Menukaart

Van de asperges in de lente tot winterse wildspecialiteiten van onze eigen jachtvelden; in ons restaurant serveren we seizoensklassiekers van de mooiste lokale en regionale ingrediënten. Gewaardeerde tradities als ‘de Haantjes van Bakker’ staan al drie generaties op de kaart.

-Menukaart-

Deze wordt niet getoond display:none (alle toggles gesloten)

Lunchkaart

Salades, warme en koude lunchgerechten

Groene salade met geitenkaas, gele biet, gedroogde vijg en een vinaigrette van honing (V) 12,50
Gemengde salade met gebakken gamba’s en Marokkaanse Harissa mayonaise 13,50
Garnalencocktail met romige cocktailsaus 14,50
Trio van vis: gerookte zalm, gerookte paling en een rillete van makreel en kabeljauwlever 14,50
Escargots; wijngaard slakken in pittige kruidenboter 10,50
Gebakken champignons met spekjes en toast (V) 9,50
Champignon “Dordogne”: gefrituurde champignons in bierbeslag met kruiden & knoflooksaus (V) 10,50
Mosseltjes krokant gebakken met kruidenboter 10,50
Rundertartaar, gerookte runderribeye en tru?elmayonaise 13,50
Gamba’s met citroenrisotto en een kreeftenjus 13,50
Eend & Iberisch varken: eendenpaté en gedroogde Serrano ham “Chicote” 14,50

 

Kroketten, omeletten en uitsmijters

Handgemaakte kroketten 1 of 2 met brood per stuk 4,50
Drie garnalenkroketjes van “Holtkamp”, gefrituurde peterselie en brood 11,50
Drie groentekroketjes van Cas Spijkers met brood 10,50
Uitsmijter met ham of kaas of rosbief of krokant gebakken spek 8,50
Omelet “Klassiek”; met krokante spekjes, champignons, gebakken uitjes, paprika 9,50
“Bakkers Uitsmijter”; met ham, kaas, krokant gebakken spek en een bolletje huzarensalade 10,50

 

Soepen

Heldere groentesoep met gestoofd rundvlees en balletjes 6,50
Tomatensoep met room en balletjes 6,50
Champignon crème soep met room en champignons 6,50
Witlof soep, licht gebonden met spekjes, walnoot en blauwschimmelkaas (kan ook vegetarisch) 6,50
Bisque van kreeft, licht gebonden met Hollandse garnaaltjes 9,00

 

Traditionele Lunch

Gerookte Zalm op huisgemaakte dunne toast met limoenmayonaise en fijne sla 9,95
Dunne toast “Gezond” met ham en kaas, gekookt scharrel eitje, tomaat, sla,
komkommer en verse bieslook 9,75
Tosti in de pan gebakken met ham en kaas 5,95

 

Bakkers Klassiekers

12 uurtje 11,95
Kopje groentesoep, boterhammetje met ham, kaas en kroket, bolletje huzaren salade en glas melk of karnemelk naar keuze

Mini 12 uurtje 9,95
Klein kopje groentesoep, 3 kleine broodjes met ham, oude kaas en bitterbal, glas melk of karnemelk naar keuze

Russisch ei 12,50
Vleessalade aangekleed met diverse vissoorten, remoulade saus brood en boter

Huzaren salade 10,50
Huzaren salade aangekleed met diverse vleessoorten brood en boter

Biefstuk* Lunch 24,50
Met frites of brood en groene gemengde salade

Wiener Lunch 14,50
met groene gemengde salade en frites

* Iers Black Angus rund, origineel afkomstig uit de hooglanden van Ierland. Puur, mals en rijk van smaak

 

IJsjes en desserts

Citroensorbetijs met een vleugjevlierbesjenever, heerlijk om uw diner mee af te sluiten 5,50
Chipolata bavaroise met marasquinsaus 8,50
Gelakte tompouce met Zwitserse room, rood fruit en frambozenijs 7,50
Tarte tatin van appel met vanille ijs en slagroom 7,50
Chocolade schuim zoen met vanille parfait en mandarijn 7,50
Dame Blanche; vanille ijs, advocaat, slagroom en warme chocolade saus 8,50
Kinderijsje 4,95
Parade van desserts, vanaf 2 personen te bestellen 18,50
Proeverij van binnen en buitenlandse kazen vergezeld van een glas witte port
‘Casa de Santa Eufemia’ 12,50
Dessertwijn; Moscatel Late Harvest 2014, Casa Vistamar 5,95

 

Dinerkaart

Koude Voorgerechten

Salade geitenkaas V € 12,50
gemengde groene salade | geitenkaas | gele biet | gedroogde vijg | vinaigrette Vordense bloemenhoning

Runder Carpaccio € 13,50
dungesneden carpaccio | parmezaanse kaas | rucola | pijnboompitten | tomatendressing

Garnalencocktail € 14,50
Hollandse garnalen | romige cocktailsaus

Trio van vis € 14,50
gerookte zalm | gerookte paling | rillete van makreel en kabeljauwlever

Salade gebakken gamba’s € 13,50
gemengde salade met komkommer | gamba’s | Marokkaanse Harissa mayonaise

Rundertartaar & Ribeye € 13,50
Rundertartaar | gerookte runderribeye | truffelmayonaise

Eend & Iberisch varken € 14,50
Eendenpaté | gedroogde Serrano ham “Chicote”

 

Warme Voorgerechten

Escargots € 10,50
wijngaardslakken in pittige kruidenboter

Champignons V € 9,50
gebakken champignons | spekjes | toast

Champignon “Dordogne” V € 10,50
gefrituurde champignons in bierbeslag | kruiden & knoflook saus

Gebakken mosselen € 10,50
krokant gebakken mosselen | kruidenboter

Garnalenkroketjes € 11,50
3 garnalen kroketjes | gefrituurde peterselie

Gamba’s € 13,50
gamba’s | citroenrisotto | kreeftenjus

 

Soepen

Groentesoep € 6,50
heldere groentesoep | rundvlees | balletjes

Tomatensoep € 6,50
tomatensoep | room | balletjes

Champignonsoep € 6,50
champignoncrèmesoep | room | champignons

Witlofsoep € 6,50
witlofsoep | licht gebonden | spekjes | walnoot | blauwschimmelkaas
(ook vegetarisch verkrijgbaar)

Bisque van Kreeft € 9,00
Bisque van kreeft | licht gebonden | Hollandse garnaaltjes

 

Spoom

Spoom € 5,00
citroen-sorbetijs | Limonciello di Capri

 

Vis

Zalm € 22,50
Noorse zalm | parelgort | beurre blancs

Kabeljauw € 22,50
kabeljauw | gekarameliseerde witlof | mosterdsaus

Gamba’s € 23,50
gebakken gamba’s | citroenrisotto | kreeftenjus

 

Vegetarisch

Stamppot van zoete aardappel € 17,50
groentes | linzen | huisgemaakte kaassouflé

Groente tempura € 17,50
groente tempura | basmati rijst | Teriyakisaus

 

Gevogelte

Halve Haan à la Bakker € 12,50
krokant gebakken ½ haan | spekjes | uien | champignons | paprika | friet | rauwkost
Actie tot 30 maart 2019

 

Vlees

Tournedos Rossini* € 34,95
ossenhaas | ganzenlever | Madeirasaus

Biefstuk van de haas van Black Angus* € 29,95
ossenhaas | pepersaus

Entrecôte van Black Angus* € 28,50
entrecôte | kruidenboter

Boeren entrecôte* € 31,50
entrecôte | gebakken champignons | uien | paprika | spekjes

Kalfslever € 25,50
kalfslever | spek | uien

Wiener Schnitzel € 21,50
Wiener Schnitzel van het kalf | ansjovis | citroen

Cordon Bleu € 22,00
Wiener Schnitzel gevuld met ham en kaas | gegratineerde ananas

Gepekelde Pork € 23,50
Voor de vleesliefhebber
Gepekelde Pork steak met bot | roerbakgroentes | kruidenboter

Kalf zwezerik € 27,50
Kalf zwezerik | gebakken champignons

* al ons rundvlees is Iers Angus beef, zeer mals en puur van smaak.
** De hoofdgerechten serveren we met krokant gebakken aardappeltjes, verse groentes en gemengde groene salade.

 

Wild*

Reeboutfilet rosé gebraden € 29,50
rosé gebraden reebout filet | rode wijnsaus | voor u aan tafel getrancheerd

* Al ons wild is afkomstig uit de Achterhoek of Veluwe, er kunnen hagelkorreltjes in het vlees voorkomen.

 

Voor klein of groot

Kindermenu € 13,50
kopje tomatensoep | knakworstje, kroketje, biefstukje of schnitzeltje | kinderijsje
(kindermenu zonder soep € 9,75)

Seniorenmenu
Onze hoofdgerechten kunt u met 2 personen bestellen tegen een toeslag van € 7,50
op het hoofdgerecht, met uitzondering van de halve haan à la Bakker.

 

Sauzen en garnituren

Sauzen € 3,25
Pepersaus of champignon room-saus

Boerengarnituur € 3,25
gebakken spekjes | champignons | paprika en uien

 

Desserts

Citroensorbetijs € 5,50
citroensorbetijs | een vleugje vlierbes jenever | voor de kleine trek

Chipolata € 8,50
chipolata bavaroise | marasquin saus

Tompouce € 7,50
Gelakte tompouce | Zwitserse room | rood fruit | frambozenijs

Tarte tatin van appel € 7,50
Tarte tatin van appel | vanille ijs | slagroom

Chocoladezoen € 7,50
Chocolade schuim zoen | vanille parfait | mandarijn

Dame Blanche € 8,50
vanille-ijs | warme chocoladesaus | advocaat | slagroom

Parade van desserts € 18,50
vanaf 2 personen te bestellen

Kinderijs € 4,95
vanilleijs | aardbeiensaus | spikkels | slagroom

Kaas & Port € 12,50
binnen- en buitenlandse kazen | witte port

Dessertwijn € 5,95
Moscatel Late Harvest 2015 | Casa Vistamar

Bon Bon Plateau € 8,95
Handgemaakte bonbons en friandises

 

Dranken

Digestieven

Cognac V.S.O.P. Bruno de Lestapis, Grappa, Calvados, Armagnac € 6,50
Marc de Bourgogne, Grappa di Barolo, Grappa di Barbera € 6,50
Diverse single malt whisky’s € 8,00­

Likeuren

Cointreau, Grand Marnier, Drambuie, D.O.M. Bénédictine € 6,50
Tia Maria, Baileys, Sambuca, Amaretto, Limoncello di Capri € 6,500

Kofie | Thee

Koffie | Thee
Koffie, Espresso, Thee € 2,50
Cappuccino, koffie verkeerd, € 2,60
Latte Machiatto € 2,95
Verse muntthee of verse gemberthee € 3,50
D.O.M. Café met D.O.M. Bénédictine, French Coffee met Grand Marnier, Irish Coffee met Irish whiskey € 6,95

 

Aanbevolen wijnen

2015 Las Viñas, Rioja, Crianza fles € 27,50
Producent: Señorio de Las Viñas | Laguardia, España | Vol | 13,5%
Druif: 95% Tempranillo en 5% Graciano
Mooie vol rood. De geur van hout, typisch Rioja.
Heeft 14 maanden op eikenhout gerijpt.

2016 Fleurie fles € 39,50
Producent: Chateau de Grande Pré | Frankrijk, Beaujolais | Zacht & Rond | 13%
Druif: Gamay
Mooie granaatkleur rood. De geur rood fruit, klein beetje kruidnagel en zoethout,
rijpe wijn met lichte tannines. Past goed bij wildgerechten en rood vlees. Rijk & krachtig.

2016 Bolgheri fles € 42,50
Producent: le Macchiole | Italië, Toscane | Rijk en Krachtig | 14,5%
Druif: Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon en Syrah
Goede krachtige wijn en stevig van smaak. Mooie blend van 4 uiteenlopende druiven
die samen een prachtige Bolgheri maken. Veel tannine en lange afdronk.

 

Voor bij de koffie & de borrel

Voor bij de borrel

Borrelhapjes

Bitterballen handgemaakt per stuk 0,90
Gemengd bittergarnituur koud en warm per persoon 6,50
Kaasstengels, vlammetjes, vlinder garnalen per stuk 0,90
Garnalen kroketjes van “Holtkamp” 3 stuks 11,50
Drie groentekroketjes van Cas Spijkers 10,50
Jonge of oude kaas per portie 6 stukjes 5,95
Hausmacher & grillworst van “Vlogman” 6 stukjes 5,95
Kippenlevertjes omwikkeld met spek, krokant gebakken 6,95
Gemengde noten per portie 3,50
Knoflook olijven per portie 3,50

Bakkers borrelplankje (2 personen)

Antipasti, Serrano ham “Chicote”, piquitos en piquitos en capper appeltje, kaassoorten, noten, olijven brood en dipje 12,00

Brand Proeverij

4 proefglaasjes met de “Brand” seizoenbieren vergezeld van 4 bijpassende hapjes 12,50

Gebak en lekkers bij de koffie

Huisgemaakt appel abrikozen taartje met een toefje slagroom 3,50
Staring kaneelcake van “Dicke Te Broeke” met tipje slagroom 2,25

Iets te vieren?

Bakker in Vorden heeft jarenlange ervaring in het organiseren van feesten, catering en events. Vanuit die ervaring helpen we u graag met het organiseren van uw bruiloft, jubileum, verjaardag, afscheid of zakelijke bijeenkomst. Sportief, gezellig, ingetogen of exclusief: wij passen de zaal en aankleding aan uw wensen aan.

Meer informatie…

Image - Lekker dineren bij Restaurant Bakker in Vorden
Wild proeven bij Restaurant Bakker in Vorden
Lekker eten bij Restaurant Bakker in Vorden

Pin It on Pinterest

Share This