Speisekarte
Von Spargel im Frühling bis zu winterlichen Wildspezialitäten aus unseren eigenen Jagdgebieten; in unserem Restaurant servieren wir saisonale Klassiker aus den besten lokalen und regionalen Zutaten. Bewährte Traditionen wie „das Hähnchen von Bakker“ stehen seit drei Generationen auf der Speisekarte.
Verborgen
Lunch & borrelkaart
Van 11.30 tot 16.30 uur
🌿 vegetarisch of vegetarisch verkrijgbaar
Soepen
Tomatensoep met room en balletjes 8,95
Spinaziesoep met gerookte amandelen en groene olie 9,50 🌿
Salades
Gemengde salade met geitenkaas, walnoot en bloemenhoning 14,50 🌿
Caesar Salade Klassiek met gerookte kip of gebakken gamba’s 15,50 🌿
Bakker’s special
Russisch ei: vleessalade met diverse vissoorten en remouladesaus 16,50
Huzarensalade, huisgemaakt met diverse vleessoorten 14,50
Sandwiches
Clubsandwich klassiek met bacon, gerookte kip en kerriemayonaise 13,95
Clubsandwich zalm met kruidenkaas, rode ui, kappertjes 14,50
Landbrood ossenworst met piccalilly-mayonaise, augurk en frisée 13,50
Landbrood tonijnsalade met kappertjes, rode ui, gekookt ei en vinaigrette 13,50
Landbrood trio: tonijnsalade, ossenworst en oude kaas 15,95
Warme broodjes & kroketten
Bakker’s hamburger: klassieke burger met tomaat, kaas en augurk 15,50
Landbrood brie uit de oven, met walnoot, bloemenhoning, mesclun en gedroogde cranberry’s 13,50 🌿
Handgemaakte kroket met brood 7,95
Twee handgemaakte kroketten met brood 12,50
Vier mini-garnalenkroketjes van Patisserie Holtkamp, gefrituurde peterselie en twee boterhammen 18,95
Tosti traditioneel met ham en kaas, in de pan gebakken 7,50 🌿
Tosti tonijn en kaas, in de pan gebakken 8,50
Oma Bakker’s bal
Oma Bakker’s recept: handgemaakte gehaktbal met brood 11,50
Eiergerechten
Uitsmijter met Gelderse achterham en kaas 10,95
Uitsmijter met krokant gebakken spek 10,95
Omelet klassiek met krokante spekjes, champignons, gebakken uitjes en paprika 13,50
Bakker’s uitsmijter met ham, kaas, gebakken spek en een bolletje huzarensalade 13,50
Bakker’s klassieker
12 uurtje: tomatensoepje, boterham met kaas, kroket en een bolletje huzarensalade 13,95
Vis 12 uurtje: spinaziesoep met gerookte zalm, boterham met tonijnsalade, garnalenkroket en een frisse groene salade 16,95
Voor onze kleinste gastjes
Boterham met kaas, ham, pindakaas, hagelslag of jam 3,95
Boterham met kroket 7,95
Boterham met knakworst 5,95
IJs & Desserts
Dame Blanche: vanille-ijs met warme chocoladesaus en advocaat 9,50
Citroen-sorbetijs met een vleugje Limoncello 6,50
Kinderijs: vanille-ijs met aardbeiensaus, spikkels en slagroom 4,95
Gebak
Huisgemaakt appel-abrikozentaartje met slagroom 4,25
Staring kaneelcake van Bakker Ten Broeke met slagroom 4,25
Citroen meringue met slagroom (glutenvrij) 4,25
Pieterpadtaartje, koek met amandelspijs en noten 3,95
Borrelhapjes
BAKKER’S SPECIAL
Handgemaakte wildbitterballen per stuk 1,15
Handgemaakte bitterballen per stuk 1,10
Huisgemaakt gemengd bittergarnituur koud en warm: mooi opgemaakte canapés, blokje kaas, stukje worst en bitterballen per persoon (te bestellen tot 17.00 uur) 9,50
Kaasstengels, vlammetjes of vlindergarnalen per stuk 1,10
Garnalenkroketjes van Patisserie Holtkamp per stuk 3,90
Portie jonge Hollandse kaas 6,95
Krokant gebakken kippenlevertjes omwikkeld met spek 8,50
Dun gesneden Prosciutto di Parma 8,25
TIP: Camembert uit de oven, geserveerd met brood 17,50
Brood met verschillende dips 6,95
Gemengde gerookte en gezouten noten 5,50
Gemarineerde olijven 5,50
Bakkertje 3,95
In 1945 serveerde Willem Bakker voor het eerst Jachtbitter in zijn café aan de Dorpsstraat in Vorden. Vandaag de dag serveert de derde generatie Bakker hier hun enige, echte Vordense Bakkertje. Gemaakt volgens geheim familierecept, getrokken van de fijnst geselecteerde Achterhoekse kruiden. Puur natuur, zacht en heerlijk van smaak.
Drankjes
Ruime selectie koude en warme dranken, gedestilleerd en (speciaal-) bieren.
Mocktails:
• Seedlip Gin en tonic 7,25
• Rode bloedsinaasappel Martini met ijs, citroen en verse munt 7,25
• Liefmans on the rocks met verse mint [Belgisch alcoholvrij fruitbier] 6,25
Alcoholvrije Witte wijn:
• Chardonnay Montusan 6,50
Alcoholvrije Rode wijn:
• Cabernet Sauvignon Montusan 6,50
Spargelmenü
🌿 vegetarisch of vegetarisch verkrijgbaar
* indien voorradig
Voorjaarsmenu
3 gangen à 49,50
4 gangen à 59,50
5 gangen à 69,50
6 gangen à 75,00
MARBRÉ
gerookte ribeye | ganzenlever | lardo
COQUILLE SAINT JACQUES
tortellini | kreeften beurre blanc
KALFSZWEZERIK
asperges | morillesaus
REEBIEFSTUK VAN ACHTERHOEKS REE
mousseline | spinazie | sauce foyot
ARNHEMS MEISJE
verse hollandse aardbeien | gele room
KAASPLATEAU
Krentenbrood | druiven | appelstroop
Koude voorgerechten
Carpaccio van rund 16,50
gemarineerd in mosterd en zeezout | rucola | pijnboompitten | Parmezaanse kaas | tomatendressing
Garnalencocktail 21,50
Hollandse garnalen| cocktailsaus
Mesclun met geitenkaas 15,50 🌿
walnoten | cranberry | dressing van Vordense bloemenhoning
Marbré van gerookte rib-eye, ganzelever en lardo 19,50
pompoen | gezouten citroen | PX azijn | hazelnootolie
Asperge voorgerechten
Gemarineerde zalm & asperges 19,50
gerookte paling | Pata Negra | mierikswortel-karnemelkdressing
Bulgur & asperges 15,50 🌿
vegan feta crème | tomaten crumble | prei-olie
Aspergesoep 9,50 🌿
room | aspergepunten
Gamba’s & asperges 18,50
gebakken gamba’s | Pata Negra
Soepen
Tomatensoep 8,95
balletjes | room
Spinazie-rucola soep 9,50 🌿
knoflookcroutons | groene olie
Warme voorgerechten
Escargots 14,50
half dozijn wijngaardslakken | pittige knoflook-selderij boter
Champignons Dordogne 13,50 🌿
bierbeslag | warme knoflooksaus
Coquille Saint Jacques 18,50
tortellini | bisque beurre blanc | pesto van zeekraal
Spoom
Spoom 7,50
citroensorbetijs | limoncello | luchtig geklopt eiwit
Hoofdgerechten
Alle hoofdgerechten worden geserveerd met verse seizoensgroenten en krokant gebakken aardappels. Onze porties zijn gemiddeld, maar bestelt u gerust een beetje bij! Wij brengen u liever wat extra’s dan dat we het teveel op uw bord weg moeten werpen.
Vis
Zeetong à la Meunière 49,50
goudbruin gebakken | roomboter
Gebakken zeeduivelwang 32,50
spinazie risotto | groene asperge | gerookte amandelen | kruidenolie
Noorse zalm 32,50
gebakken | spinazie | sauce Hollandaise
Vlees
Tournedos van O’ Sullivan 39,50
O’Sullivan rund | bearnaise saus
Shortrib 32,50
gebraiseerd | truffeljus
Wiener Schnitzel 27,50
varkensschnitzel | champignon-roomsaus
Bakker’s traditioneel gebakken kippetje 26,50
gebraden kippetje | boerengarnituur
Duo van kalf 36,50
rosé gebraden kalfs-ribeye | krokant gebakken kalfszwezerik | morillesaus
Vegetarisch
Spinazierisotto 26,50 🌿
vegan feta crème | crumble van honing en tijm | geitenkaaskroket
Asperges
Alle aspergegerechten worden geserveerd met krielaardappelen, peterselie, scharreleitjes en botersaus.
Asperges met zalm 32,50
Hollandse asperges
gepocheerde zalmfilet | sauce Choron
Asperges met Gelderse achterham 32,50
Hollandse asperges
gerookte achterham | sauce Hollandaise
Asperges met zwezerik 36,50
Hollandse asperges
krokant gebakken kalfszwezerik | morillesaus
Asperges met Achterhoeks ree 36,50
Hollandse asperges
reerugfilet | tuinboon | groene olie | sauce foyot
Asperges flamande à la Bakker 26,50 🌿
Hollandse witte en groene asperges
spinazie flan | sauce Hollandaise | kruidenolie
Tortellini van spinazie en ricotta 26,50 🌿
Hollandse witte en groene asperges
gerookte paprika | gerookte amandelen | blauwschimmelkaas
Wijntip: 2021 de la Grenachte blanc 37,50
Domaine de la Chapelle | Frankrijk, Pays d’oc | Grenache
Desserts
Citroen sorbet 6,50
citroensorbetijs | limoncello
Dame Blanche 9,50
advocaat | vanille ijs | gebruneerd amandelschaafsel | slagroom | warme chocoladesaus
Chipolatapudding 9,50
marasquinsaus
Cremeux van bitterspijs 9,50
gel van duindoornbes en Kalamansi | kletskop | yoghurtbosvruchtenijs
Panna cotta van kokos 9,50
vanille | steranijs | ganache van witte chocolade | hazelnootcrumble | gemarineerde asperge | passievrucht-mangosorbetijs
Arnhems meisje 9,50
verse aardbeien | gele room | aardbeienijs
Pastel de nata 9,50
karamel zeezout | chocolade ijs | gel van duindoornbes en Kalamansi
Kaasplankje 14,50
Proeverij van binnen- en buitenlandse kazen | geroosterd krentenbrood | druiven | appelstroop
Dessert Koffie
Dessert Koffie 9,50
D.O.M. Coffee met D.O.M. Bénédictine & dungeslagen room
French Coffee met Grand Marnier & dungeslagen room
Italian Coffee met Amaretto & dungeslagen room
TIP
Irish Coffee 9,50
Irish wiskey & dungeslagen room
Koffie & Thee
Koffie, espresso, thee 3,50
Cappuccino, koffie verkeerd 3,75
Verse muntthee of verse gemberthee 4,50
Ambachtelijke bonbons per stuk à 1,75
Dranken
Digestieven 7,50
Cognac V.S.O.P. Hine, Grappa, Calvados, Armagnac, Marc de Bourgogne, Grappa di Barolo
Whisky’s vanaf 8,50
Diverse single malt whisky’s
Likeuren 6,95
Cointreau, Grand Marnier, Drambuie, D.O.M. Bénédictine, Tia Maria, Baileys, Sambuca, Amaretto, Achterhoekse Limoncello
Bakkertje 3,95
In 1945 serveerde Willem Bakker voor het eerst Jachtbitter in zijn café aan de Dorpsstraat in Vorden. Vandaag de dag serveert de derde generatie Bakker hier hun enige, echte Vordense Bakkertje. Gemaakt volgens geheim familierecept, getrokken van de fijnst geselecteerde Achterhoekse kruiden. Puur natuur, zacht en heerlijk van smaak.
Aanbevolen Wijnen
2020 Duet Louis Latour | 39,50
Deze wijn combineert een uitbundige frisse geur en prachtige volle rondeur met een subtiele lichtvoetige en druivige smaak.
Producent: Louis Latour | Herkomst: Frankrijk, Ardeche Stijl: Rijk & Vol | 13,5% | Druif: Chardonnay & Viognier
Past goed bij: visgerechten, schaal- en schelpdieren
2021 Château de Tracy Pouilly Fumé | 64,50
De wijnen van deze gerenommeerde bezitting behoren tot de beste van deze wijnstreek. De Sauvignon-druif geeft hier een verfijnd, stuivend bouquet en een verrassend krachtige, gestructureerde smaak.
Producent: Chateau de Tracy | Herkomst: Frankrijk, Loire | Stijl: Fris & Strak | 13,5% | Druif: Sauvignon Blanc
Past goed bij: Salade geitenkaas
2020 Hofinger Riesling ‘Heiligenstein’ | 39,50
De meer dan 250 miljoen jaar oude vulkanische bodem, bevat veel mineralen en zandsteen. Dat is absoluut de beste voedingsgrond voor de hoogwaardigste Riesling. Van de mineralen uit de bodem, krijgt deze Riesling een verfijnd, elegant en kruidig karakter.
Producent: Hofinger | Herkomst: Oostenrijk, Kamptal | Stijl: Fris & Strak | 12,5% | Druif: Riesling
Past goed bij: Zalm, tonijn, aspergegerechten
2021 Grüner Veltliner | 37,50
Vruchtrijke, frisse witte wijn, met typische Grüner Veltliner geuren als rode appel, citrusvruchten en groene peper.
Producent: Egmont Hofinger | Herkomst: Oostenrijk, Kamptal | Stijl: Fris & Strak | 12% | Druif: Grüner Veltliner
Past goed bij: Zalm, tonijn, aspergegerechten
2021 Sancerre Chavignol Rosé | 62,50
De Sancerre Rosé is lichtrood van kleur. Deze geurige droge roséwijn heeft een intens aroma van rood fruit. De wijn is sappig en vol van smaak met een droge fruitige afdronk
Producent: Domaine de La Porte | Herkomst: Frankrijk, Loire | Stijl: Fris & Strak | 13,5% Druif: Pinot noir
Past goed bij: Aspergegerechten en vis
Kijk voor het uitgebreide assortiment wijnen op onze wijnkaart.
Gibt es etwas zu feiern?
Bakker in Vorden hat jahrelange Erfahrung in der Organisation von Festen, Catering und Veranstaltungen. Basierend auf dieser Erfahrung helfen wir Ihnen gerne bei der Organisation Ihrer Hochzeit, Ihres Jubiläums, Ihres Geburtstages, Ihres Abschieds oder Ihres Geschäftstreffens. Sportlich, gesellig, zurückhaltend oder exklusiv: Wir passen den Raum und seine Einrichtung Ihren Wünschen an. Mehr Informationen …


