Menukaart

Van de asperges in de lente tot winterse wildspecialiteiten van onze eigen jachtvelden; in ons restaurant serveren we seizoensklassiekers van de mooiste lokale en regionale ingrediënten. Gewaardeerde tradities als ‘de Haantjes van Bakker’ staan al drie generaties op de kaart.

-Menukaart-

Deze wordt niet getoond display:none (alle toggles gesloten)

Lunchkaart

Salades, warme en koude lunchgerechten

Groene salade met geitenkaas, rode biet, gedroogde vijg en een vinaigrette van honing 12,50
Runder Carpaccio met parmezaanse kaas, rucola, pijnboompitten en tomatendressing 14,50
Garnalencocktail met romige cocktailsaus 15,50
Trio van vis: gerookte zalm, gerookte paling en een rillete van makreel en kabeljauwlever 14,50
Escargots; wijngaard slakken in pittige kruidenboter 11,50
Gebakken champignons met spekjes en toast (V) 10,50
Champignon “Dordogne”; gefrituurde champignons in bierbeslag met kruiden & knoflooksaus (V) 11,50
Mosseltjes krokant gebakken met kruidenboter 11,50
Duet van gerookte tonijn en tartaar van tonijn met Oosterse vinaigrette, yuzu en lente ui 14,50
Salade van gemarineerde paddenstoelen, soldaatjes van sesam en Oosterse dressing (V) 12,50
Gamba’s met saffraan parelgort risotto en kreeftenjus 13,50

 

Soepen

Heldere groentesoep met gestoofd rundvlees en balletjes 6,95
Tomatensoep met room en balletjes 6,95
Champignon crème soep met room en champignons (V) 6,95
Bisque van kreeft, licht gebonden met Hollandse garnaaltjes 9,50
Soep van pastinaak met bosui en geroosterde tuinbonen (V) 6,95

 

Kroketten, omeletten en uitsmijters

Handgemaakte kroketten 1 of 2 met brood per stuk 4,50
Drie garnalenkroketjes van “Holtkamp”, gefrituurde peterselie en brood 12,50
Uitsmijter met ham of kaas of rosbief of krokant gebakken spek 9,50
Omelet “Klassiek”; met krokante spekjes, champignons, gebakken uitjes, paprika 9,50
“Bakkers Uitsmijter”; met ham, kaas, krokant gebakken spek en een bolletje huzarensalade 10,50

 

Traditionele Lunch

Gerookte Zalm op huisgemaakte dunne toast met limoenmayonaise en fijne sla 9,95
Dunne toast “Gezond” met ham en kaas, gekookt scharrel eitje, tomaat, sla, komkommer en verse bieslook 9,75
Tosti in de pan gebakken met ham en kaas 5,95
Waldkorn brood met huisgemaakte tonijn salade 9,50
Waldkorn brood met brie uit de oven, met walnoot, honing en tomaat (V) 9,50

 

Bakkers Klassiekers

“12 uurtje” 11,95
Kopje groentesoep, Boterhammetje met ham, kaas en kroket, bolletje huzaren salade en glas melk of karnemelk naar keuze.

“Mini 12 uurtje” 9,95
Klein kopje groentesoep, 3 kleine broodjes met ham, oude kaas en bitterbal, glas melk of karnemelk naar keuze.

Russisch ei 12,50
Vleessalade aangekleed met diverse vissoorten, remoulade saus brood en boter.

Huzaren salade 10,50
Huzaren salade aangekleed met diverse vleessoorten brood en boter.

Biefstuk* Lunch  25,50
Met frites of brood en groene gemengde salade.

Wiener Lunch 14,50
Met groene gemengde salade en frites.

* Iers Black Angus rund, origineel afkomstig uit de hooglanden van Ierland. Puur, mals en rijk van smaak.

 

Nagerechten

Citroensorbetijs met een vleugjevlierbesjenever, heerlijk om uw diner mee af te sluiten 6,50
Chipolata bavaroise met marasquinsaus 8,50
Hazelnoot merengue, crème van hazelnoot en hazelnoot ijs 8,50
Moelleux au chocolat met citrus parfait 8,50
Gember panna cotta, ijs van groene appel en verse gember 8,50
Dame Blanche; vanille ijs, advocaat, slagroom en warme chocolade saus 8,50
Kinderijsje 4,95
Parade van desserts, vanaf 2 personen te bestellen 18,50
Proeverij van binnen en buitenlandse kazen vergezeld van een glas witte port
‘Casa de Santa Eufemia’ 12,50
Dessertwijn; Moscatel Late Harvest 2014, Casa Vistamar 5,95

 

Dinerkaart

Koude Voorgerechten

Salade geitenkaas (V) € 12,50
gemengde groene salade | geitenkaas | rode biet | gedroogde vijg | vinaigrette Vordense bloemenhoning

Runder Carpaccio € 14,50
dungesneden carpaccio | Parmezaanse kaas | rucola | pijnboompitten | tomatendressing

Garnalencocktail € 15,50
hollandse garnalen | romige cocktailsaus

Trio van vis € 14,50
gerookte zalm | gerookte paling | rillette van makreel en kabeljauwlever

Duet van tonijn 14,50
gerookte tonijn en tartaar van tonijn | Oosterse vinaigrette | yuzu | lente ui

Salade van gemarineerde paddenstoelen V 12,50
soldaatjes van sesam | Oosterse dressing

 

Warme Voorgerechten

Escargots 11,50
wijngaardslakken in pittige kruidenboter

Champignons V 10,50
gebakken champignons | spekjes | toast

Champignon “Dordogne” V 11,50
gefrituurde champignons in bierbeslag | kruiden & knoflook saus

Gebakken mosselen 11,50
krokant gebakken mosselen | kruidenboter

Garnalenkroketjes 12,50
3 garnalen kroketjes | gefrituurde peterselie

Gamba’s 13,50
gamba’s | saffraan parelgort risotto | kreeftenjus

 

Soepen

Groentesoep 6,95
heldere groentesoep | rundvlees | balletjes

Tomatensoep 6,95
tomatensoep | room | balletjes

Champignonsoep V 6,95
champignoncrèmesoep | room | champignons

Bisque van Kreeft 9,50
Bisque van kreeft | licht gebonden | Hollandse garnaaltjes

Soep van pastinaak V 6,95
s oep van pastinaak | bosui | geroosterde tuinbonen

 

Spoom

Spoom € 6,00
citroen-sorbetijs | Limoncello di Capri

 

Voor klein of groot

Kindermenu € 14,50
kopje tomatensoep | knakworstje, kroketje, biefstukje, stukje kabeljauw of schnitzeltje | kinderijsje
(kindermenu zonder soep 9,75)

Seniorenmenu
Onze hoofdgerechten kunt u met 2 personen bestellen tegen een toeslag van 7,50
op het hoofdgerecht, met uitzondering van de halve haan à la Bakker.

 

Vlees

Chateau Briand 59,50
Chateau Briand met Bearnaisesaus | Voor 2 personen aan tafel voor u getrancheerd

Biefstuk van de haas* 31,50
ossenhaas | pepersaus

Entrecôte van Black Angus* 28,50
entrecôte | kruidenboter

Boeren entrecôte* 31,50
entrecôte | gebakken champignons | uien | paprika | spekjes

Kalfslever 25,50
kalfslever | spek | uien

Wiener Schnitzel 22,50
Wiener Schnitzel van het kalf | ansjovis | citroen

Cordon Bleu 22,50
Wiener Schnitzel gevuld met ham en kaas | gegratineerde ananas

Finger Spare Ribs 23,50
Finger spare ribs van Iberico varken | ratatouille | knoflookjus

* al ons rundvlees is Iers Angus beef, zeer mals en puur van smaak

 

Wild

Ree rollade 23,50
Ree rollade | krachtige wildsaus | stamppot van wortel en ui

De hoofdgerechten serveren we met krokant gebakken aardappeltjes, verse groentes en gemengde groene salade

 

Vis

Zeetong à la meunière (dagprijs)
zeetong (500-600 gr.) | in roomboter gebakken

Zalm 23,50
Noorse zalm | courgette en spinazie | Hollandaisesaus

Kabeljauw 23,50
kabeljauw | gekarameliseerde witlof | mosterdsaus

Gamba’s 23,50
gebakken gamba’s | saffraan | parelgort risotto | kreeftenjus

 

Gevogelte

Bakker’s Jubileum Haan 12,50
krokant gebakken ½ haan | spekjes | uien | champignons | paprika

‘Een halve haan voor de halve prijs: da’s dubbel zo lekker!’
Actie tot 31 maart 2020

 

Vegetarisch

Pompoen risotto 18,50
pompoenpitten | hazelnoot olie | huisgemaakte kaaskroketjes

Burger van Portobello 17,50
Burger van Portobello | zoete aardappel | walnoot pesto | robuuste frites

 

Sauzen en garnituren

Sauzen 3,25
Pepersaus, champignon room-saus, Bearnaisesaus of kreeftensaus

Boerengarnituur 3,25
gebakken spekjes | champignons | paprika en uien

 

Mocht u dieetwensen hebben of informatie over allergenen,
vraag een van onze medewerkers voor advies.

Aanbevolen wijnen

2018 Grüner Veltliner fles 34,50
Producent: Weingut Joseph Michel | Oostenrijk, Kamptal | Fris & Strak | 12,5% | Druif: Grüner Veltliner
Fijne, elegante fruitige geur. De smaak is iets exotisch, fris en de wijn heeft een mooi
opgebouwde elegante smaak. De afdronk is intens en lang.

2016 Valmoissine fles 42,50
Producent: Louis Latour | Frankrijk, Provence | Complex & Intens | 13,5% | Druif: Pinot Noir
Deze mooie Pinot Noir is in de neus zacht, niet typisch geurende Pinot Noir.
Hij heeft een lichte, bijna roséachtige kleur. De smaak is zacht, soepel en bij lichte koeling
past deze wijn ook uitstekend bij stevige visgerechten.

2017 Bolgheri fles 42,50
Producent: Le Macchiole | Italië, Toscane | Rijk & Krachtig | 14,5% | Druif: Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Syrah
Goede, krachtige wijn met veel kracht en stevige smaak. Mooie blend van 4 uiteenlopende
druiven die samen een prachtige Bolgheri maken. Veel tannine en lange afdronk.

 

Desserts

Citroensorbetijs 6,50
citroensorbetijs | een vleugje vlierbes jenever | voor de kleine trek

Chipolata 8,50
chipolata bavaroise | marasquin saus

Hazelnoot 8,50
Hazelnoot merengue | crème van hazelnoot | hazelnoot ijs

Moelleux au chocolat 8,50
Moelleux au chocolat | citrus parfait

Gember panna cotta 8,50
Gember panna cotta | ijs van groene appel | verse gember

Dame Blanche 8,50
vanille-ijs | warme chocoladesaus | advocaat | slagroom

Parade van desserts 18,50
vanaf 2 personen te bestellen

Kinderijs 4,95
vanilleijs | aardbeiensaus | spikkels | slagroom

Kaas & Port 12,50
binnen- en buitenlandse kazen | witte port

Dessertwijn 5,95
Moscatel Late Harvest 2015 | Casa Vistamar

Bonbons 0,95
Ambachtelijke handgemaakte bonbons | per stuk te bestellen.

 

Dranken

Digestieven

Cognac V.S.O.P. Bruno de Lestapis, Grappa, Calvados, Armagnac 6,50
Marc de Bourgogne, Grappa di Barolo, Grappa di Barbera 6,50
Diverse single malt whisky’s 8,00

Likeuren

Cointreau, Grand Marnier, Drambuie, D.O.M. Bénédictine 6,50
Tia Maria, Baileys, Sambuca, Amaretto, Limoncello di Capri 6,50

Kofie | Thee

Koffie, Espresso, Thee 2,50
Cappuccino, koffie verkeerd, 2,60
Latte Machiatto 2,95
Verse muntthee of verse gemberthee 3,50

D.O.M. Café met D.O.M. Bénédictine, French Coffee met Grand Marnier, Irish Coffee met Irish whiskey 7,50

 

Bakker’s Wijnkaart
Vraag onze medewerkers naar onze uitgebreide wijnkaart en de kaart met kelder restanten!

Voor bij de koffie & de borrel

Voor bij de borrel

Borrelhapjes

Bitterballen handgemaakt per stuk 0,90
Gemengd bittergarnituur koud en warm per persoon 6,50
Kaasstengels, vlammetjes, vlinder garnalen per stuk 0,90
Garnalen kroketjes van “Holtkamp” 3 stuks 11,50
Jonge of oude kaas per portie 6 stukjes 5,95
Hausmacher & grillworst van “Vlogman” 6 stukjes 5,95
Kippenlevertjes omwikkeld met spek, krokant gebakken 6,95
Gemengde noten per portie 3,50
Knoflook olijven per portie 3,50
Bitterballen van Ree met truffelmayonaise per stuk 0,90

Bakkers borrelplankje (2 personen)
Antipasti, kaas en ham soorten, warm hapje, piquitos en noten, olijven, brood en dipje 13,50

Brand Proeverij

4 proefglaasjes met de “Brand” seizoenbieren vergezeld van 4 bijpassende hapjes 12,50

Gebak en lekkers bij de koffie

Huisgemaakt appel abrikozen taartje met een toefje slagroom 3,50
Staring kaneelcake van “Dick Ten Broeke” met tipje slagroom 2,75
Hazelnoot merengue met slagroom (glutenvrij) 3,25
Ambachtelijke handgemaakte bonbons per stuk te bestellen 0,95

Iets te vieren?

Bakker in Vorden heeft jarenlange ervaring in het organiseren van feesten, catering en events. Vanuit die ervaring helpen we u graag met het organiseren van uw bruiloft, jubileum, verjaardag, afscheid of zakelijke bijeenkomst. Sportief, gezellig, ingetogen of exclusief: wij passen de zaal en aankleding aan uw wensen aan.

Meer informatie…

Image - Lekker dineren bij Restaurant Bakker in Vorden
Wild proeven bij Restaurant Bakker in Vorden
Lekker eten bij Restaurant Bakker in Vorden

Pin It on Pinterest

Share This