Menukaart

Van de asperges in de lente tot winterse wildspecialiteiten van onze eigen jachtvelden; in ons restaurant serveren we seizoensklassiekers van de mooiste lokale en regionale ingrediënten. Gewaardeerde tradities als ‘de Haantjes van Bakker’ staan al drie generaties op de kaart.

De gehele menukaart is te bestellen bestel voor een heerlijke lunch of diner bij u thuis of op de zaak.

Mocht u dieetwensen hebben of informatie over allergenen, vraag een van onze medewerkers voor advies.

Verborgen

Lunchkaart

🌿 ook vegetarisch te bestellen

Soepen

Heldere groentesoep met gestoofd rundvlees en balletjes 7,00
Tomatensoep met room en balletjes 7,00
Soep van de dag 🌿 7,00

 

Salades

Gemengde salade met geitenkaas, walnoot en bloemenhoning 🌿 12,50
Caesar Salade Klassiek met gerookte kip of gebakken gamba’s 🌿 12,50
Seizoensalade met variërende dagverse groentes en garnituren 🌿 11,50
Russisch ei: vleessalade met diverse vissoorten en remouladesaus 12,50
Huzarensalade, huisgemaakt met diverse vleessoorten 11,50

 

Sandwiches

Clubsandwich Klassiek met bacon, gerookte kip en kerriemayonaise 11,50
Clubsandwich met gerookte zalm, kruidenroomkaas, rode ui, kappertje 11,50
Waldkorn gezond, Gelderse achterham, kaas, tomaat, komkommer en een gekookt scharrel eitje 🌿 9,50
Waldkorn met dungesneden carpaccio van rund, rucola en Parmezaan 10,50
Waldkorn met tonijnsalade, kapper, augurk en rode ui 9,50

 

Warme broodjes, Burgers & kroketten

Bakkers Hamburger met gebakken uien, pickles en tomaat 12,50
Waldkorn met brie uit de oven, met walnoot, honing en tomaat 🌿 9,50
Handgemaakte kroketten met brood, per stuk 4,50
Drie garnalenkroketjes ‘Holtkamp’, gefrituurde peterselie en brood 11,50
Tosti traditioneel met ham en kaas, in de pan gebakken 🌿 6,50

 

Omeletten

Uitsmijter met Gelderse achterham en kaas 🌿 9,50
Uitsmijter met met krokant gebakken spek 9,50

Omelet Klassiek 🌿 9,50
met krokante spekjes, champignons, gebakken uitjes, paprika

Bakkers Uitsmijter 11,50
met ham, kaas, gebakken spek en een bolletje huzarensalade

Bakkers Klassieker

12 uurtje 🌿 12,50
soepje van het seizoen, boterham met kaas, kroket en een bolletje huzarensalade

 

Voor onze kleinste gastjes

Boterham met kaas, ham, pindakaas, hagelslag of jam 2,50
Boterham met kroket of knakworst 4,50

 

IJs & desserts

Dame Blanche: vanille-ijs met warme chocoladesaus en advocaat 8,50
Assiette Isabel: 3 kleuren sorbetijs 7,50
Verse seizoens fruit met vanille ijs en slagroom 8,50
Kinderijs: vanille ijs met aardbeiensaus, spikkels en slagroom 4,95
Klassieke sorbet met vers fruit 8,50

 

Gebak

Huisgemaakt appel-abrikozen taartje met een toefje slagroom 3,50
Staring kaneelcake van ‘Dick Ten Broeke’ met tipje slagroom 3,25
Hazelnoot merengue met slagroom (glutenvrij) 3,25

 

Borrelhapjes

Bitterballen van Achterhoeks ree en truffelmayonaise 0,95
Bitterballen handgemaakt per stuk 0,95
Gemengd bittergarnituur koud en warm per persoon 6,50
Kaasstengels, vlammetjes, vlindergarnalen per stuk 0,95
Garnalenkroketjes van “Holtkamp” 3 stuks 9,95
Jonge of oude kaas per portie 6 stukjes 5,95
Kippenlevertjes omwikkeld met spek, krokant gebakken 6,95
Bordje dungesneden Serranoham “ Chicote” 6,50
Gemengde noten per portie 3,50
Gemarineerde olijven per portie 3,50

Bakkers borrelplankje (2 personen) 15,00
Antipasti; kaas- en hamsoorten, warm hapje, piquitos en noten, olijven, brood en dipje

 

Dranken

Frisdranken
Cola (light/zero) 2,95
Sinas, Cassis, 7-up 2,95
Tonic, Bitter lemon 2,95
Rivella, Crodino 2,95
Ginger ale 2,95
Water plat/bruis klein 2,95
Water plat/bruis groot 5,95
Fristi, chocomel 2,95
Appelsap, tomatensap 2,95
Druivensap 2,95
Jus d’orange vers 3,95
Ice tea/ Ice tea green 2,95
Melk, karnemelk 2,95

Gedistilleerd
Port, rood/ wit vanaf 4,25
Sherry, medium/droog 4,25
Martini, rood/wit 4,25
Jenever, oud/jong Zuiddam 3,25
Korenwijn van Zuiddam 3,75
Jägermeister, Beerenburger 3,25

Bakkertje 3,25
Jachtbitter volgens traditioneel recept van Willem Bakker!

Warme dranken
Koffie 2,75
Koffie verkeerd, cappucino 2,95
Latte macchiato 3,25
Espresso (/macchiato) 2,75
Dubbele espresso 4,50
Thee 2,75
Irish Coffee /Spanisch/
French/Italian Coffee 7,50
Warme Choco 3,25
Verse munthee 3,75
Verse gemberthee 3,75

Bieren & Wijnen
Brand 0,25 cl 3,25
Brand fluitje 0,18 cl 2,75
Brand 0,5L 6,45

Voor de overige speciaalbieren zie onze bierkaart.
Diverse soorten Gin, Whisky, likeur en Cognac (glas/fles)

 

Voor onze alcoholvrije gasten

Cocktails
Seedlip Gin en tonic 6,50
Rode bloedsinaasappel Martini met ijs, citroen en verse munt 6,50

Witte wijn
Chardonnay Montusan 5,25

Rode wijn
Cabernet Sauvignon Montusan 5,25

 

Open wijnen

Mousserend

Aperol Spritz 6,95
Crémant de Bourgogne Rosé (TIP!) 7,50 / 39,50
Vin Mousseux de Simonet Fèbvre 6,75 / 29,75

Wit
Sauvignon Blancs, Domaine de Jouclary 4,95 / 24,50
Chardonnay, Domaine Louis Latour 5,95 / 29,50
Pinot Blancs, Domaine Léon Beyer 6,50 / 34,50
Pinot Grigio, Kurtatsch 6,50 / 34,50

Rose
La Madrague 6,50 / 34,50
Domaine Denis Marchais 4,95 / 25,50

Rood
Merlot Domaine Clos Labade 4,95 / 25,50
Rioja Bodega Las Viñas 6,00 / 32,50
Sicilia Merlot 6,00 / 32,50

 

Dinerkaart

🌿 Vegetarische gerechten

Voorgerechten

Voorgerechten worden geserveerd met ambachtelijk brood en gezouten boter.

Carpaccio 14,50
Carpaccio van rund gemarineerd in mosterd, zeezout en peterselie met rucola, Parmezaanse kaas en pijnboompitten

Antipasti 12,50
Antipasti: een selectie van koude vis- en vleessoorten

Garnalencocktail 15,50
Hollandse garnalencocktail met romige cocktailsaus en toast

Samenspel van vis 15,50
Samenspel van vis: zalm, paling, rilette van makreel en Hollandse garnalen

Salade met geitenkaas 12,50 🌿
Salade aangemaakt met een dressing van Vordense bloemenhoning vergezeld van geitenkaas, vijgen en noten

Venkelsalade met feta 11,50 🌿
Venkelsalade met tomaat, feta en een citrusvinaigrette

Halve kreeft 15,50
Halve Canadese Kreeft met huisgemaakte mayonaise

Ossenstaartsoep 7,00
Dubbel getrokken heldere ossenstaartsoep met Madeira en een groentebrunoise

Bisque van schaaldieren 9,50
Bisque van schaaldieren met venkelolie en Hollandse garnalen

Tomatensoep 7,00
Tomatensoep met room en balletjes

Voor onze kleine gasten
Tomatensoepje
Pasta ‘Napolitana à la Bakker’ of een knakworst, kroket of biefstukje geserveerd met frites,
verse groentes en appelmoes en een kinderijsje toe
[Zonder soep 11,50, met soep 14,50]

 

Tussengerechten

Kreeft & Zwezerik 22,50
Kreeft & zwezerik, zeekraal en beurre blanc

Escargots 11,50
Half dozijn escargots in pittige knoflook-selderijboter

Champignons Dordogne 10,50 🌿
Champignon “Dordogne” met warme knoflooksaus

Spoom 6,50
Citroen-sorbetijs met Limoncello

Hoofdgerechten

De hoofdgerechten worden geserveerd met verse seizoengroentes en krokant gebakken aardappels.

Zeebaars 23,50
Op de huid gebakken Zeebaars met een saus Antiboise, Zuid-Franse vinaigrette met basilicum, tomaat, balsamico en olijfolie extra virgin

Zeetong dagprijs
In roomboter gebakken Zeetong à la Meunière

Specialiteit van het huis: Gamba’s 23,50
Gamba’s met pappardelle verse tuinkruiden, knoflook, venkelolie en zwarte peper

Mosselen 22,50
Gekookte mosselen, traditioneel bereid, geserveerd met brood, Franse frietjes en sausjes

Tournedos ‘Rossini’ 37,50
Tournedos van Black Angus met Madeira-jus, ganzenlever en klassieke broodcrouton

Tournedos 33,50
Tournedos van black Angus met klassieke pepersaus

Entrecote 32,50
Entrecote van Black Angus met kruidenboter ‘Beurre café de Paris’

Shortrib 24,50
Zacht gegaard shortrib van het rund met een truffeljus

Specialiteit van het huis: Reerug 32,50
Reerug van jonge Achterhoekse reebok oesterzwam & rode wijnsaus

Zwezerik 29,50
Krokant gebakken zwezerik van Meierijssche Roem

Halve haan 18,50
Halve haan met een boerengarnituur van gebakken champignons, uien,
paprika en uitgebakken spekjes. Geserveerd met Franse frites

Wiener Schnitzel 22,50
Wiener Schnitzel met citroen en ansjovis

Cordon Blue 24,00
Cordon Bleu ‘Klassiek’ gevuld met ham en kaas, gegratineerd met ananas en kaas

Zomerse groentes 19,50 🌿
Zomerse groentes met pappardelle, mozzarella, zongedroogde tomaatjes

Risotto 19,50 🌿
Risotto met taleggio en rode biet, verse spinazie en balsamico

 

Desserts

Kaasplankje 12,50
Proeverij van binnen en buitenlandse kazen

Citroen sorbet-ijs en Limoncello 6,50
Citroen sorbetijs met limoncello voor kleine eters

Chocolademousse 8,50
Chocolademousse, brownie en zomers rood fruit

Pastel de Nata 7,50
Warm Portugees gebakje met custardvulling, ijs en crumble van pistache

Assiette ‘Isabel’ 7,50
Drie kleuren sorbet-ijs met een toef slagroom

Chipolatapudding 8,50
Huisgemaakte chipolatapudding met marasquinsaus

Dame Blanche 8,50
Vanille ijs, advocaat met warme chocoladesaus

Citroen Meringue 7,50
Citroen meringue met lemon curd

 

Koffie & Thee

Koffie | Thee
Koffie, Espresso, Thee 2,75
Cappuccino, koffie verkeerd 2,95
Verse muntthee 3,75

Dessert Koffie
D.O.M. Café met D.O.M. Bénédictine 7,50
French Coffee met Grand Marnier 7,50
Irish Coffee met Irish Whiskey 7,50

Ambachtelijke bonbons per stuk à 1,25

 

Dranken

Digestieven
Cognac V.S.O.P. Bruno de Lestapis, Grappa, Calvados, Armagnac 7,50
Marc de Bourgogne, Grappa di Barolo, Grappa di Barbera 7,50
Diverse single malt whisky’s vanaf 8,50

Likeuren
Cointreau, Grand Marnier, Drambuie, D.O.M. Bénédictine 6,50
Tia Maria, Baileys, Sambuca, Amaretto, Limoncello di Capri 6,50

Bakkertje 3,25
Jachtbitter, traditioneel recept van Willem Bakker.
In 1945 serveerde Willem Bakker voor het eerst Jachtbitter in zijn café aan de Dorpsstraat in Vorden. Vandaag de dag serveert de derde generatie Bakker hier hun enige, echte Vordense Bakkertje. Gemaakt volgens geheim familierecept, getrokken van de fijnst geselecteerde Achterhoekse kruiden. Puur natuur, zacht en heerlijk van smaak.
Alc. 30% Vol | 50 cl

 

Aanbevolen Wijnen

Voor het uitgebreide assortiment wijnen vraagt u een van onze medewerkers om de wijnkaart.

2017 Vie Di Romans fles 59,50
De smaak is verfrissend en rijp met mooie tonen van wit fruit zoals peer, appel en abrikozen maar ook een hint van amandel. Deze Pinot Grigio is onvergelijkbaar en is complex met rijp fruit en mooie lagen met een geweldige afdronk.
Producent: Vie Di Romans | Herkomst: Italie, Friuli-Venezia Giulia
Stijl: Rijp & Strak | 14% | Druif: Pinot Grigio

2018 Grüner Veltliner fles 34,50
Vruchtrijke, frisse witte wijn, met typische Grüner Veltliner geuren als rode appel, citrusvruchten en groene peper.
Producent: Egmont Hofinger | Herkomst: Oostenrijk, Kamptal
Stijl: Fris & Strak | 12% | Druif: Grüner Veltliner

2016 Valmoissine fles 42,50
(Magnum van 1,5 liter: €77,50)
Ook heerlijk om licht gekoeld te drinken!
Deze mooie Pinot Noir is in de neus zacht, niet typisch geurende Pinot Noir. Hij heeft een lichte, bijna roséachtige kleur. De smaak is zacht, soepel. Past goed bij Hollandse kazen en rood vlees. Bij lichte koeling past deze wijn ook uitstekend bij stevige visgerechten.
Producent: Louis Latour | Herkomst: Frankrijk, Provence
Stijl: Complex & Intens | 13,5% | Druif: Pinot Noir

Garric 2017 fles 27,50 | glas 5,75
Hij dankt zijn dieprode kleur en de krachtige afdronk, aan Syrah- en Grenache-druiven. Fijn en fluwelig op het palet, aanhouden met zachte tannine in de afdronk.
Producent: Domaine Garric | Herkomst: Frankrijk, Minervois
Stijl: Vol en toegankelijk | 14,5% | Druif: Syrah en Grenache

 

Voor bij de koffie & de borrel

Voor bij de borrel

Borrelhapjes

Bitterballen handgemaakt per stuk 0,90
Gemengd bittergarnituur koud en warm per persoon 6,50
Kaasstengels, vlammetjes, vlinder garnalen per stuk 0,90
Garnalen kroketjes van “Holtkamp” 3 stuks 12,50
Jonge of oude kaas per portie 6 stukjes 5,95
Hausmacher & grillworst van “Vlogman” 6 stukjes 5,95
Kippenlevertjes omwikkeld met spek, krokant gebakken 6,95
Gemengde noten per portie 3,50
Knoflook olijven per portie 3,50
Bitterballen van Ree met truffelmayonaise per stuk 0,95

 

Borrelplankjes

Bakker’s Borrelplank (2 personen) 15,50
antipasti, kaas- en hamsoorten, warm hapje, piquitos en noten, olijven, brood en dipje

Wild Borrelplank (2 personen) 19,50
eendenpaté, coppa van wild zwijn, bitterballen van ree, rilette van wilde eend,
noten, dadels, brood en boter

 

Voor bij de koffie

Huisgemaakt appel abrikozen taartje met een toefje slagroom 3,75
Staring kaneelcake van “Dick Ten Broeke” met tipje slagroom 3,25
Hazelnoot merengue met slagroom (glutenvrij) 3,75
Ambachtelijke handgemaakte bonbons per stuk te bestellen 1,25

Iets te vieren?

Bakker in Vorden heeft jarenlange ervaring in het organiseren van feesten, catering en events. Vanuit die ervaring helpen we u graag met het organiseren van uw bruiloft, jubileum, verjaardag, afscheid of zakelijke bijeenkomst. Sportief, gezellig, ingetogen of exclusief: wij passen de zaal en aankleding aan uw wensen aan.

Meer informatie…

Ree bij Hotel Restaurant Bakker in Vorden
De beroemde haantjes van Restaurant Bakker in Vorden
Kreeft bij Hotel Restaurant Bakker in Vorden

Pin It on Pinterest

Share This