Menukaart

Van de asperges in de lente tot winterse wildspecialiteiten van onze eigen jachtvelden; in ons restaurant serveren we seizoensklassiekers van de mooiste lokale en regionale ingrediënten. Gewaardeerde tradities als ‘de Haantjes van Bakker’ staan al drie generaties op de kaart.

-Menukaart-

Deze wordt niet getoond display:none (alle toggles gesloten)

Lunchkaart

Koude lunchgerechten

Groene salade met geitenkaas, rode biet, gedroogde vijg en een vinaigrette van honing 12,50
Rundercarpaccio met Parmezaanse kaas, rucola sla, pijnboompitten en een tomatendressing 13,50
Garnalencocktail met romige cocktailsaus 14,50
Trio van vis: gerookte zalm, gerookte paling en een rillete van makreel en schelvislever 14,50
Paté van wilde eend & sinaasappel confit, paté van Veluws wildzwijn & vijgenchutney 13,50
Gebakken duivenborstje, borstje van gerookte poldergans, gemengde salade, frambozendressing 12,50
Rillete van wilde eend, eendenpaté en dun gesneden gerookte ganzenborst 14,50
Veluws wild zwijn: gedroogde ham, gegaarde ham, paté, en gedroogde worst met vijgenchutney 14,50
Proeverij van wild: 5 soorten koude voorgerechten. Laat u verrassen! 15,50

Warme lunchgerechten

Escargots; wijngaard slakken in pittige kruidenboter 10,50
Gebakken champignons met spekjes en toast 9,50
Mosseltjes krokant gebakken met kruidenboter 10,50
3 Garnalenkroketjes met gefrituurde peterselie 11,50
Krokante zwezerik en een worstje van ree met morillesaus 15,50
Hartige korst schelp met bospaddenstoelenragoût 11,50

Soepen

Heldere groentesoep met gestoofd rundvlees en balletjes 6,50
Tomatensoep met room en balletjes 6,50
Krachtige wildbouillon met shiitake en bosbessen 7,50

Traditionele Lunch

Gerookte Zalm op huisgemaakte dunne toast met mosterd/dille mayonaise, fijne sla 9,75
Dunne toast “Gezond” met ham en kaas, gekookt scharrel eitje, tomaat, sla, komkommer en verse bieslook 9,25
Italiaanse bol met dungesneden runder carpaccio, Parmezaanse kaas, pesto en rucola 8,50
Handgemaakte kroketten 1 of 2 met brood per stuk 4,00
Drie garnalen kroketjes van “Holtkamp”, gefrituurde peterselie en brood 11,50
Omelet “Klassiek”; met krokante spekjes, champignons, gebakken uitjes, paprika 9,00
Uitsmijters met ham, kaas, rosbief of krokant gebakken spek 8,50
Tosti in de pan gebakken met ham en kaas 5,75

Bakkers Klassiekers

12 uurtje 11,50
Kopje groentesoep, Boterhammetje met ham, kaas en kroket bolletje huzaren salade en glas melk of karnemelk naar keuze

Mini 12 uurtje 9,50
Klein kopje groentesoep, 3 kleine broodjes met ham, oude kaas en bitterbal, glas melk of karnemelk naar keuze 

Russisch ei; vleessalade aangekleed met diverse vissoorten, rémoulade saus brood en boter 12,50
Huzaren salade: huzaren salade aangekleed met diverse vleessoorten brood en boter 10,50
Biefstuk* Lunch; met frites of brood en groene gemengde salade 24,50
Wiener Lunch; met groene gemengde salade en frites 11,50

* Iers Black Angus rund, origineel afkomstig uit de hooglanden van Ierland. Puur, mals en rijk van smaak

Nagerechten

Citroensorbetijs met een vleugje limonciello di capri, heerlijk om uw diner mee af te sluiten 5,50
Chipolatapudding met marasquinsaus 8,50
Herfstcoupe: notenijs met Amaretto en gebrande hazelnoten 8,50
Wentelteefje van suikerbrood met kaneelijs en kaneelcrumble 8,50
Moelleux au chocolat met witte chocolademousse, choco-crunch en stracciatella-ijs 9,50
Stoofpeer met merenque en stoofperenijs 8,50
Crème Brulée met kastanje liqueur en vanille ijs 8,50
Dame Blanche: vanille ijs, advocaat, slagroom en warme chocoladesaus 8,50
Kinderijsje: vanille ijs met aardbeiensaus, spikkels en slagroom 4,95
Kaas & Port: binnen- en buitenlandse kazen en een glas witte port 12,50
Parade van desserts, vanaf 2 personen te bestellen 18,50
Kaas & Port: binnen- en buitenlandse kazen met een glas witte port 12,50
Dessertwijn Moscatel Late Harvest 2015 | Casa Vistamar 5,95
Bon Bon Plateau van handgemaakte bonbons en friandises 8,95

 

Dinerkaart

Koude Voorgerechten

Salade geitenkaas € 12,50
gemengde groene salade | geitenkaas | rode biet | gedroogde vijg | vinaigrette Vordense bloemenhoning

Runder Carpaccio € 13,50
dungesneden carpaccio | parmezaanse kaas | rucola | pijnboompitten | tomatendressing

Garnalencocktail € 14,50
Hollandse garnalen | romige cocktailsaus

Trio van vis € 14,50
gerookte zalm | gerookte paling | rillete van makreel en schelvislever

Paté’s € 13,50
paté van wilde eend & sinaasappel confit | paté van Veluws wildzwijn & vijgenchutney

Duif & Gans € 12,50
frisse gemengde salade | gebakken duivenborstje | borstje van gerookte poldergans | frambozendressing

Gans & Eend € 14,50
rillete van wilde eend | eendenpaté | dun gesneden gerookte ganzenborst

Veluws wild zwijn € 14,50
gedroogde ham | gegaarde ham | paté | gedroogde worst | vijgenchutney

Proeverij van wild € 15,50
5 soorten koude voorgerechten | laat u verrassen!

Warme Voorgerechten

Escargots € 10,50
wijngaardslakken in pittige kruidenboter

Champignons € 9,50
gebakken champignons | spekjes | toast

Gebakken mosselen € 10,50
krokant gebakken mosselen | kruidenboter

Garnalenkroketjes € 11,50
3 garnalen kroketjes | gefrituurde peterselie

Kalfszwezerik en ree € 15,50
krokante zwezerik | worstje van ree | morillesaus

Ragoût van bospaddenstoelen € 11,50
hartige korstschelp | bospaddenstoelenragoût

Soepen

Groentesoep € 6,50
heldere groentesoep | rundvlees | balletje

Tomatensoep € 6,50
tomatensoep | room | balletjes

Wildbouillon € 7,50
krachtige wildbouillon | shiitake | bosbessen

Spoom

Spoom € 5,00
citroen-sorbetijs | Mandarine Napoléon

Vis

Zeetong à la meunière (dagprijs)
zeetong (500-600 gr.) | in roomboter gebakken

Zalm € 23,50
Noorse zalm | Hollandaisesaus

Zeewolf € 25,50
gestoofde zeewolf | kokkels | Noorse garnalen | beurre blancs

Vegetarisch

Herfstpasta € 17,50
Portobello gevuld met bospaddenstoelenragout | pasta linguini

Stamppotje van spruitjes € 16,50
stampotje van spruitjes | kroketje van oude kaas | krokante rode uienringen

Vlees & Gevogelte

Tournedos Rossini** € 34,50
ossenhaas | ganzenlever | Madeirasaus

Biefstuk van de haas* € 29,50
ossenhaas | pepersaus of Béarnaisesaus

Entrecôte van Black Angus* € 28,50
entrecôte | kruidenboter

Boeren entrecôte * € 31,50
entrecôte | gebakken champignons | uien | paprika | spekjes

Kalfszwezerik € 26,50
krokant gebakken kalfszwezerik | gebakken champignons

Wiener Schnitzel € 21,50
Wiener Schnitzel van het kalf | ansjovis | citroen | champignon-roomsaus

Cordon Bleu € 22,00
Wiener Schnitzel gevuld met ham en kaas | gegratineerde ananas

Halve haan à la Bakker € 18,50
krokant gebakken ½ haan | spekjes | uien | champignons | paprika

* al ons rundvlees is Iers Angus beef, zeer mals en puur van smaak De hoofdgerechten serveren we met krokant gebakken aardappeltjes, verse groentes en gemengde groene salade

Voor klein of groot

Kindermenu € 13,50
kopje tomatensoep | knakworstje, kroketje, biefstukje of schnitzeltje | kinderijsje
(kindermenu zonder soep € 9,75)

Seniorenmenu
Onze hoofdgerechten kunt u met 2 personen bestellen tegen een toeslag van € 7,50 op het hoofdgerecht, met uitzondering van de wildgerechten.

Mocht u dieetwensen hebben of informatie over allergenen, vraag een van onze medewerkers voor advies.

Wild

Fazant

Fazant Metternich € 27,50
gekonfijt pootje | gebakken borstfilet omwikkeld met spek | roomzuurkool | Vordense rookworst

Eend

Wilde eend à l’orange
½ eend gesmoord | sinaasappelsaus € 23,50
1 hele eend gesmoord | sinaasappelsaus € 28,50

Gebakken eendenborst € 24,50
gebakken eendenborst | rode port saus

Ree

Reeboutflet rosé gebraden € 29,50
rosé gebraden reeboutfilet | krachtige wildsaus | voor u aan tafel getrancheerd

Reebiefstuk ‘Saint Hubert’ € 34,50
reebiefstuk | oesterzwammen | rode port saus

Duet van reerollade & reeboutflet € 26,50
reerollade & reeboutfilet | saus van jeneverbes | peperkoek | kruidnagel

Reepeper € 23,50
reepeper | rode kool | aardappelpuree | preisselbeeren

Haas

Hazenrug € 28,50
hazenrugfilet | saus van Amarénen kersen

Hazenbout € 24,00
gaar gesmoorde hazenbout | krachtige wildsaus

Hazepeper € 24,50
hazepeper | rode kool | aardappelpuree | preisselbeeren

Drieluik

Drieluik van wild € 34,50
hazenrug | reebout | eendenborstje

Wild proeverij

Wild schotel € 38,50
in twee gangen geserveerd:
1ste gang: gekonfijt fazantenpootje | rosé gebraden duivenborstje | roomzuurkool
2e gang: rosé gebakken reebiefstukje | hazenbout | rode kool

Al ons wild is afkomstig uit de Achterhoek of Veluwe, er kunnen hagelkorreltjes in het vlees voorkomen.

Aanbevolen Wildwijnen

Geselecteerd door ‘Wild eten in de Achterhoek’

2017 El Catilla Syrah fles € 27,50
Mooie volle en kruidige wijn. Lichte tonen van bramen en kersen.
In de smaak rijpe kersen, rood fruit en toffee.
Producent: El Castilla | Herkomst: Spanje, Vin D’Espagne
Stijl: Vol & Vet | 14% | Druif: Syrah

Geselecteerd door Hotel Bakker

2017 Rocca Nero Di Troia fles € 27,50
In de neus rijk en kruidig. De smaak heeft veel rood fruit, kersen en chocolade.
Past uitstekend bij wild, maar ook een goede begeleider van mooi, rood vlees.
Producent: Rocca | Herkomst: Italië, Puglia
Stijl: Vol & Vet | 14% | Druif: Nero Di Troia

2014 Gigondas fles € 47,50
Mooie granaatkleur rood. In de geur rood fruit, klein beetje kruidnagel en zoethout.
Rijpe wijn, met lichte tannines. Past goed bij lamsvlees en wildgerechten.
Producent: Fontsane | Herkomst: Frankrijk, Rhone
Stijl: Rijk & Krachtig | 13,5% | Druif: Grenache, Syrah, Mourvedre, Cinsault

2016 Barbera d’Alba fles € 39,50
Gedeeltelijk op eikenvaten gelegen robijnrode Barbera. In de geur rood fruit, pruim,
framboos en balsomico. Intense smaak met een lange afdronk.
Past uitstekend bij stevig rood vlees en wildgerechten.
Producent: Enzo Boglietti | Herkomst: Italie, Piemonte
Stijl: Rijk en krachtig | 14,5% | Druif: Barbera

2016 Tamaral fles € 34,50
Mooi vol glas een echte Ribera del Duero, 4 maanden op hout gelagerd,
drijvensoort roble en tempranillo dit geeft de volle smaak.
Producent: Vinedos Tamaral | Herkomst: Spanje, Ribera del Duero
Stijl: Vol & Soepel | 14% | Druif: Tempranillo
Voor het uitgebreide assortiment wijnen vraagt u een van onze medewerkers om de wijnkaart.

Desserts

Citroensorbetijs € 5,50
citroensorbetijs | een vleugje limoncielo di capri | voor de kleine trek

Chipolata € 8,50
chipolatapudding | marasquin saus

Herfstcoupe € 8,50
notenijs | Amaretto | gebrande hazelnoten

Kaneel € 8,50
wentelteefe van suikerbrood | kaneelijs | kaneelcrumble

Chocolade € 9,50
moelleux au chocolat | witte chocolademousse | choco-crunch | stracciatella ijs

Stoofpeer € 8,50
stoofpeer | merenque | stoofperenijs

Crème Brulée € 8,50
crème brulée | kastanje liqueur | vanille ijs

Dame Blanche € 8,50
vanille-ijs | warme chocoladesaus | advocaat | slagroom

Parade van desserts € 18,50
vanaf 2 personen te bestellen

Kinderijs € 4,95
vanilleijs | aardbeiensaus | spikkels | slagroom

Kaas & Port € 12,50
binnen- en buitenlandse kazen | witte port

Dessertwijn € 5,95
Moscatel Late Harvest 2015 | Casa Vistamar

Bon Bon Plateau € 8,95
Handgemaakte bonbons en friandises

Dranken

Digestieven

Cognac V.S.O.P. Bruno de Lestapis, Grappa, Calvados, Armagnac € 6,50
Marc de Bourgogne, Grappa di Barolo, Grappa di Barbera € 6,50
Diverse single malt whisky’s € 8,00

Likeuren

Cointreau, Grand Marnier, Drambuie, D.O.M. Bénédictine € 6,50
Tia Maria, Baileys, Sambuca, Amaretto, Limoncello di Capri € 6,50

Kofie | Thee

Koffie, Espresso, Thee € 2,40
Cappuccino, koffie verkeerd € 2,50
Verse muntthee € 3,50
D.O.M. Café met D.O.M. Bénédictine, French Coffee met Grand Marnier, Irish Coffee met Irish whiskey € 6,95

Voor bij de koffie & de borrel

Voor bij de borrel

Borrelhapjes

Bitterballen handgemaakt per stuk 0,85
Gemengd bittergarnituur koud en warm per persoon 5,95
Kaasstengels, vlammetjes, vlinder garnalen per stuk 0,85
Garnalen kroketjes van “Holtkamp” 3 stuks 9,50
Jonge of oude kaas per portie 6 stukjes 5,75
Hausmacher & grillworst van “Vlogman” 6 stukjes 5,75
Kippenlevertjes omwikkeld met spek en krokant gebakken 6,50
Gemengde noten per portie 3,50
Knoflook olijven per portie 3,50
Reeworstjes met Doesburgse mosterd 5,75

Brand Proeverij

4 proefglaasjes met de “Brand” seizoenbieren vergezeld van 4 bijpassende hapjes 12,50

Gebak en lekkers bij de koffie

Huisgemaakt appel-abrikozen taartje met een toefje slagroom 3,25

Iets te vieren?

Bakker in Vorden heeft jarenlange ervaring in het organiseren van feesten, catering en events. Vanuit die ervaring helpen we u graag met het organiseren van uw bruiloft, jubileum, verjaardag, afscheid of zakelijke bijeenkomst. Sportief, gezellig, ingetogen of exclusief: wij passen de zaal en aankleding aan uw wensen aan.

Meer informatie…

Image - Lekker dineren bij Restaurant Bakker in Vorden
Wild proeven bij Restaurant Bakker in Vorden
Lekker eten bij Restaurant Bakker in Vorden

Pin It on Pinterest

Share This