Speisekarte

Von Spargel im Frühling bis zu winterlichen Wildspezialitäten aus unseren eigenen Jagdgebieten; in unserem Restaurant servieren wir saisonale Klassiker aus den besten lokalen und regionalen Zutaten. Bewährte Traditionen wie „das Hähnchen von Bakker“ stehen seit drei Generationen auf der Speisekarte.

Wenn Sie Ernährungswünsche haben oder Informationen über Allergene benötigen, fragen Sie einen unserer Mitarbeiter um Rat.

Verborgen

Lunch & borrelkaart

Van 11.30 tot 16.30 uur
🌿 vegetarisch of vegetarisch verkrijgbaar

 

Soepen

Tomatensoep met room en balletjes 8,95
Spinaziesoep met gerookte amandelen en groene olie 9,50 🌿

 

Salades

Gemengde salade met geitenkaas, walnoot en bloemenhoning 14,50 🌿
Caesar Salade Klassiek met gerookte kip of gebakken gamba’s 15,50 🌿

Bakker’s special

Russisch ei: vleessalade met diverse vissoorten en remouladesaus 16,50
Huzarensalade, huisgemaakt met diverse vleessoorten 14,50

 

Sandwiches

Clubsandwich klassiek met bacon, gerookte kip en kerriemayonaise 13,95
Clubsandwich zalm met kruidenkaas, rode ui, kappertjes 14,50
Landbrood ossenworst met piccalilly-mayonaise, augurk en frisée 13,50
Landbrood tonijnsalade met kappertjes, rode ui, gekookt ei en vinaigrette 13,50
Landbrood trio: tonijnsalade, ossenworst en oude kaas 15,95

 

Warme broodjes & kroketten

Bakker’s hamburger: klassieke burger met tomaat, kaas en augurk 15,50
Landbrood brie uit de oven, met walnoot, bloemenhoning, mesclun en gedroogde cranberry’s 13,50 🌿
Handgemaakte kroket met brood 7,95
Twee handgemaakte kroketten met brood 12,50
Vier mini-garnalenkroketjes van Patisserie Holtkamp, gefrituurde peterselie en twee boterhammen 18,95
Tosti traditioneel met ham en kaas, in de pan gebakken 7,50 🌿
Tosti tonijn en kaas, in de pan gebakken 8,50

 

Oma Bakker’s bal

Oma Bakker’s recept: handgemaakte gehaktbal met brood 11,50

 

Eiergerechten

Uitsmijter met Gelderse achterham en kaas 10,95
Uitsmijter met krokant gebakken spek 10,95
Omelet klassiek met krokante spekjes, champignons, gebakken uitjes en paprika 13,50
Bakker’s uitsmijter met ham, kaas, gebakken spek en een bolletje huzarensalade 13,50

Bakker’s klassieker

12 uurtje: tomatensoepje, boterham met kaas, kroket en een bolletje huzarensalade 13,95
Vis 12 uurtje: spinaziesoep met gerookte zalm, boterham met tonijnsalade, garnalenkroket en een frisse groene salade 16,95

 

Voor onze kleinste gastjes

Boterham met kaas, ham, pindakaas, hagelslag of jam 3,95
Boterham met kroket 7,95
Boterham met knakworst 5,95

 

IJs & Desserts

Dame Blanche: vanille-ijs met warme chocoladesaus en advocaat 9,50
Citroen-sorbetijs met een vleugje Limoncello 6,50
Kinderijs: vanille-ijs met aardbeiensaus, spikkels en slagroom 4,95

 

Gebak

Huisgemaakt appel-abrikozentaartje met slagroom 4,25
Staring kaneelcake van Bakker Ten Broeke met slagroom 4,25
Citroen meringue met slagroom (glutenvrij) 4,25
Pieterpadtaartje, koek met amandelspijs en noten 3,95

 

Borrelhapjes

BAKKER’S SPECIAL
Handgemaakte wildbitterballen per stuk 1,15

Handgemaakte bitterballen per stuk 1,10

Huisgemaakt gemengd bittergarnituur koud en warm: mooi opgemaakte canapés, blokje kaas, stukje worst en bitterballen per persoon (te bestellen tot 17.00 uur) 9,50

Kaasstengels, vlammetjes of vlindergarnalen per stuk 1,10
Garnalenkroketjes van Patisserie Holtkamp per stuk 3,90
Portie jonge Hollandse kaas 6,95
Krokant gebakken kippenlevertjes omwikkeld met spek 8,50
Dun gesneden Prosciutto di Parma 8,25
TIP: Camembert uit de oven, geserveerd met brood 17,50
Brood met verschillende dips 6,95
Gemengde gerookte en gezouten noten 5,50
Gemarineerde olijven 5,50

 

Bakkertje 3,95
In 1945 serveerde Willem Bakker voor het eerst Jachtbitter in zijn café aan de Dorpsstraat in Vorden. Vandaag de dag serveert de derde generatie Bakker hier hun enige, echte Vordense Bakkertje. Gemaakt volgens geheim familierecept, getrokken van de fijnst geselecteerde Achterhoekse kruiden. Puur natuur, zacht en heerlijk van smaak.

 

Drankjes

Ruime selectie koude en warme dranken, gedestilleerd en (speciaal-) bieren.

Mocktails:
• Seedlip Gin en tonic 7,25
• Rode bloedsinaasappel Martini met ijs, citroen en verse munt 7,25
• Liefmans on the rocks met verse mint [Belgisch alcoholvrij fruitbier] 6,25

Alcoholvrije Witte wijn:
• Chardonnay Montusan 6,50

Alcoholvrije Rode wijn:
• Cabernet Sauvignon Montusan 6,50

 

Naar de wijnkaart

 

Spargelmenü

🌿 vegetarisch of vegetarisch verkrijgbaar
* indien voorradig

Voorjaarsmenu

3 gangen à 49,50
4 gangen à 59,50
5 gangen à 69,50
6 gangen à 75,00

 

MARBRÉ
gerookte ribeye | ganzenlever | lardo

 

COQUILLE SAINT JACQUES
tortellini | kreeften beurre blanc

 

KALFSZWEZERIK
asperges | morillesaus

 

REEBIEFSTUK VAN ACHTERHOEKS REE
mousseline | spinazie | sauce foyot

 

ARNHEMS MEISJE
verse hollandse aardbeien | gele room

 

KAASPLATEAU
Krentenbrood | druiven | appelstroop

Koude voorgerechten

Carpaccio van rund 16,50
gemarineerd in mosterd en zeezout | rucola | pijnboompitten | Parmezaanse kaas | tomatendressing

Garnalencocktail 21,50
Hollandse garnalen| cocktailsaus

Mesclun met geitenkaas 15,50 🌿
walnoten | cranberry | dressing van Vordense bloemenhoning

Marbré van gerookte rib-eye, ganzelever en lardo 19,50
pompoen | gezouten citroen | PX azijn | hazelnootolie

 

Asperge voorgerechten

Gemarineerde zalm & asperges 19,50
gerookte paling | Pata Negra | mierikswortel-karnemelkdressing

Bulgur & asperges 15,50 🌿
vegan feta crème | tomaten crumble | prei-olie

Aspergesoep 9,50 🌿
room | aspergepunten

Gamba’s & asperges 18,50
gebakken gamba’s | Pata Negra

 

Soepen

Tomatensoep 8,95
balletjes | room

Spinazie-rucola soep 9,50 🌿
knoflookcroutons | groene olie

 

Warme voorgerechten

Escargots 14,50
half dozijn wijngaardslakken | pittige knoflook-selderij boter

Champignons Dordogne 13,50 🌿
bierbeslag | warme knoflooksaus

Coquille Saint Jacques 18,50
tortellini | bisque beurre blanc | pesto van zeekraal

 

Spoom

Spoom 7,50
citroensorbetijs | limoncello | luchtig geklopt eiwit

 

Hoofdgerechten

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met verse seizoensgroenten en krokant gebakken aardappels. Onze porties zijn gemiddeld, maar bestelt u gerust een beetje bij! Wij brengen u liever wat extra’s dan dat we het teveel op uw bord weg moeten werpen.

Vis

Zeetong à la Meunière 49,50
goudbruin gebakken | roomboter

Gebakken zeeduivelwang 32,50
spinazie risotto | groene asperge | gerookte amandelen | kruidenolie

Noorse zalm 32,50
gebakken | spinazie | sauce Hollandaise

Vlees

Tournedos van O’ Sullivan 39,50
O’Sullivan rund | bearnaise saus

Shortrib 32,50
gebraiseerd | truffeljus

Wiener Schnitzel 27,50
varkensschnitzel | champignon-roomsaus

Bakker’s traditioneel gebakken kippetje 26,50
gebraden kippetje | boerengarnituur

Duo van kalf 36,50
rosé gebraden kalfs-ribeye | krokant gebakken kalfszwezerik | morillesaus

 

Vegetarisch

Spinazierisotto 26,50 🌿
vegan feta crème | crumble van honing en tijm | geitenkaaskroket

 

Asperges

Alle aspergegerechten worden geserveerd met krielaardappelen, peterselie, scharreleitjes en botersaus.

Asperges met zalm 32,50
Hollandse asperges
gepocheerde zalmfilet | sauce Choron

Asperges met Gelderse achterham 32,50
Hollandse asperges
gerookte achterham | sauce Hollandaise

Asperges met zwezerik 36,50
Hollandse asperges
krokant gebakken kalfszwezerik | morillesaus

Asperges met Achterhoeks ree 36,50
Hollandse asperges
reerugfilet | tuinboon | groene olie | sauce foyot

Asperges flamande à la Bakker 26,50 🌿
Hollandse witte en groene asperges
spinazie flan | sauce Hollandaise | kruidenolie

Tortellini van spinazie en ricotta 26,50 🌿
Hollandse witte en groene asperges
gerookte paprika | gerookte amandelen | blauwschimmelkaas

Wijntip: 2021 de la Grenachte blanc 37,50
Domaine de la Chapelle | Frankrijk, Pays d’oc | Grenache

 

Desserts

Citroen sorbet 6,50
citroensorbetijs | limoncello

Dame Blanche 9,50
advocaat | vanille ijs | gebruneerd amandelschaafsel | slagroom | warme chocoladesaus

Chipolatapudding 9,50
marasquinsaus

Cremeux van bitterspijs 9,50
gel van duindoornbes en Kalamansi | kletskop | yoghurtbosvruchtenijs

Panna cotta van kokos 9,50
vanille | steranijs | ganache van witte chocolade | hazelnootcrumble | gemarineerde asperge | passievrucht-mangosorbetijs

Arnhems meisje 9,50
verse aardbeien | gele room | aardbeienijs

Pastel de nata 9,50
karamel zeezout | chocolade ijs | gel van duindoornbes en Kalamansi

Kaasplankje 14,50
Proeverij van binnen- en buitenlandse kazen | geroosterd krentenbrood | druiven | appelstroop

 

Dessert Koffie

Dessert Koffie 9,50
D.O.M. Coffee met D.O.M. Bénédictine & dungeslagen room
French Coffee met Grand Marnier & dungeslagen room
Italian Coffee met Amaretto & dungeslagen room

TIP

Irish Coffee 9,50
Irish wiskey & dungeslagen room

 

Koffie & Thee

Koffie, espresso, thee 3,50
Cappuccino, koffie verkeerd 3,75
Verse muntthee of verse gemberthee 4,50

Ambachtelijke bonbons per stuk à 1,75

 

Dranken

Digestieven 7,50
Cognac V.S.O.P. Hine, Grappa, Calvados, Armagnac, Marc de Bourgogne, Grappa di Barolo

Whisky’s vanaf 8,50
Diverse single malt whisky’s

Likeuren 6,95
Cointreau, Grand Marnier, Drambuie, D.O.M. Bénédictine, Tia Maria, Baileys, Sambuca, Amaretto, Achterhoekse Limoncello

Bakkertje 3,95
In 1945 serveerde Willem Bakker voor het eerst Jachtbitter in zijn café aan de Dorpsstraat in Vorden. Vandaag de dag serveert de derde generatie Bakker hier hun enige, echte Vordense Bakkertje. Gemaakt volgens geheim familierecept, getrokken van de fijnst geselecteerde Achterhoekse kruiden. Puur natuur, zacht en heerlijk van smaak.

 

Aanbevolen Wijnen

2020 Duet Louis Latour | 39,50
Deze wijn combineert een uitbundige frisse geur en prachtige volle rondeur met een subtiele lichtvoetige en druivige smaak.
Producent: Louis Latour | Herkomst: Frankrijk, Ardeche Stijl: Rijk & Vol | 13,5% | Druif: Chardonnay & Viognier
Past goed bij: visgerechten, schaal- en schelpdieren

2021 Château de Tracy Pouilly Fumé | 64,50
De wijnen van deze gerenommeerde bezitting behoren tot de beste van deze wijnstreek. De Sauvignon-druif geeft hier een verfijnd, stuivend bouquet en een verrassend krachtige, gestructureerde smaak.
Producent: Chateau de Tracy | Herkomst: Frankrijk, Loire | Stijl: Fris & Strak | 13,5% | Druif: Sauvignon Blanc
Past goed bij: Salade geitenkaas

2020 Hofinger Riesling ‘Heiligenstein’ | 39,50
De meer dan 250 miljoen jaar oude vulkanische bodem, bevat veel mineralen en zandsteen. Dat is absoluut de beste voedingsgrond voor de hoogwaardigste Riesling. Van de mineralen uit de bodem, krijgt deze Riesling een verfijnd, elegant en kruidig karakter.
Producent: Hofinger | Herkomst: Oostenrijk, Kamptal | Stijl: Fris & Strak | 12,5% | Druif: Riesling
Past goed bij: Zalm, tonijn, aspergegerechten

2021 Grüner Veltliner | 37,50
Vruchtrijke, frisse witte wijn, met typische Grüner Veltliner geuren als rode appel, citrusvruchten en groene peper.
Producent: Egmont Hofinger | Herkomst: Oostenrijk, Kamptal | Stijl: Fris & Strak | 12% | Druif: Grüner Veltliner
Past goed bij: Zalm, tonijn, aspergegerechten

2021 Sancerre Chavignol Rosé | 62,50
De Sancerre Rosé is lichtrood van kleur. Deze geurige droge roséwijn heeft een intens aroma van rood fruit. De wijn is sappig en vol van smaak met een droge fruitige afdronk
Producent: Domaine de La Porte | Herkomst: Frankrijk, Loire | Stijl: Fris & Strak | 13,5% Druif: Pinot noir
Past goed bij: Aspergegerechten en vis

Kijk voor het uitgebreide assortiment wijnen op onze wijnkaart.

 

Gibt es etwas zu feiern?

Bakker in Vorden hat jahrelange Erfahrung in der Organisation von Festen, Catering und Veranstaltungen. Basierend auf dieser Erfahrung helfen wir Ihnen gerne bei der Organisation Ihrer Hochzeit, Ihres Jubiläums, Ihres Geburtstages, Ihres Abschieds oder Ihres Geschäftstreffens. Sportlich, gesellig, zurückhaltend oder exklusiv: Wir passen den Raum und seine Einrichtung Ihren Wünschen an. Mehr Informationen …

Drieluik van wild Restaurant Bakker Vorden
De beroemde haantjes van Restaurant Bakker in Vorden
Rode bieten risotto Restaurant Bakker Vorden