Speisekarte

Von Spargel im Frühling bis zu winterlichen Wildspezialitäten aus unseren eigenen Jagdgebieten; in unserem Restaurant servieren wir saisonale Klassiker aus den besten lokalen und regionalen Zutaten. Bewährte Traditionen wie „das Hähnchen von Bakker“ stehen seit drei Generationen auf der Speisekarte.

Wenn Sie Ernährungswünsche haben oder Informationen über Allergene benötigen, fragen Sie einen unserer Mitarbeiter um Rat.

Verborgen

Lunch & borrelkaart

Van 11.30 tot 16.30 uur
🌿 vegetarisch of vegetarisch verkrijgbaar

 

Soepen

Tomatensoep met room en balletjes 7,95
Soep van de dag 7,95

 

Salades

Gemengde salade met geitenkaas, walnoot en bloemenhoning 🌿 12,50
Caesar Salade Klassiek met gerookte kip of gebakken gamba’s 🌿13,95
Russisch ei: vleessalade met diverse vissoorten en remouladesaus 16,50 Huzarensalade, huisgemaakt met diverse vleessoorten 13,95

 

Sandwiches

Clubsandwich Klassiek met bacon, gerookte kip en kerriemayonaise 13,95 Clubsandwich met gerookte zalm, kruidenroomkaas, rode ui, kappertje 13,95 Waldkorn gezond, Gelderse achterham, kaas, tomaat, komkommer, en een gekookt scharrel eitje 11,50 Waldkorn met carpaccio 12,50 Waldkorn met tonijnsalade, kapper, augurk en rode ui 12,50

 

Warme broodjes, burgers & kroketten

Bakkers Hamburger met gebakken uien, pickles en tomaat 13,50 Waldkorn met brie uit de oven, met walnoot, honing en tomaat 🌿 12,50 Handgemaakte kroket met brood 6,95
Twee handgemaakte kroketten met brood 9,95
Vier garnalenkroketjes ‘Holtkamp’, gefrituurde peterselie en cocktailsaus 16,50
Tosti traditioneel met ham en kaas, in de pan gebakken 🌿 6,50
Tosti tonijn en kaas, in de pan gebakken 7,45

 

Omeletten

Uitsmijter met Gelderse achterham en kaas 🌿 9,95
Uitsmijter met met krokant gebakken spek 9,95
Omelet Klassiek met krokante spekjes, champignons, gebakken uitjes, paprika 🌿11,50
Bakkers Uitsmijter met ham, kaas, gebakken spek en een bolletje huzarensalade 12,50

 

Bakker’s klassieker

12 uurtje
Soepje, boterham met kaas, kroket en een bolletje huzarensalade 🌿12,95

 

Voor onze kleinste gastjes

Boterham met kaas, ham, pindakaas, hagelslag of jam 2,95
Boterham met kroket 6,95
Boterham met knakworst 4,95

 

IJs & Dessrts

Dame Blanche: vanille-ijs met warme chocoladesaus en advocaat 9,50 Assiette Isabel: 3 kleuren ijs 8,50
Citroen-sorbetijs met een vleugje Limoncello 6,50
Kinderijs: vanille-ijs met aardbeiensaus, spikkels en slagroom 4,95
Klassieke sorbet met vers fruit 9,50

 

Gebak

Huisgemaakt appel-abrikozentaartje met slagroom 3,95
Staring kaneelcake van ‘Dick Ten Broeke’ met slagroom 3,95
Passievrucht-framboosmerengue met slagroom (glutenvrij) 3,95
Pieterpadtaartje; koek met amandelspijs en noten 3,95

 

Borrelhapjes

Bitterballen handgemaakt per stuk 1,10
Gemengd bittergarnituur koud en warm per persoon 8,50
Kaasstengels, vlammetjes, vlindergarnalen per stuk 1,10
4 Garnalenkroketjes van “Holtkamp” met cocktailsaus 14,00
Portie jonge Hollandse kaas 6,95
Portie oude Hollandse kaas 8,50
Kippenlevertjes omwikkeld met spek, krokant gebakken 7,50
Dun gesneden Prosciutto van boerderij “De goed gevulde” 7,50
Brood met kruidenboter, tapenade & Aioli 6,95
Gemengde gerookte en gezouten noten 6,50
Gemarineerde olijven per portie 3,50

 

Dranken

Frisdranken
Cola (light/zero) 3,00
Sinas, Cassis, 7-up 3,00
Tonic, Bitter lemon 3,00
Rivella, Crodino 3,00
Ginger ale 3,00
Water plat/bruis klein 3,00
Water plat/bruis groot 7,25
Fristi, chocomel 3,00
Appelsap, tomatensap 3,00
Druivensap 3,00
Jus d’orange vers 3,95
Ice tea/ Ice tea green 3,00
Melk, karnemelk 2,95

Gedistilleerd
Port, rood/ wit vanaf 5,45
Sherry, medium/droog 4,95
Martini, rood/wit 4,95
Jenever, oud/jong Zuiddam 3,50
Korenwijn van Zuiddam 3,50
Jägermeister, Beerenburger 3,50
Diverse soorten Gin, Whisky, likeur en Cognac (glas/fles)

Warme dranken
Koffie 3,00
Koffie verkeerd, cappucino 3,25
Latte macchiato 3,95
Espresso (/macchiato) 3,00
Dubbele espresso 5,50
Thee 3,00
Irish Coffee /Spanisch/ French/Italian Coffee 8,50
Warme Choco 3,95
Verse munthee 3,95
Verse gemberthee 3,95

Bieren
Brand 0,25 cl 3,50
Brand fluitje 0,18 cl 3,00
Brand 0,5L 7,25
Voor de overige speciaalbieren zie onze bierkaart

Alcohol vrije cocktails
Seedlip Gin en tonic 7,25
Rode bloedsinaasappel Martini met ijs, citroen en verse munt 7,25
Liefmans on the rocks met verse mint, Belgisch alcoholvrij fruitbier 6,25

Alcohol vrije wijn

Wit: Chardonnay Montusan 5,25
Rood: Cabernet Sauvignon Montusan 5,25

Naar de wijnkaart

 

Dinerkaart

🌿 vegetarisch of vegetarisch verkrijgbaar
* indien voorradig

 

Koude voorgerechten

Carpaccio 15,50
Carpaccio van rund gemarineerd in mosterd en zeezout, met peterselie, rucola, Parmezaanse kaas en pijnboompitten

Gravad Lax en paling 16,50
Gravad Lax met rode biet, gerookte paling, gezouten citroencrème en vinaigrette van karnemelk en groene kruiden

Garnalencocktail 15,50
Hollandse garnalencocktail met romige cocktailsaus

Mesclun met geitenkaas 14,50 🌿
Salade aangemaakt met een dressing van Vordense bloemenhoning vergezeld van geitenkaas en walnoten

Biet & Knolselderij 15,50 🌿
Tartaar van biet en bereiding van knolselderij met een crème van vegan Feta

 

Wild voorgerechten

Proeverij van wild 16,50
selectie van huisgemaakte bereidingen van wild lekkernijen. Laat u verrassen!

Wildpaté 14,50
Ambachtelijk bereide wildpaté van eend en wild zwijn met vijgenchutney en kweepeergelei “Maison Noordkamp”

 

Soepen

Tomatensoep 7,95
Romige tomatensoep met balletjes

Wildbouillon 7,95
Dubbel getrokken wildbouillon met blauwe bessen en shiitake

Bospaddenstoelensoep 7,95 🌿
Licht gebonden bospaddenstoelensoep met een vleugje room

 

Warme voorgerechten

Escargots 12,50
Half dozijn wijngaardslakken in pittige knoflook-selderijboter

Champignons Dordogne 12,50 🌿
Champignons gefrituurd in bokbierbeslag met warme knoflooksaus

Coquille Saint Jacques & paling 17,50
Coquille Saint Jacques & gerookte IJsselmeerpaling, knolselderij en paling beurre blanc

Bloedworst, duif en ree 15,50
Gebraden worstje van ree, plakje gebakken bloedworst, duivenborst en rode port saus

 

Spoom

Spoom 7,50
Citroen-sorbetijs met vlierbessenjenever

 

Hoofdgerechten

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met verse seizoensgroenten en krokant gebakken aardappels. Onze porties zijn gemiddeld, maar bestelt u gerust een beetje bij! Wij brengen u liever wat extra’s dan dat we het teveel op uw bord weg moeten werpen

 

Wild

Reerugfilet ‘Saint Hubert’ 42,50
Medaillons van reerug ‘Saint Hubert’ met oesterzwammen, aardappel mousseline en sauce Grand Veneur

Hazenbout 29,50
Hazenbout gebraisseerd in rode wijnjus, vergezeld van sauce Gibier

Duet van haas 32,50
Hazenrugfilet en gebraisseerde voorloper van haas met een saus van braam en balsamico

Duet van wilde eend 27,50
Gebraden eendenborst en gekonfijt pootje, vergezeld van een jus van bloedsinaasappel

Wildpeper en voorloper van haas 25,50
Wildpeper en voorloper van haas met rode kool en aardappelpuree

Fazant Metternich 34,50
Fazantenborstje gelardeerd met zolderspek, gekonfijte fazantenpoot, roomzuurkool en rookworst

Proeverij van Achterhoeks ree 34,50
Reebiefstuk, saucijs en rollade van ree met spruitjes en sauce Grand Veneur

Drieluik van Achterhoeks wild 42,50
Hazenrugfilet, reebiefstuk en eendenborst vergezeld van sauce Gibier

Vordense lekkernij 29,50
Gebakken duivenborst, gebakken saucijs van ree en ambachtelijke bloedworst met bospaddenstoelenrisotto en schuim van eekhoorntjesbrood

Met veel respect en eerbied bereiden we het prachtige Achterhoeks wild uit onze directe omgeving. We laten u dan ook graag meegenieten van dit mooie stukje Biologisch vlees. Let op: er kunnen hagelkorreltjes in het vlees voorkomen.

 

Vis

Zeetong à la Meunière dagprijs
Zeetong à la Meunière, goudbruin gebakken in roomboter

Zalm en Gamba’s 29,50
Gebakken Noorse zalm en gamba’s vergezeld van een paling beurre blanc

 

Vlees

Tournedos van Black Angus 38,50
Tournedos van Black Angus met klassieke pepersaus

Shortrib 26,50
Gebraisseerde shortrib van het rund met een truffeljus

Wiener Schnitzel 26,50
Wienerschnitzel van kalf, gepaneerd en krokant gebakken, geserveerd met citroen en ansjovis

Cordon Bleu 27,50
Cordon Bleu ‘klassiek’, gevuld met ham en kaas, gegratineerd met ananas en kaas

Bakker’s traditioneel gebakken kippetje 25,00
In z’n geheel gebakken kippetje met garnituur van spek, champignons, uien en paprika.

 

Vegetarisch

Paddenstoelen risotto 23,50 🌿
Paddenstoelen risotto, schuim van eekhoorntjesbrood en vers geschaafde Parmezaanse kaas

Ravioli met truffelsaus 23,50 🌿
Ravioli met truffelsaus, gepofte knolselderij, mélange van bospaddestoelen en vers geschaafde Parmezaanse kaas

 

Desserts

Citroensorbetijs 6,50
Voor de kleine trek: citroensorbetijs met vlierbessen jenever

Crème brûlée 9,50
Crème brûlée “Traditionelle” met vanille-ijs

Cremeux van koffie en witte chocolade 9,50
Tonkabonen, crème patissier met kardemom, bramengel en bramen

Wentelteefje 9,50
Wentelteefje van Vordens suikerbrood en kaneelijs

Coupe ‘Noisette’ 9,50
Coupe ‘Noisette’ met notenijs en Amaretto

Pecan toffee merinque 9,50
Pecan toffee merinque vergezeld van chocolade-ijs en karamelsaus

Dame Blanche 9,50
Vanille-ijs, toefje slagroom, gebruneerd amandelschaafsel en warme chocoladesaus

Chipolatapudding 9,50
Chipolatapudding met marasquinsaus

Kaasplateau 13,50
Proeverij van binnen- en buitenlandse kazen, appelstroop en noten

Koffie | Thee
Koffie, Espresso, Thee 3,25 | Cappuccino, Koffie verkeerd 3,50 | Verse muntthee 3,95

Dessert Koffie 8,50
D.O.M. Café met D.O.M. Bénédictine | French Coffee met Grand Marnier | Irish Coffee met Irish whiskey
TIP: Irish Coffee met dun geslagen room 8,50

Ambachtelijke bonbons 1,50 p/st

 

Dranken

Digestieven
Cognac V.S.O.P. Bruno de Lestapis, Grappa, Calvados, Armagnac 7,50 Marc de Bourgogne, Grappa di Barolo, Grappa di Barbera 7,50 Diverse single malt whisky’s vanaf 8,50

Likeuren 6,95
Cointreau, Grand Marnier, Drambuie, D.O.M. Bénédictine, Tia Maria, Baileys, Sambuca, Amaretto, Limoncello di Capri

Bakkertje 3,50
In 1945 serveerde Willem Bakker voor het eerst Jachtbitter in zijn café aan de Dorpsstraat in Vorden. Vandaag de dag serveert de derde generatie Bakker hier hun enige, echte Vordense Bakkertje. Gemaakt volgens geheim familierecept, getrokken van de fijnst geselecteerde Achterhoekse kruiden. Puur natuur, zacht en heerlijk.

 

Aanbevolen Wijnen

Prijzen per fles

2017 Château Lynch-Moussas Pauillac 99,50
Deze rode wijn is geconcentreerd en vol van smaak met veel fruit in zijn geur. Door zijn krachtige tannine heeft de wijn een lange bewaarcapaciteit.
Producent: Bordeaux Chateau | Herkomst: Frankrijk, Pauillac Stijl: Rijk & Krachtig | 13% | Druif: Cabernet Sauvignon, Merlot. Past goed bij: Vleesgerechten, lamsvlees

2021 Régnié ‘La Roche’ 42,50
De Régnié is een zacht smakende, fruitige, sappige wijn. Hij heeft een intens fruitig bouquet met een lange, druivige afdronk.
Producent: Louis Latour | Herkomst: Frankrijk, Beaujolais, Régnié
Stijl: Complex & Intens | 13,5% | Druif: Gamay
Past goed bij: witvlees gerechten, lichte voorgerechten

 

Geselecteerde wildwijn 2023 Hotel Bakker

2012 Raices Gran Reserva 37,50 [per glas 6,95]
De Raices Gran Reserva is een fluweelzachte elegante wijn. In de geur tonen van kersen en tabak. Hij is zeer intens, met smaken als drop, koffie en gedroogde vruchten.
Producent: Fernando Castro l Herkomst: Spanje, Valdepeñas
Stijl: Vol & Soepel | 13% | Druif: Cencibel

 

2019 Montesecondo Chianti Classico 67,50
Een gebalanceerd samenspel van kersenfruit, aardse tonen, groene kruidigheid
en subtiele mineraliteit, ondersteund door een aangename frisheid.
Producent: Montesecondo | Herkomst: Italië, Toscane Chianti
Stijl: Rijk & Krachtig | 13% | Druif: Sangiovese
Past goed bij: Hazenrug, wildzwijn, kazen

2020 Bord Elegance Laudun 44,50
Syrah druiven rijpen in Franse eiken houten vaten. Terwijl de zachtere Grenache rijpt in betonnen vaten. Geuren en smakend als wilde bessen en zwarte kersen, met een zachte en lange afdronk.
Producent: Brotte | Herkomst: Frankrijk, Rhone
Stijl: Rijk & Krachtig | 15,5%

Druif: Grenache Noir & Syrah
Past goed bij: Lamsgerechten, ree, stevige kazen

Kijk voor het uitgebreide assortiment wijnen op onze wijnkaart.

 

Gibt es etwas zu feiern?

Bakker in Vorden hat jahrelange Erfahrung in der Organisation von Festen, Catering und Veranstaltungen. Basierend auf dieser Erfahrung helfen wir Ihnen gerne bei der Organisation Ihrer Hochzeit, Ihres Jubiläums, Ihres Geburtstages, Ihres Abschieds oder Ihres Geschäftstreffens. Sportlich, gesellig, zurückhaltend oder exklusiv: Wir passen den Raum und seine Einrichtung Ihren Wünschen an. Mehr Informationen …

Drieluik van wild Restaurant Bakker Vorden
De beroemde haantjes van Restaurant Bakker in Vorden
Rode bieten risotto Restaurant Bakker Vorden