Menukaart

Van de asperges in de lente tot winterse wildspecialiteiten van onze eigen jachtvelden; in ons restaurant serveren we seizoensklassiekers van de mooiste lokale en regionale ingrediënten. Gewaardeerde tradities als ‘de Haantjes van Bakker’ staan al drie generaties op de kaart. 

Mocht u dieetwensen hebben of informatie over allergenen, vraag een van onze medewerkers voor advies.

Verborgen

Lunchkaart

Van 11.30 tot 16.30 uur
🌿 vegetarisch of vegetarisch verkrijgbaar

Soepen

Knoflook rucola soep, licht gebonden 🌿 7,50
Tomatensoep met room en balletjes 7,50

 

Salades

Gemengde salade met geitenkaas, walnoot en bloemenhoning 🌿 12,50
Caesar Salade Klassiek met gerookte kip of gebakken gamba’s 🌿 12,50
Russisch ei: vleessalade met diverse vissoorten en remouladesaus 15,50
Huzarensalade, vleessalade met diverse vleessoorten 12,50

 

Sandwiches

Clubsandwich Klassiek met bacon, gerookte kip en kerriemayonaise 13,50
Clubsandwich met gerookte zalm, kruidenroomkaas, rode ui, kappertje 13,50
Waldkorn gezond, Gelderse achterham, kaas, tomaat, komkommer en een gekookt scharreleitje 🌿 10,50
Waldkorn met dungesneden carpaccio van rund, rucola en Parmezaan 10,50
Waldkorn met tonijnsalade, kappertjes, augurk en rode ui 10,50

 

Warme broodjes, burgers & kroketten

Bakkers burger van Achterhoeks wild met gebakken uien, pickles en tomaat 13,50
Waldkorn met brie uit de oven, met walnoot, honing en tomaat 🌿 10,50
Handgemaakte kroketten met brood, per stuk 4,50
Drie garnalenkroketjes van ‘Holtkamp’, gefrituurde peterselie en brood 12,50
Tosti traditioneel met ham en kaas, in de pan gebakken 🌿 6,50

 

Eiergerechten

Met vrije uitloop eitjes van boerderij Bouwmeester uut Vorden

Uitsmijter met Gelderse achterham en kaas 🌿 9,50
Uitsmijter met met krokant gebakken spek 9,50
Omelet Klassiek met krokante spekjes, champignons, gebakken uitjes, paprika 🌿 9,50
Bakkers Uitsmijter met ham, kaas, gebakken spek en een bolletje huzarensalade 11,50

 

Bakker’s klassieker

12 uurtje
Soepje, boterham met kaas, kroket en een bolletje huzarensalade 🌿12,50

 

Voor onze kleinste gastjes

Boterham met kaas, ham, pindakaas, hagelslag of jam 2,50
Boterham met kroket of knakworst 4,50

 

Dinerkaart

🌿 vegetarisch of vegetarisch verkrijgbaar
* indien voorradig

 

Koude voorgerechten

Carpaccio 14,50
Carpaccio van rund gemarineerd in mosterd en zeezout, met peterselie, rucola,
Parmezaanse kaas en pijnboompitten

Garnalencocktail 15,50
Hollandse garnalencocktail met romige cocktailsaus

Samenspel van vis 16,50
Samenspel van vis: gerookte zalm, paling, rilette van makreel en Hollandse garnalen

Mesclun met geitenkaas 12,50 🌿
Salade aangemaakt met een dressing van Vordense bloemenhoning
vergezeld van geitenkaas, walnoten en mierikswortel

Achterhoekse Nägelholt & ganzenlever 16,50
Nägelholt van slagerij de Kastelein vergezeld van ganzelever

Halve Canadese kreeft * 21,50
Halve Canadese kreeft koud geserveerd & mayonaise

 

Soepen

Knoflook rucolasoep 7,50 🌿
Licht gebonden knoflook rucolasoep

Tomatensoep 7,50
Romige tomatensoep met balletjes

Bouillabaisse 12,50 🌿
Zuidfranse vissoep, rouille, croûtons en Franse Comté kaas

 

Warme voorgerechten of tussengerechten

Escargots 11,50
Half dozijn wijngaardslakken in pittige knoflook-selderijboter

Champignons Dordogne 11,50 🌿
Champignons “Dordogne” met warme knoflooksaus

Coquille Saint Jacques & paling 16,50
Coquille saint Jacques & gerookte IJsselmeer paling, geserveerd met parelcouscous en zeegroente
en beurre blanc van gerookte paling

Halve kreeft & Coquille Saint Jacques* 24,50
Halve Canadese Kreeft en Coquille Saint Jacques, beurre blanc van gerookte paling

 

Spoom

Spoom 6,50
Citroen-sorbetijs met Limoncello

 

Hoofdgerechten

Onze porties zijn gemiddeld, maar bestelt u gerust een beetje bij! Wij brengen u liever
wat extra’s dan dat we het teveel op uw bord weg moeten doen.

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met verse seizoensgroenten en krokant gebakken aardappels.

 

RUND

Chateaubriand 77,00 (voor 2 personen)
Chauteaubriand van ambachtelijk Iers Black Angus rundvlees met klassieke Bearnaisesaus
Voor 2 personen voor u aan tafel getrancheerd

Tournedos van Black Angus 39,95
Tournedos van ambachtelijk Iers Black Angus rundvlees met pepersaus

Kalfs Ribeye 27,50
Kalfs ribeye van de grill vergezeld van een saffraanrisotto

Wiener Schnitzel van kalf 25,50
Wienerschnitzel van kalf, gepaneerd en krokant gebakken, geserveerd met citroen en ansjovis

Cordon Bleu 25,50
Cordon Bleu ‘klassiek’ van het kalf, gevuld met ham en kaas, gegratineerd met ananas en kaas

 

WILD

Biefstuk van jong reebok 34,50
Biefstuk van Achterhoekse jonge Reebok met port-saus en rode biet

 

VIS

Zeetong à la Meunière 43,50
Zeetong à la Meunière, krokant gebakken in roomboter

Zeebaars 27,50
Op de huid gebakken zeebaarsfilet met een grove Antiboise

Zeewolf 28,50
Gepocheerde zeewolf met kastanjechampignons, haringkaviaar en beurre blanc van paling

Gamba’s aglio e olio 26,50
Gebakken gamba’s geserveerd met spaghetti, verse tuinkruiden, knoflook, venkelolie en zwarte peper

Mosselpan 25,50
Pan klassiek gekookte Zeeuwse mosselen, Franse frites en bijpassende sauzen

 

OVERIG

Bakker’s traditioneel gebakken kippetje 22,50
In z’n geheel gebakken kippetje met garnituur van spek, champignons, uien en paprika
geserveerd met Franse frites

Porc Steak 26,50
Porc steak, gepekeld, gerookt en daarna gegrild, met Beurre ‘Café de Paris’

Parel couscous & geroosterde venkel (vegan) 21,50 🌿
Parelcouscous met geroosterde venkel, Ras el Hanout, feta crème en granaatappel

Zomerse spaghetti 21,50 🌿
Spaghetti met zomerse groentes en een saus van Bleu d’Auvergne, Cognac en gerookte paprika

Safraanrisotto 22,50 🌿
Safraanrisotto met eekhoorntjesbrood, groene asperge en krokant van oesterzwam

 

Desserts

Blondie 8,50
Brownie van witte chocolade met bloedsinaasappel-sorbetijs

Pastel de Nata 9,50
Pastel de Nata uit de oven, met pistache-ijs en frambozen

Coupe Hollandse aardbeien 8,50
Hollandse aardbeien, vanille-ijs en slagroom

Riz Condé 8,50
Riz Condé met mangocurd en mango-ijs

Assiette “Isabel” 7,00
Drie soorten sorbetijs

Citroen meringue 7,50
Meringue van citroen met een vleugje lemon curd

Citroensorbetijs 6,50
Voor de kleine trek: citroensorbetijs met Limoncello

Dame Blanche 9,50
Vanille ijs, toefje slagroom, advocaat en warme chocoladesaus

Chipolatapudding 9,50
Chipolatapudding met marasquinsaus

Kaasplateau 13,50
Proeverij van binnen- en buitenlandse kazen, noten en gelei van kweepeer

 

Koffie &Thee

Koffie | Thee
Koffie, Espresso, Thee 2,95 | Cappuccino, Koffie verkeerd 3,10 | Verse muntthee 3,95

Ambachtelijke bonbons per stuk à 1,50

Dessert Koffie 8,50
D.O.M. Café met D.O.M. Bénédictine
French Coffee met Grand Marnier
Irish Coffee met Irish whiskey

 

Dranken

Digestieven 7,50
Cognac V.S.O.P. Bruno de Lestapis, Grappa, Calvados, Armagnac, Marc de Bourgogne, Grappa di Barolo, Grappa di Barbera

Diverse single malt whisky’s vanaf 8,50

Likeuren 6,50
Cointreau, Grand Marnier, Drambuie, D.O.M. Bénédictine, Tia Maria, Baileys, Sambuca, Amaretto, Limoncello di Capri

 

Bakkertje 3,50

Jachtbitter, traditioneel recept van Willem Bakker.

 

In 1945 serveerde Willem Bakker voor het eerst Jachtbitter in zijn café aan de Dorpsstraat in Vorden. Vandaag de dag serveert de derde generatie Bakker hier hun enige, echte Vordense Bakkertje. Gemaakt volgens geheim familierecept, getrokken van de fijnst geselecteerde Achterhoekse kruiden. Puur natuur, zacht en heerlijk van smaak.

 

Aanbevolen Wijnen

Prijzen per fles

2020 Pinot Bianco 34.50
Frisse Italiaanse Pinot Blanc wijn, gerijpt licht fruit heerlijk zomers glas wijn
Past goed bij: Asperge gerechten, salades, vis
Producent: Kurtatsch | Herkomst: Italië, Sudtirol Alto Adige
Stijl: Fris & Strak | 13,5% | Druif: Pinot Bianco

Grand Ardeche 42,50
Oudere wijnstokken op de beste percelen vormen de basis voor deze fraaie wijn, die net
als de grote Bourgognewijnen zijn opvoeding heeft genoten op kleine eiken fusten.
Genereus bouquet met exotische aroma’s en een heerlijke volle smaak.
Past goed bij coquilles en pasta met garnalen.
Producent: Louis Latour | Herkomst: Frankrijk, Ardeche
Stijl: Rijk & Vol | 13,5% | Druif: Chardonnay

2020 Pouilly Fumé 59,50
De wijnen van deze gerenommeerde bezitting behoren tot de beste van deze wijnstreek.
De Sauvignon-druif geeft hier een verfijnd, stuivend bouquet en een verrassend krachtige,
gestructureerde smaak. Past goed bij salade geitenkaas.
Producent: Chateau de Tracy | Herkomst: Frankrijk, Loire
Stijl: Fris & Strak | 13,5% | Druif: Sauvignon Blanc

2020 Ijalba Maturana Blanca 39,50
Deze witte wijn uit de Rioja is de 1e witte wijn ter wereld die volledig is gemaakt van Maturana Blanca.
De wijn krijgt 3 maanden rijping op de lie en wordt wekelijks omgeroerd. Het is een elegante
witte wijn met een stevige afdronk, aroma’s van perzik & tropisch fruit. Past goed bij geitenkaas & vis.
Producent: Las Vinas | Herkomst: Spanje, Rioja
Stijl: Vol & Tropisch | 13,5% | Druif: Maturana Blanca

2019 Valmoissine* 39.50
Deze mooie Pinot Noir is in de neus zacht, niet typisch geurende Pinot Noir. Hij heeft een lichte, bijna
roséachtige kleur. De smaak is zacht, soepel en bij lichte koeling past deze wijn
ook uitstekend bij stevige visgerechten.Past goed bij Hollandse kazen, rood vlees en stevig vis.
Producent: Louis Latour | Herkomst: Frankrijk, Provence
Stijl: Complex & Intens | 13,5% | Druif: Pinot Noir

2020 Barbera d’Asti 37,50
Droog, vol, mooie structuur kan goed verouderen Past bij veel vleesgrechten en pasta met kaas.Past
Gekoeld ook erg lekker.
Producent: La Ficaia | Herkomst: Italie, Piemonte
Stijl: Droog & Vol | 13,5% | Druif: Barbera d’Asti

Kijk voor het uitgebreide assortiment wijnen op onze wijnkaart.

Iets te vieren?

Bakker in Vorden heeft jarenlange ervaring in het organiseren van feesten, catering en events. Vanuit die ervaring helpen we u graag met het organiseren van uw bruiloft, jubileum, verjaardag, afscheid of zakelijke bijeenkomst. Sportief, gezellig, ingetogen of exclusief: wij passen de zaal en aankleding aan uw wensen aan.

Meer informatie…

Gebak en bij de borrel

Gebak

Huisgemaakt appel-abrikozen taartje met een toefje slagroom 3,75
Staring kaneelcake van ‘Dick Ten Broeke’ met tipje slagroom 3,25
Citroen merengue met slagroom (glutenvrij) 3,75

 

Borrelhapjes

Bitterballen van Achterhoeks ree en truffelmayonaise 0,95
Bitterballen handgemaakt per stuk 0,95
Gemengd bittergarnituur koud en warm per persoon 6,50
Kaasstengels, vlammetjes, vlindergarnalen per stuk 0,95
Garnalenkroketjes van “Holtkamp” 3 stuks 9,95
Jonge of oude kaas per portie 6 stukjes 6,50
Kippenlevertjes omwikkeld met spek, krokant gebakken 6,95
Assortiment ambachtelijke Achterhoekse worstsoorten 6,50
Gemengde noten per portie 3,50
Gemarineerde olijven per portie 3,50

 

Bakker’s borrelplankje van wild & kaas
(19,50 2 personen)

 

Antipasti; kaas- en wildlekkernijen, warm hapje, noten, olijven, brood en een dipje 

 

 

Drieluik van wild Restaurant Bakker Vorden
De beroemde haantjes van Restaurant Bakker in Vorden
Rode bieten risotto Restaurant Bakker Vorden

Pin It on Pinterest

Share This