Speisekarte

Von Spargel im Frühling bis zu winterlichen Wildspezialitäten aus unseren eigenen Jagdgebieten; in unserem Restaurant servieren wir saisonale Klassiker aus den besten lokalen und regionalen Zutaten. Bewährte Traditionen wie „das Hähnchen von Bakker“ stehen seit drei Generationen auf der Speisekarte.
Wenn Sie Ernährungswünsche haben oder Informationen über Allergene benötigen, fragen Sie einen unserer Mitarbeiter um Rat.

Verborgen

Lunch & borrelkaart

Van 11.30 tot 16.30 uur
🌿 vegetarisch of vegetarisch verkrijgbaar

 

Soepen

Tomatensoep met room en balletjes 7,95
Crèmesoep van waterkers en rucola 🌿 7,95

 

Salades

Gemengde salade met geitenkaas, walnoot en bloemenhoning 🌿 12,50
Caesar Salade Klassiek met gerookte kip of gebakken gamba’s 🌿 15,50
Russisch ei: vleessalade met diverse vissoorten en remouladesaus 16,50
Huzarensalade, huisgemaakt met diverse vleessoorten 13,95

 

Sandwiches

Clubsandwich Klassiek met bacon, gerookte kip en kerriemayonaise 13,95
Clubsandwich met gerookte zalm, kerriemayonaise, rode ui, kappertje 13,95
Waldkorn gezond, Gelderse achterham, kaas, tomaat, komkommer en een gekookt scharrel-eitje 🌿 11,50
Waldkorn met dungesneden carpaccio van rund, rucola en Parmezaan 12,50
Waldkorn met tonijnsalade, kappertjes, augurk en rode ui 12,50

 

Warme broodjes, burgers & kroketten

Bakkers burger van rund met gebakken uien, pickles en tomaat 13,50
Waldkorn met brie uit de oven met walnoot, honing en tomaat 🌿 12,50
Handgemaakte kroket met brood 7,95
Twee handgemaakte kroketten met brood 10,50
Vier garnalenkroketjes ‘Holtkamp’, gefrituurde peterselie en cocktailsaus 16,50
Tosti traditioneel met ham en kaas, in de pan gebakken 🌿 7,50
Tosti tonijn en kaas, in de pan gebakken 8,25

 

Eiergerechten

Met vrije uitloop eitjes van boerderij Bouwmeester uut Vorden.

Uitsmijter met Gelderse achterham en kaas 🌿 9,95
Uitsmijter met krokant gebakken spek 9,95
Omelet Klassiek met krokante spekjes, champignons, gebakken uien en paprika 🌿 11,50
Bakkers Uitsmijter met ham, kaas, gebakken spek en een bolletje huzarensalade 12,50

 

Bakker’s klassieker

12 uurtje
Crèmesoep van waterkers en rucola, boterham met kaas, kroket en een bolletje huzarensalade 🌿13,95

 

Voor onze kleinste gastjes

Boterham met kaas, ham, pindakaas, hagelslag of jam 2,95
Boterham met knakworst 4,95
Boterham met kroket 6,95

 

Gebak

Huisgemaakt appel-abrikozen taartje met een slagroom 4,25
Staring kaneelcake van ‘Dick Ten Broeke’ met slagroom 3,95
Pecan toffee meringue met slagroom (glutenvrij) 4,25
Pieterpad-taartje; koek met amandelspijs en noten 3,95

 

Borrelhapjes

Bitterballen handgemaakt per stuk 1,10
Gemengd bittergarnituur koud en warm per persoon 8,50
Kaasstengels, vlammetjes, vlindergarnalen per stuk 1,10
4 Garnalenkroketjes van “Holtkamp” met cocktailsaus 14,00
Portie jonge Hollandse kaas 6,95
Portie oude Hollandse kaas 8,50
Kippenlevertjes omwikkeld met spek, krokant gebakken 7,95
Dun gesneden Prosciutto van boerderij “De goed gevulde” uit Halle 7,50
Brood met kruidenboter, tapenade & Aioli 6,95
Gemengde gerookte en gezouten noten 4,95
Gemarineerde olijven per portie 3,50

Naar de wijnkaart

 

Dinerkaart

🌿 vegetarisch of vegetarisch verkrijgbaar
* indien voorradig

5-gangenMenu

Te bestellen per tafel à € 79,50 p.p. (vanaf 17.00 uur)

Voorgerecht

Gravad Lax
Klassieke Scandinavische gemarineerde zalm met een crème van dille en mierikswortel, zoetzure rode ui en frisée sla met een vinaigrette van citrus

Tussengerechten

Tartaar van gerookte lende en lardo
Tartaar van gerookte ribeye en lardo, crème van ui, zoetzure rode kool, crème van zolderspek en crumble van gerookte amandel

Buikspek en gamba
Langzaam gegaard Achterhoeks buikspek met wilde gamba, vergezeld van schaaldiersaus, limoenbladolie en crème van bospeen

Hoofdgerecht

Rouleau van polderhoen
Rouleau van Polderhoen met een farce van paddenstoelen
vergezeld van een crème van knolselderij, tomatenconfituur, truffelkroepoek, gerookte Sauce Borderlaise met zolderspekolie

Dessert

Millefeuille
Ambachtelijk bladerdeeg gevuld met crème patissier van steranijs en een gel van passievrucht, vergezeld van verse passievrucht, crumble van framboos en vanille-ijs
Kaasplateau i.p.v. Millefeuille + € 4 Extra gang kaasplateau + € 12,50

~~~

Voorgerechten

Tartaar van gerookte lende en lardo 17,50
Tartaar van gerookte ribeye en lardo, crème van ui, zoetzure rode kool, crème van zolderspek en crumble van gerookte amandel

Gravad Lax 16,50
Klassieke Scandinavische gemarineerde zalm met een crème van dille en mierikswortel, zoetzure rode ui en frisée sla met een vinaigrette van citrus

Biet en knolselderij 🌿 15,50
Tartaar van biet en crème van gerookte biet, vergezeld van een dumpling van knolselderij gevuld met vegan feta en een crème van dille en mierikswortel

Bereidingen van eend 16,50
Ambachtelijke eendenpaté, rilettes van eend en gerookte Magret de Canard vergezeld van confituur en getoaste brioche

Garnalencocktail 15,50
Hollandse garnalencocktail met romige cocktailsaus

Mesclun met geitenkaas 🌿 14,50
Salade aangemaakt met een vinaigrette van Vordense bloemenhoning vergezeld van walnoten en geitenkaas

Carpaccio 15,50
Carpaccio van rund gemarineerd in mosterd, zeezout en peterselie Met rucola, Parmezaanse kaas en pijnboompitten

 

Soepen

Bisque Crustacea 11,50
Klassieke bisque vergezeld van Hollandse garnalen, venkel crème en een olie van limoenblad

Waterkers rucola velouté 🌿 7,95
Crèmesoep van waterkers en rucola met knoflookcroutons en venkelolie

Tomatensoep 7,95
Romige tomatensoep met balletjes

 

Tussengerechten

Buikspek en gamba 18,50
Langzaam gegaard Achterhoeks buikspek met wilde gamba vergezeld van schaaldiersaus, limoenbladolie en crème van bospeen

Kalfstong en zwezerik 18,50
Gepocheerde en krokant gebakken kalfstong en zwezerik, rode bietenrisotto en sauce aux morilles

Champignons Dordogne 12,50
Champignons gefrituurd in bierbeslag met warme knoflooksaus

Escargots 12,50
Half dozijn wijngaardslakken in pittige knoflook-selderijboter

 

Spoom

Spoom 7,50
Citroen sorbetijs met Limoncello

 

Hoofdgerechten

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met verse seizoensgroenten en krokant gebakken aardappels. Onze porties zijn gemiddeld, maar bestelt u gerust een beetje bij! Wij brengen u liever wat extra’s dan dat we het teveel op uw bord weg moeten werpen

Vlees

Polderhoen en zwezerik 34,50
Rouleau van Polderhoen met een farce van paddenstoelen en krokant gebakken zwezerik vergezeld van een crème van knolselderij, tomatenconfituur, truffelkroepoek, gerookte crumble en Sauce Borderlaise met zolderspekolie

Tournedos van Black Angus 38,50
Tournedos van Black Angus met Sauce au poivre

Kalfslever 32,50
Gebakken kalfslever met ui, spek en appel vergezeld van Sauce Borderlaise geparfumeerd met Calvados

Shortrib 28,50
Gebraisseerde runderrib met een truffeljus

Wiener Schnitzel 26,50
Schnitzel van het kalf ’Wiener Art’, gepaneerd en krokant gebakken, geserveerd met citroen en ansjovis

Cordon Bleu 27,50
Cordon Bleu ‘klassiek’, gevuld met ham en kaas, gegratineerd met ananas en kaas

Bakker’s traditioneel gebakken kippetje 25,00
In z’n geheel gebakken kippetje met garnituur van spek, champignons, uien en paprika

 

Vis

Zeetong à la Meunière 47,50
Zeetong à la Meunière, goudbruin gebakken in roomboter

Zeeduivel op de graat 29,50
Op de graat gebakken zeeduivel vergezeld van Pico de Gallo en venkelcrème

Zalm 29,50
Gebakken zalm vergezeld van gnocchi met groene pesto, tomaat en citrus vinaigrette

Vegetarisch

Gnocchi en Burrata 🌿 23,50
Gnocchi met groene pesto en tomaten vergezeld van Burrata, gerookte amandel en rucola

Risotto van rode biet 🌿 23,50
Risotto van rode biet en gerookte biet vergezeld van blauwaderkaas, balsamico en walnoten

 

Desserts

Millefeuille 9,50
Ambachtelijk bladerdeeg gevuld met crème patissier van steranijs en een gel van passievrucht, vergezeld van verse passievrucht, crumble van framboos en vanille-ijs

Banaan en chocolade 9,50
Cheesecake van banaan en chocolade met een gel van citrus vergezeld van een schuim van kokos, limoenrasp en yoghurtijs

Citroensorbetijs 6,50
Voor de kleine trek: citroensorbetijs met Limoncello

Dame Blanche 9,50
Vanille-ijs met slagroom, gebruneerd amandelschaafsel en warme chocoladesaus

Chipolatapudding 9,50
Chipolatabavarois met marasquinsaus

Kaasplateau 14,50
Proeverij van binnen- en buitenlandse kazen met bijpassende confituren en vijgen-notenbrood

 

Dessert Koffie

Dessert Koffie 8,50
D.O.M. Café met D.O.M. Bénédictine, French Coffee met Grand Marnier, Irish Coffee met Irish whiskey

TIP:
Irish Coffee met dun geslagen room 8,50

 

Dranken

Digestieven 7,50
Cognac V.S.O.P. Bruno de Lestapis, Grappa, Calvados, Armagnac Marc de Bourgogne, Grappa di Barolo, Grappa di Barbera

Whisky’s
Diverse single malt whisky’s vanaf 8,50

Likeuren 6,95
Cointreau, Grand Marnier, Drambuie, D.O.M. Bénédictine, Tia Maria, Baileys, Sambuca, Amaretto, Limoncello di Capri

Bakkertje 3,50
In 1945 serveerde Willem Bakker voor het eerst Jachtbitter in zijn café aan de Dorpsstraat in Vorden. Vandaag de dag serveert de derde generatie Bakker hier hun enige, echte Vordense Bakkertje. Gemaakt volgens geheim familierecept, getrokken van de fijnst geselecteerde Achterhoekse kruiden. Puur natuur, zacht en heerlijk.

 

Aanbevolen Wijnen

2020 Carte Noire Muscadet | 42,50
Louis Metaireau activeerde 30 jaar geleden een vijftiental wijnboeren om weer een kwalitatief hoogwaardige wijn in de Muscadet streek te produceren. De wijn in dat gebied was kwalitatief sterk gedaald.Deze wijn is ongefilterd en u vindt zo nu en dan nog schilletjes in uw glas. De wijn heeft een delicate geur en smaak, hij is ziltig en zeer droog, tintelend fris.
Producent: Louis Metaireau | Herkomst: Frankrijk, Loire, Muscadet Sèvre et Maine Stijl: Aromatisch | 12 % | Druif: Muscadet | Past goed bij: Witvis van de grill, gamba’s

2021 Pouilly Fumé | 69,50
De wijnen van deze gerenommeerde bezitting behoren tot de beste van deze wijnstreek. De Sauvignon-druif geeft hier een verfijnd, stuivend bouquet en een verrassend krachtige, gestructureerde smaak.
Producent: Chateau de Tracy | Herkomst: Frankrijk, Loire Stijl: Fris & Strak | 13,5% | Druif: Sauvignon Blanc | Past goed bij: Salade geitenkaas

2021 Campillo Blanco ‘Fermentando en Barrica’ | 39,50
Zoals men op de dag van vandaag in de Bourgonge ook nog steeds met de allerhoogwaardigste witte wijn doet, laat Julio zijn witte wijnen gisten in nieuw eiken. De wijn rijpt er niet alleen in ook gist hij er in. Daardoor vermengen zich tijdens de gisting de aroma’s van de Viura druif met die van eikenhout. Bovendien is dat helemaal nieuw in de Rioja voegt hij er Chardonnay druiven aan toe. Zo ontstaat een zacht smakende, aromarijke goudgele witte wijn.
Producent: Campillo | Herkomst: Spanje, Rioja Stijl: Vol & Tropisch | 13,5% | Druif: Viura & Chardonnay | Past goed bij: Geitenkaas & vis

2018 Le Haut-Medoc de Giscours | 72,50
De buurman van de wijngaard van Château Giscours, dit valt net buiten het Margaux district vandaar de naam Le Haut-Médoc de Giscours. Dieprood van kleur en zeer rijke smaak. Voor nu en de komende 10 jaar.
Producent: Bordeaux Chateau | Herkomst: Frankrijk, Bordeaux
Stijl: Rijk & Krachtig | 13% | Druif: Cabernet Sauvignon Merlot | Past goed bij: Vlees- en wildgerechten

2017 Château Lynch-Moussas Pauillac | 99,50
Deze rode wijn is geconcentreerd en vol van smaak met veel fruit in zijn geur. Door zijn krachtige tannine heeft de wijn een lange bewaarcapaciteit.na een slok proef je zwarte bessen, mooie zuren en een perfecte balans tussen het fruit, het hout en tannine. Echt een mooie klassieke Pauillac
Producent: Bordeaux Chateau | Herkomst: Frankrijk, Bordeaux, Pauillac Stijl: Rijk & Krachtig | 13% | Druif: Cabernet Sauvignon, Merlot | Past goed bij: Vlees- en wildgerechten

Kijk voor het uitgebreide assortiment wijnen op onze wijnkaart.

 

Gibt es etwas zu feiern?

Bakker in Vorden hat jahrelange Erfahrung in der Organisation von Festen, Catering und Veranstaltungen. Basierend auf dieser Erfahrung helfen wir Ihnen gerne bei der Organisation Ihrer Hochzeit, Ihres Jubiläums, Ihres Geburtstages, Ihres Abschieds oder Ihres Geschäftstreffens. Sportlich, gesellig, zurückhaltend oder exklusiv: Wir passen den Raum und seine Einrichtung Ihren Wünschen an. Mehr Informationen …

Drieluik van wild Restaurant Bakker Vorden
De beroemde haantjes van Restaurant Bakker in Vorden
Rode bieten risotto Restaurant Bakker Vorden