | Druif: Cabernet Sauvignon, Corvina, Corvinone

 

Desserts

Vlierbes sorbetijs € 6,50
citroensorbetijs | een vleugje vlierbesjenever | voor de kleine trek

Chipolata € 8,50
chipolatapudding | marasquin saus

Herfstcoupe € 8,50
notenijs | Amaretto | gebrande hazelnoten

Kaneel € 8,50
wentelteefje van suikerbrood | kaneelijs | kaneelcrumble

Grootmoeders Griesmeel € 9,50
Grootmoeders Griesmeel pudding, licht gebrand | bessensap

Stoofpeer € 8,50
stoofpeer | crumble | glühwein siroop | stoofperenijs

Dame Blanche € 8,50
vanille-ijs | warme chocoladesaus | advocaat | slagroom

Parade van desserts € 18,50
vanaf 2 personen te bestellen

Kinderijs € 4,95
vanilleijs | aardbeiensaus | spikkels | slagroom

Kaas & Port € 12,50
Assortiment Hollandse kazen | witte port

Dessertwijn € 5,95
Moscatel Late Harvest 2015 | Casa Vistamar

Bon Bon Plateau € 8,95
Handgemaakte bonbons en friandises

 

Dranken

Digestieven

Cognac V.S.O.P. Bruno de Lestapis, Grappa, Calvados, Armagnac € 6,50
Marc de Bourgogne, Grappa di Barolo, Grappa di Barbera € 6,50
Diverse single malt whisky’s € 8,00

Likeuren

Cointreau, Grand Marnier, Drambuie, D.O.M. Bénédictine € 6,50
Tia Maria, Baileys, Sambuca, Amaretto, Limoncello di Capri € 6,50

Kofie | Thee

Koffie, Espresso, Thee € 2,40
Cappuccino, koffie verkeerd € 2,50
Verse muntthee € 3,50
D.O.M. Café met D.O.M. Bénédictine, French Coffee met Grand Marnier, Irish Coffee met Irish whiskey € 6,95

 

Bakker’s Wijnkaart
Vraag onze medewerkers naar onze uitgebreide wijnkaart en de kaart met kelder restanten!

Voor bij de koffie & de borrel

Voor bij de borrel

Borrelhapjes

Bitterballen handgemaakt per stuk 0,90
Gemengd bittergarnituur koud en warm per persoon 6,50
Kaasstengels, vlammetjes, vlinder garnalen per stuk 0,90
Garnalen kroketjes van “Holtkamp” 3 stuks 11,50
Jonge of oude kaas per portie 6 stukjes 5,75
Hausmacher & grillworst van “Vlogman” 6 stukjes 5,75
Kippenlevertjes omwikkeld met spek en krokant gebakken 6,95
Gemengde noten per portie 3,50
Knoflook olijven per portie 3,50
Reeworstjes met Doesburgse mosterd 6,95

Brand Proeverij

4 proefglaasjes met de “Brand” seizoenbieren vergezeld van 4 bijpassende hapjes 12,50

Gebak en lekkers bij de koffie

Huisgemaakt appel-abrikozen taartje met een toefje slagroom 3,50
Staring kaneelcake van ‘Dick ten Broeke’, met tipje slagroom 2,75

Iets te vieren?

Bakker in Vorden heeft jarenlange ervaring in het organiseren van feesten, catering en events. Vanuit die ervaring helpen we u graag met het organiseren van uw bruiloft, jubileum, verjaardag, afscheid of zakelijke bijeenkomst. Sportief, gezellig, ingetogen of exclusief: wij passen de zaal en aankleding aan uw wensen aan.

Meer informatie…

Image - Lekker dineren bij Restaurant Bakker in Vorden
Wild proeven bij Restaurant Bakker in Vorden
Lekker eten bij Restaurant Bakker in Vorden

Pin It on Pinterest

Share This