Menukaart
Van de asperges in de lente tot winterse wildspecialiteiten van onze eigen jachtvelden; in ons restaurant serveren we seizoensklassiekers van de mooiste lokale en regionale ingrediënten. Gewaardeerde tradities als ‘de Haantjes van Bakker’ staan al drie generaties op de kaart.
Mocht u dieetwensen hebben of informatie over allergenen, vraag een van onze medewerkers voor advies.
Verborgen
Lunch & borrelkaart
Van 11.30 tot 16.30 uur
🌿 vegetarisch of vegetarisch verkrijgbaar
Soepen
Tomatensoep met room en balletjes 7,95
Soep van de dag 7,95
Salades
Gemengde salade met geitenkaas, walnoot, gedroogde cranberry’s en bloemenhoning 14,50 🌿
Caesar salade klassiek met gerookte kip of gebakken gamba’s 15,50 🌿
BAKKER’S SPECIAL:
Russisch ei: vleessalade met diverse vissoorten en remouladesaus 16,50
Huzarensalade, huisgemaakt met diverse vleessoorten 14,50
Sandwiches
Clubsandwich klassiek met bacon, gerookte kip en kerriemayonaise 13,95
Waldkorn gezond, Gelderse achterham, kaas, tomaat, komkommer en een gekookt scharreleitje 11,50 🌿
Waldkorn gerookte zalm, rode ui, kappertjes en een kruidenmayonaise 12,50
Waldkorn Parma ham, pesto, burrata, rucola en pijnboompit 12,50
Warme broodjes, burgers & kroketten
Waldkorn geitenkaas uit de oven met walnoot, bloemenhoning, rucola en gedroogde cranberry’s 12,50 🌿
Handgemaakte kroket met brood 7,95
Twee handgemaakte kroketten met brood 12,50
Tosti traditioneel met ham en kaas, in de pan gebakken 7,50
BAKKER’S SPECIAL
Oma Bakker’s recept: handgemaakte gehaktbal met brood 11,50
Eiergerechten
Uitsmijter met Gelderse achterham en kaas 10,95 🌿
Uitsmijter met met krokant gebakken spek 10,95
BAKKER’S SPECIAL
Omelet klassiek met krokante spekjes, champignons, gebakken uitjes, paprika 12,50
Bakkers uitsmijter met ham, kaas, gebakken spek en een bolletje huzarensalade 13,50 🌿
12 uurtjes
12 uurtje: Tomatensoepje, boterham met kaas, kroket en een bolletje huzarensalade 13,95
Wild 12 uurtje: bospaddenstoelensoep, boterham met fenegriek, wildkroket en een bolletje huzarensalade 13,95
Voor onze kleinste gastjes
Boterham met kaas, ham, pindakaas, hagelslag of jam 3,95
Boterham met kroket 7,50
Boterham met knakworst 5,95
IJs & Desserts
Dame Blanche: vanille-ijs, toefje slagroom, gebruneerd amandelschaafsel, advocaat en warme chocoladesaus 9,50
Citroen-sorbetijs met een vleugje vlierbesjenever 6,50
Kinderijs: vanille-ijs met aardbeiensaus, spikkels en slagroom 4,95
Gebak
Huisgemaakt appel-abrikozentaartje met slagroom 4,25
Staring kaneelcake van ‘Dick Ten Broeke’ met slagroom 4,25
Hazelnoot meringue met slagroom 4,25
Pieterpadtaartje; koek met amandelspijs en noten 4,25
Borrelhapjes
BAKKER’S SPECIAL
Handgemaakte wildbitterballen per stuk 1,10
Handgemaakte runderbitterballen per stuk 1,10
Gemengd bittergarnituur koud en warm per persoon [te bestellen tot 17.00 uur] 9,50
Kaasstengels, vlammetjes of vlindergarnalen per stuk 1,10
Portie jonge Hollandse kaas 6,95
Krokant gebakken kippenlevertjes omwikkeld met spek 7,95
Dun gesneden Prosciutto 8,25
Brood met kruidenboter, tapenade en Aioli 6,95
Gemengde gerookte en gezouten noten 4,95
Gemarineerde olijven 4,95
Bakkertje 3,95
In 1945 serveerde Willem Bakker voor het eerst Jachtbitter in zijn café aan de Dorpsstraat in Vorden. Vandaag de dag serveert de derde generatie Bakker hier hun enige, echte Vordense Bakkertje. Gemaakt volgens geheim familierecept, getrokken van de fijnst geselecteerde Achterhoekse kruiden. Puur natuur, zacht en heerlijk van smaak.
Drankjes
Ruime selectie koude en warme dranken, gedestilleerd en (speciaal-) bieren.
Mocktails:
• Seedlip Gin en tonic 7,25
• Rode bloedsinaasappel Martini met ijs, citroen en verse munt 7,25
• Liefmans on the rocks met verse mint [Belgisch alcoholvrij fruitbier] 6,25
Alcoholvrije Witte wijn:
• Chardonnay Montusan 6,50
Alcoholvrije Rode wijn:
• Cabernet Sauvignon Montusan 6,50
Diner
🌿 vegetarisch of vegetarisch verkrijgbaar
* indien voorradig
Koude voorgerechten
Carpaccio 16,50
Carpaccio van rund gemarineerd in mosterd en zeezout, met peterselie, rucola, Parmezaanse kaas en pijnboompitten
Garnalencocktail 21,50
Hollandse garnalencocktail met romige cocktailsaus
Mesclun met geitenkaas 14,50 🌿
Salade aangemaakt met een dressing van Vordense bloemenhoning vergezeld van geitenkaas en walnoten
Oosterse steak tartaar met Achterhoeks Nagelholt en ganzenlever 18,50
Oosterse steak tartaar aangemaakt met rode peper en limoen, vergezeld van Achterhoeks Nagelholt en ganzenlever, met een crème van eigeel en mayonaise van zolderspek
Gravad lax ingelegd in rode biet 17,50
Dungesneden zalm vergezeld van een puree van bloemkool, karnemelkdressing, frisée, gerookte en gezouten amandelen
Gepofte gele biet 16,50 🌿
Gepofte gele biet geserveerd met hangop van geitenkaas, frisée, groene kruiden, dressing van extra-vierge olijfolie en PX-sherryazijn, gerookte amandelen en een olie van dille
Proeverij van wild 18,50
Selectie van huisgemaakte bereidingen van wildlekkernijen. Laat u verrassen!
Tip van Siem | 2023 Apostelhoeve Cuv’ee XII | € 47,50
Soepen
Tomatensoep 8,95
Romige tomatensoep met balletjes
Aardappelsoep met truffel 9,50 🌿
Aardappelsoep met truffel, eekhoorntjesbrood en lavas
Mosterd-pompoensoep 9,50 🌿
Mosterd-pompoensoep vergezeld van pompoenpitolie en pompoenpitjes
Warme voorgerechten
Escargots 14,50
Half dozijn wijngaardslakken in pittige knoflook-selderijboter
Champignon Dordogne 13,50 🌿
Champignons gefrituurd in bokbierbeslag met warme knoflooksaus
Gebakken gamba’s in knoflook 17,50
Knoflook gamba’s vergezeld van tomatenrisotto, truffelkrokant, paling beurre blanc en groene kruiden
Gebakken bloedworst 23,50
Gebakken bloedworst met een rosé gebraden eendenborst, reeworstje en ganzenlever met een rode portsaus
Tip van Siem | 2022 Louis Latour Grand Ardèche | 47,50
Spoom
Spoom 7,50
Citroen-sorbetijs met vlierbessenjenever
Hoofdgerechten
Alle hoofdgerechten worden geserveerd met verse seizoensgroenten en krokant gebakken aardappels. Onze porties zijn gemiddeld, maar bestelt u gerust een beetje bij! Wij brengen u liever wat extra’s dan dat we het teveel op uw bord weg moeten werpen.
Vlees
Tournedos van O’Sullivan 38,50
Tournedos van O’Sullivan met klassieke pepersaus
(+ ganzenlever 10,00)
Shortrib 32,50
Gebraiseerde shortrib van het rund met een truffeljus
Wiener schnitzel 27,50
Schnitzel van het Livar klooster varken, gepaneerd en krokant gebakken, geserveerd met een champignon-roomsaus
Bakker’s traditioneel gebakken kippetje 26,50
In z’n geheel gebraden kippetje met garnituur van spek, champignons, uien en paprika
Gebakken kalfs-ribeye 32,50
Kalfs-ribeye vergezeld van tomatenrisotto en een rode portsaus
Tip van Siem | 2017 Château Cartier Saint Emilion Grand Cru | 66,50
Wild
Met veel respect en eerbied bereiden we het prachtige Achterhoeks wild uit onze directe omgeving. We laten u dan ook graag meegenieten van dit mooie stukje biologisch vlees.
Let op: er kunnen hagelkorreltjes in het vlees voorkomen.
Proeverij van Achterhoeks ree 33,50
Reebiefstuk, reesaucijs en kroket van ree vergezeld van een crème van rode biet en portsaus
Hazenbout 27,50
Hazenbout gebraisseerd in rode wijnjus, vergezeld van sauce bordelaise
Gebakken eendenborst 27,50
Rosé gebraden eendenborst met puree van gele wortel en sinaasappel, zwarte knoflook en kippenjus
Wildpeper 26,50
Wildpeper van ree en haas vergezeld van hutspot
Tip van Siem | 2021 Brotte Châteauneuf-du-pape | 82,50
Vis
Zeetong à la Meunière 49,50
Zeetong à la Meunière, goudbruin gebakken in roomboter
Winterkabeljauw 32,50
Winterkabeljauw met een puree van koolraap, saus van geroosterde paprika en peppadew, kruidenolie
Zalmfilet 32,50
Zalmfilet vergezeld van een paling-beurre blanc, roze garnaal, prei en kruidenolie
Vegetarisch
Tomatenrisotto 26,50 🌿
Risotto van tomaten vergezeld met ricotta, honing-tijm crumble, gerookte amandelen en gemarineerde cherry-tomaat
Udon noodle vergezeld met gele curry 26,50 🌿
Udon noodle met gele curry, wokgroenten en frisse tuinkruiden
Tip van Siem | 2023 Château ‘g’ Guiraud | 64,50
Desserts
Citroensorbetijs 6,50
Voor de kleine trek: citroensorbetijs met
Tarte tatin 9,50
Tarte tatin van appel vergezeld van een saus van kaneel en kaneelijs
Cremeux van Captains coffee 9,50
Kahlua, Grand Marnier, bramengel, kletskop en pistache-ijs
Chipolatapudding 9,50
Chipolatapudding met marasquinsaus
Dame Blanche 9,50
Vanille-ijs, toefje slagroom, gebruneerd amandelschaafsel, advocaat en warme chocoladesaus
Coupe ‘Noisette’ 9,50
Coupe ‘Noisette’ met notenijs en Amaretto
Kaasplateau 14,50
Proeverij van binnen- en buitenlandse kazen, kletzenbrood en vijgenchutney
Tip van Siem | 2021 Brotte Châteauneuf-du-pape | 82,50
Dessert Koffie
Dessert Koffie 8,95
D.O.M. Café met D.O.M. Bénédictine, French Coffee, Spanish Coffee of Italian Coffee
TIP
Irish Coffee met dun geslagen room 8,95
Koffie & Thee
Koffie, espresso, thee 3,50
Cappuccino, koffie verkeerd 3,75
Verse muntthee of verse gemberthee 4,50
Ambachtelijke bonbons per stuk à 1,75
Dranken
Digestieven 7,50
Cognac V.S.O.P. Hine, Grappa, Calvados, Armagnac, Marc de Bourgogne, Grappa di Barolo
Whisky’s vanaf 8,50
Diverse single malt whisky’s
Likeuren 6,95
Cointreau, Grand Marnier, Drambuie, D.O.M. Bénédictine, Tia Maria, Baileys, Sambuca, Amaretto, Achterhoekse Limoncello
Bakkertje 3,95
In 1945 serveerde Willem Bakker voor het eerst Jachtbitter in zijn café aan de Dorpsstraat in Vorden. Vandaag de dag serveert de derde generatie Bakker hier hun enige, echte Vordense Bakkertje. Gemaakt volgens geheim familierecept, getrokken van de fijnst geselecteerde Achterhoekse kruiden. Puur natuur, zacht en heerlijk van smaak.
Aanbevolen Wijnen
2023 Apostelhoeve Cuv’ee XII | 44,50
De wijn heeft een brede geur met zowel exotisch fruit ook wit en rood fruit. Daarnaast kent deze wijn ook kenmerkende florale toetsen. In zijn smaak een brede beleving met concentratie en lengte.
Producent: Appostelhoeve Maastricht | Herkomst: Nederland, Limburg
Stijl: Aromatisch | 12 % | Druif: Muller Thurgau, Auxerrois & Pinot Gris
Past goed bij: Risotto, Witvis van de grill, gamba’s
2022 Louis Latour Grand Ardèche | 47,50
Oudere wijnstokken op de beste percelen vormen de basis voor deze fraaie wijn, die net als de grote Bourgognewijnen zijn opvoeding heeft genoten op kleine eiken fusten. Genereus bouquet met exotische aroma’s en een heerlijke volle smaak.
Producent: Louis Latour | Herkomst: Frankrijk, Ardeche
Stijl: Rijk & Vol | 13,5% | Druif: Chardonnay
Past goed bij: Coquilles, Pasta met garnalen
2017 Château Cartier Saint Emilion Grand Cru | 66,50
Een diepdonker gekleurde en zeer krachtig smakende Saint Emilion van Merlot- en Cabernet Franc-druiven. Doordat hij nog jong is, heeft hij zeer krachtige geuren en smaken die hem ideaal geschikt maken om sterk smakende vleesgerechten met zeer krachtige vette sauzen te begeleiden.
Producent: Bordeaux Chateau | Herkomst: Frankrijk, Saint Emilion
Stijl: Rijk & Krachtig | 14% | Druif: Cabernet Franc, Merlot
Past goed bij: Vleesgerechten, kazen
2021 Brotte Châteauneuf-du-pape | 82,50
Krachtige robijnrode wijn met een heerlijk kruidig en veneus aroma met rood fruit en een volle en mooi uitgerijpte smaak.
Producent: Brotte | Herkomst: Frankrijk, Rhône
Stijl: Rijk & Krachtig | 15,% | Druif: Grenache Noir & Syrah
Past goed bij: rood vlees, ree, stevige kazen
2023 Château ‘g’ Guiraud | 64,50
De droge witte wijn van befaamde Chateau Guiraud uit Sauternes die rijpt op gebruikte vaten van de 1er Cru Sauternes van het huis. Spannende wijn, verfijnd en aromatisch. Vol met mandarijn en grapefruit, een lange afdronk met vleugje rode bes.
Producent: Chateau Guiraud | Herkomst: Frankrijk, Mâconnais
Stijl: Fris & Strak | 13% | Druif: Sauvignon Blanc & Semillon
Past goed bij: Salade geitenkaas, wild voorgerechten
Kijk voor het uitgebreide assortiment wijnen op onze wijnkaart.
Iets te vieren?
Bakker in Vorden heeft jarenlange ervaring in het organiseren van feesten, catering en events. Vanuit die ervaring helpen we u graag met het organiseren van uw bruiloft, jubileum, verjaardag, afscheid of zakelijke bijeenkomst. Sportief, gezellig, ingetogen of exclusief: wij passen de zaal en aankleding aan uw wensen aan.


