Menukaart

Van de asperges in de lente tot winterse wildspecialiteiten van onze eigen jachtvelden; in ons restaurant serveren we seizoensklassiekers van de mooiste lokale en regionale ingrediënten. Gewaardeerde tradities als ‘de Haantjes van Bakker’ staan al drie generaties op de kaart. 

Mocht u dieetwensen hebben of informatie over allergenen, vraag een van onze medewerkers voor advies.

Verborgen

Lunchkaart

Van 11.30 tot 16.30 uur
🌿 vegetarisch of vegetarisch verkrijgbaar

 

Soepen

Bospaddenstoelensoep, licht gebonden 🌿 7,95
Tomatensoep met room en balletjes 7,95

 

Salades

Gemengde salade met geitenkaas, walnoot en bloemenhoning 🌿 12,50
Caesar Salade Klassiek met gerookte kip of gebakken gamba’s 🌿 12,50
Russisch ei: vleessalade met diverse vissoorten en remouladesaus 15,50
Huzarensalade, vleessalade met diverse vleessoorten 12,50

 

Sandwiches

Clubsandwich Klassiek met bacon, gerookte kip en kerriemayonaise 13,95
Clubsandwich met gerookte zalm, kruidenroomkaas, rode ui, kappertje 13,95
Waldkorn gezond, Gelderse achterham, kaas, tomaat, komkommer en een gekookt scharrel-eitje 🌿 10,50
Waldkorn met dungesneden carpaccio van rund, rucola en Parmezaan 10,50

 

Warme broodjes, burgers & kroketten

Bakkers burger van rund met gebakken uien, pickles en tomaat 13,50
Waldkorn met brie uit de oven met walnoot, honing en tomaat 🌿 11,50
Eén handgemaakte kroket met brood 6,50
Twee handgemaakte kroketten met brood 9,95
Tosti traditioneel met ham en kaas, in de pan gebakken 🌿 6,50

 

Eiergerechten

Met vrije uitloop eitjes van boerderij Bouwmeester uut Vorden

Uitsmijter met Gelderse achterham en kaas 🌿 9,50
Uitsmijter met met krokant gebakken spek 9,50
Omelet Klassiek met krokante spekjes, champignons, gebakken uitjes, paprika 10,50
Bakkers Uitsmijter met ham, kaas, gebakken spek en een bolletje huzarensalade 11,50

 

Bakker’s klassieker

12 uurtje
Soepje, boterham met kaas, kroket en een bolletje huzarensalade 🌿12,95

 

Voor onze kleinste gastjes

Boterham met kaas, ham, pindakaas, hagelslag of jam 3,50
Boterham met kroket of knakworst 4,50

 

Dinerkaart

🌿 vegetarisch of vegetarisch verkrijgbaar
* indien voorradig

 

Koude voorgerechten

Carpaccio 15,50
Carpaccio van rund gemarineerd in mosterd en zeezout, met peterselie, rucola en Parmezaanse kaas

Garnalencocktail 15,50
Hollandse garnalencocktail met romige cocktailsaus

Samenspel van vis 16,50
Gerookte zalm, paling, rilette van makreel en Hollandse garnalen

Salade met geitenkaas 🌿 12,50
Salade aangemaakt met een dressing van Vordense bloemenhoning vergezeld van geitenkaas en walnoten

Gerookte IJsselmeer paling en makreel 16,50
Gerookte IJsselmeer paling, makreel, salade van wakamé, granny smith en sesamcrème

 

Soepen

Tomatensoep 7,95
Romige tomatensoep met balletjes

Bospaddenstoelensoep 🌿 7,95
Licht gebonden bospaddenstoelensoep met een vleugje room

Ossenstaartsoep 8,50
Heldere ossenstaartsoep met Madeira

 

Warme voorgerechten

Escargots 11,50
Half dozijn wijngaardslakken in pittige knoflook-selderijboter

Champignons Dordogne 🌿 11,50
Champignons gefrituurd in bierbeslag met warme knoflooksaus

Coquille Saint-Jacques & paling 17,50
Coquille saint Jacques, gerookte IJsselmeerpaling, geserveerd met risotto van gezouten citroen en parmezaan en schuim van gerookte paling

Octopus en Spaanse cassoulet 16,50
Octopus en Spaanse cassoulet geserveerd met paling beurre blanc en chorizo-olie

 

Spoom

Spoom 7,50
Citroen sorbetijs met Limoncello

 

Hoofdgerechten

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met verse seizoensgroenten en krokant gebakken aardappels. Onze porties zijn gemiddeld, maar bestelt u gerust een beetje bij! Wij brengen u liever wat extra’s dan dat we het teveel op uw bord weg moeten werpen

 

VLEES

Tournedos van Black Angus 38,50
Tournedos van Black Angus met klassieke rode portsaus

Ree biefstuk “Saint Hubert” 37,50
Ree biefstuk, aardappel mousseline en saus van rode port

Shortrib 28,50
Langzaam gegaard shortrib van het rund met een truffeljus

Kalfszwezerik en kalfstong 34,95
Duet van kalfszwezerik en kalfstong met een saus van morilles

Wiener Schnitzel 26,50
Wiener Schnitzel van kalf, gepaneerd en krokant gebakken geserveerd met citroen en ansjovis

Cordon Bleu 27,50
Cordon Bleu ‘klassiek’, gevuld met ham en kaas, gegratineerd met ananas en kaas

Bakker’s traditioneel gebakken kippetje 23,75
In z’n geheel gebakken kippetje met garnituur van spek, champignons, uien en paprika.

 

VIS

Zeetong à la Meunière dagprijs
Zeetong, goudbruin gebakken in roomboter

Zeeduivelwang en Gamba’s 29,50
Zeeduivelwang, gamba’s, met een risotto van gezouten citroen en Parmezaan

Octopus en Spaanse cassoulet 25,50
Octopus, Spaanse cassoulet geserveerd met paling beurre blanc en chorizo-olie

Winterkabeljauw 28,50
Winterkabeljauw, aardappelmousseline, beurre blancs van paling, chiffonade van groentes

 

VEGETARISCH

Truffelravioli 🌿 21,50
Truffelravioli met een saus van truffel, melange van bospaddenstoelen en vers geraspte Parmezaanse kaas

Bonen cassoulet en citroenrisotto 🌿 21,50
Bonen cassoulet, geitenkaas kroketje en gezouten citroen risotto

 

Desserts

Citroensorbetijs 6,50
Voor de kleine trek: citroensorbetijs met Limoncello

Crème brûlée 9,50
Crème brûlée “Traditionelle” met vanille-ijs

Chocolade & Hazelnoot 9,50
Cremeux van 70% pure chocolade & Parfait van hazelnoot met een gel van duindoorn en kalamansi

Wentelteefje 9,50
Wentelteefje van Vordens suikerbrood en kaneelijs

Coupe ‘Noisette’ 9,50
Coupe ‘Noisette’ met notenijs en Amaretto

Schwarzwalder kirsch Meringue 9,50
Schwarzwalder kirsch merinque met vanille amarenaijs en amarena kersen

Dame Blanche 9,50
Vanille-ijs, toefje slagroom, gebruneerd amandelschaafsel en warme chocoladesaus en advocaat

Chipolatapudding 9,50
Chipolatapudding met marasquinsaus

Kaasplateau 13,50
Proeverij van binnen- en buitenlandse kazen, appelstroop en noten

 

Koffie &Thee

Koffie | Thee
Koffie, Espresso, Thee 3,00 | Cappuccino, Koffie verkeerd 3,25 | Verse muntthee 3,95

Ambachtelijke bonbons per stuk à 1,75

 

Dranken

Digestieven 7,50
Cognac V.S.O.P. Bruno de Lestapis, Grappa, Calvados, Armagnac,  Marc de Bourgogne, Grappa di Barolo, Grappa di Barbera

Whisky’s
Diverse single malt whisky’s vanaf 8,50

Likeuren 6,95
Cointreau, Grand Marnier, Drambuie, D.O.M. Bénédictine, Tia Maria, Baileys, Sambuca, Amaretto, Limoncello di Capri

 

Bakkertje 3,50

Jachtbitter, traditioneel recept van Willem Bakker.

 

In 1945 serveerde Willem Bakker voor het eerst Jachtbitter in zijn café aan de Dorpsstraat in Vorden. Vandaag de dag serveert de derde generatie Bakker hier hun enige, echte Vordense Bakkertje. Gemaakt volgens geheim familierecept, getrokken van de fijnst geselecteerde Achterhoekse kruiden. Puur natuur, zacht en heerlijk van smaak.

 

Aanbevolen Wijnen

Prijzen per fles

2021 Sancerre 62,50
Het beste kenmerk van deze wijn is zijn fraaie lichte en heldere kleur. Een bijzonder fruitig, stuivend bouquet waarin men tropisch fruit herkent als ananas, passievrucht, citrus, kruisbes en ander wit fruit.
Past goed bij: Zalm, saladegerechten
Producent: Domaine De la Porte | Herkomst: Frankrijk, Loire
Stijl: Fris & Strak | 13% | Druif: Sauvignon Blanc

2020 Ijalba Maturana Blanca 39,50
Deze witte wijn uit de Rioja is de 1e witte wijn ter wereld die volledig is gemaakt van Maturana Blanca. De wijn krijgt 3 maanden rijping op de lie en wordt wekelijks omgeroerd. Het is een elegante witte wijn met een stevige afdronk, aroma’s van perzik & tropisch fruit.
Past goed bij: Geitenkaas & vis
Producent: Las Vinas | Herkomst: Spanje, Rioja
Stijl: Vol & Tropisch | 13,5% | Druif: Maturana Blanca

2017 Château Lynch-Moussas Pauillac 99,50
Deze rode wijn is geconcentreerd en vol van smaak met veel fruit in zijn geur. Door zijn krachtige tannine heeft de wijn een lange bewaarcapaciteit.
Past goed bij: Vleesgerechten, lamsvlees
Producent: Bordeaux Chateau | Herkomst: Frankrijk, Pauillac
Stijl: Rijk & Krachtig | 13% | Druif: Cabernet Sauvignon, Merlot

2016 Château Chapelle d’Alienor 34,50
De kleur is helder robijnrood, aroma’s van geroosterd brood vermengd met rood fruit en laurier vullen het glas. Een rijk en harmonieus smaakpalet. Deze wijn is meermaals bekroond en is een feest om te drinken.
Past goed bij: Vleesgerechten, lamsvlees
Producent: Chateau Chapelle d’Alienor | Herkomst: Frankrijk, Bordeaux
Stijl: Rijk & Krachtig | 14% | Druif: Cabernet Franc, Merlot, Cabernet Sauvignon

2019 Hautes-Côtes de Beaune “Les Champlains” Blanc 72,50
Een levendige wijn met een mooie balans tussen vol en rijkelijk en fris-mineraal. Aroma’s van witte bloemen, perzik- en abrikozenfruit, lemon curd en honingtonen komen je tegemoet. De wijn rijpt een jaar alvorens deze gebotteld wordt.
Past goed bij: Zeetong
Producent: Louis Latour | Herkomst: Frankrijk, Bourgogne, Auxey Duresses
Stijl: Rijk & Vol | 13,5% | Druif: Chardonnay

Kijk voor het uitgebreide assortiment wijnen op onze wijnkaart.

 

Iets te vieren?

Bakker in Vorden heeft jarenlange ervaring in het organiseren van feesten, catering en events. Vanuit die ervaring helpen we u graag met het organiseren van uw bruiloft, jubileum, verjaardag, afscheid of zakelijke bijeenkomst. Sportief, gezellig, ingetogen of exclusief: wij passen de zaal en aankleding aan uw wensen aan.

Meer informatie…

Gebak en bij de borrel

Gebak

Huisgemaakt appel-abrikozen taartje met een slagroom 3,75
Staring kaneelcake van ‘Dick Ten Broeke’ met slagroom 3,25
Schwarzwalder kirsch merengue met amarenen kersen (glutenvrij) 3,75

 

Borrelhapjes

Bitterballen van Achterhoeks ree en truffelmayonaise 0,95
Bitterballen handgemaakt per stuk 0,95
Gemengd bittergarnituur koud en warm per persoon 6,50
Kaasstengels, vlammetjes, vlindergarnalen per stuk 0,95
Jonge of oude kaas per portie 6 stukjes 6,50
Kippenlevertjes omwikkeld met spek, krokant gebakken 6,95
Assortiment ambachtelijke Achterhoekse worstsoorten 6,50
Gemengde noten per portie 3,50
Gemarineerde olijven per portie 3,50

 

Bakker’s borrelplankje van wild & kaas
(22,50 2 personen)

 

Antipasti; kaas- en hamsoorten, warm hapje, piquitos en noten, olijven, brood en dipje

 

 

Drieluik van wild Restaurant Bakker Vorden
De beroemde haantjes van Restaurant Bakker in Vorden
Rode bieten risotto Restaurant Bakker Vorden

Pin It on Pinterest

Share This