Menukaart

Van de asperges in de lente tot winterse wildspecialiteiten van onze eigen jachtvelden; in ons restaurant serveren we seizoensklassiekers van de mooiste lokale en regionale ingrediënten. Gewaardeerde tradities als ‘de Haantjes van Bakker’ staan al drie generaties op de kaart.

Mocht u dieetwensen hebben of informatie over allergenen, vraag een van onze medewerkers voor advies.

Verborgen

Lunch & borrelkaart

Van 11.30 tot 16.30 uur
🌿 vegetarisch of vegetarisch verkrijgbaar

 

Soepen

Tomatensoep met room en balletjes 8,95
Seizoenssoep 8,95

 

Salades

Gemengde salade met geitenkaas, walnoot en bloemenhoning 14,50 🌿
Caesar Salade Klassiek met gerookte kip of gebakken gamba’s 15,50 🌿
Huisgemaakt huzarensalade met diverse vleessoorten 14,50

Bakker’s special

Russisch ei: vleessalade met diverse vissoorten en remouladesaus 16,50

 

Sandwiches

Clubsandwich klassiek met bacon, gerookte kip en kerriemayonaise 13,95
Clubsandwich zalm met kruidenkaas, rode ui en kappertjes 14,50
Landbrood carpaccio met pijnboompitten, Parmezaan, tomatendressing 13,50
Landbrood tonijnsalade met kappertjes, rode ui, gekookt ei en vinaigrette 13,50
Landbrood gezond met ham, kaas, ei, tomaat en sla 13,50

 

Warme broodjes & kroketten

Bakker’s hamburger: klassieke burger met tomaat, kaas en augurk 15,50
Landbrood brie uit de oven, met walnoot en bloemenhoning 🌿
en gedroogde cranberry’s 13,50
Handgemaakte kroket met brood 7,95
Twee handgemaakte kroketten met brood 12,50
Vier mini-garnalenkroketjes van Patisserie Holtkamp, gefrituurde
peterselie met twee boterhammen 18,95
Tosti traditioneel met ham en kaas, in de pan gebakken 7,50 🌿
Tosti tonijn en kaas, in de pan gebakken 8,50

 

Oma Bakker’s bal

Oma Bakker’s recept: handgemaakte gehaktbal met brood 11,50

 

Eiergerechten

Uitsmijter met Gelderse achterham en kaas 10,95
Uitsmijter met krokant gebakken spek 10,95
Omelet klassiek met krokante spekjes, champignons, gebakken uitjes en paprika 13,50
Bakker’s uitsmijter met ham, kaas, gebakken spek en een bolletje huzarensalade 13,50

Bakker’s klassieker

12 uurtje: tomatensoepje, boterham met kaas, kroket en een bolletje huzarensalade 13,95
Vis 12 uurtje: seizoenssoep, boterham met tonijnsalade, garnalenkroket en een frisse groene salade 16,95

 

Voor onze kleinste gastjes

Boterham met kaas, ham, pindakaas, hagelslag of jam 3,95
Boterham met kroket 7,95
Boterham met knakworst 5,95

 

IJs & Desserts

Dame Blanche: vanille-ijs met warme chocoladesaus en advocaat 9,50
Citroen-sorbetijs met een vleugje Limoncello 6,50
Kinderijs: vanille-ijs met aardbeiensaus, spikkels en slagroom 4,95

 

Gebak

Huisgemaakt appel-abrikozentaartje met slagroom 4,50
Staring kaneelcake van Bakker Ten Broeke met slagroom 4,50
Citroen meringue met slagroom (glutenvrij) 4,50
Pieterpadtaartje, koek met amandelspijs en noten 4,50

 

Borrelhapjes

BAKKER’S SPECIAL
Handgemaakte wildbitterballen per stuk 1,15

Handgemaakte bitterballen per stuk 1,10
Huisgemaakt gemengd bittergarnituur koud en warm: opgemaakte canapés, blokje kaas, stukje worst en bitterballen per persoon (te bestellen tot 17.00 uur) 9,50
Kaasstengels, vlammetjes of vlindergarnalen per stuk 1,10
Garnalenkroketjes van Patisserie Holtkamp per stuk 3,90
Portie jonge of oude Hollandse kaas 6,95
Portie ambachtelijke grilworst of Hausmacher 6,95
Krokant gebakken kippenlevertjes omwikkeld met spek 8,50
Dun gesneden Prosciutto di Parma 8,25
Gemengde gerookte en gezouten noten 5,50
Gemarineerde olijven 5,50

 

Bakkertje 3,95
In 1945 serveerde Willem Bakker voor het eerst Jachtbitter in zijn café aan de Dorpsstraat in Vorden. Vandaag de dag serveert de derde generatie Bakker hier hun enige, echte Vordense Bakkertje. Gemaakt volgens geheim familierecept, getrokken van de fijnst geselecteerde Achterhoekse kruiden. Puur natuur, zacht en heerlijk van smaak.

 

Drankjes

Ruime selectie koude en warme dranken, gedestilleerd en (speciaal-) bieren.

Mocktails:
• Seedlip Gin en tonic 7,95
• Rode bloedsinaasappel Martini met ijs, citroen en verse munt 7,95

Alcoholvrije Witte wijn:
• Chardonnay Montusan 7,50

Alcoholvrije Rode wijn:
• Cabernet Sauvignon Montusan 7,50

 

Naar de wijnkaart

 

Diner

🌿 vegetarisch of vegetarisch verkrijgbaar
* indien voorradig

Koude voorgerechten

Carpaccio van rund 16,50
gemarineerd in mosterd en zeezout
rucola | pijnboompitten | Parmezaanse kaas | tomatendressing

Garnalencocktail 21,50
Hollandse garnalen| cocktailsaus

Mesclun met geitenkaas 15,50 🌿
walnoten | cranberries | dressing van Vordense bloemenhoning

Marbré van gerookte rib-eye, ganzelever & lardo 19,50
bieslook | gezouten citroen | PX azijn | macadamia noten

Rode biet & linzen 14,50 🌿
tartaar van rode biet | rabarberjam | mousse van kamille | radijs

Ceviche van zeebaars 16,50
kerrie | gezouten citroen | tijgermelk | venkelsalade | groene asperge

Gerookte zalm 17,50
chioggia biet | dille – en mieriksworstelcreme | karnemelk vinaigrette | groene olie | mosterdzaad

 

Soepen

Tomatensoep 9,50
balletjes | room

Mosterdsoep 9,50 🌿
lente ui | zoetzure mosterdzaad

‘Galentijn’ vissoep van de Franse zuidkust 11,50
rouille | knoflook croutons | Parmezaanse kaas

 

Warme voorgerechten

Escargots 14,50
half dozijn wijngaardslakken | pittige knoflook-selderij boter

Champignons Dordogne 13,50 🌿
bierbeslag | warme knoflooksaus

Coquille Saint Jacques 18,50
saffraan risotto | paling beurre blanc | mosterdzaad

Rouleaux van parelhoen met zwezerik 18,50
knolselderij | rabarber | beukenzwam | morillesaus

 

Spoom

Spoom 7,50
citroen sorbetijs | limoncello | mouserende wijn | luchtig geklopt eiwit

 

Hoofdgerechten

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met verse seizoensgroenten en krokant gebakken aardappels. Onze porties zijn gemiddeld, maar bestelt u gerust een beetje bij! Wij brengen u liever wat extra’s dan dat we het teveel op uw bord weg moeten werpen.

Vis

Zeetong à la Meunière (dagprijs)
goudbruin gebakken | roomboter

Zeewolffilet 33,50
gepocheerd | aardappelmousseline | kimchi | zoetzure mosterd | paling beurre blanc

Noorse zalm 32,50
gebakken | spinazie | sauce Hollandaise

Zeebaarsfilet 33,50
antiboise | balsamico dressing | groene olie

Klassieke mosselpan 29,50
frites | bijpassende sauzen
(indien voorradig)

Vlees

Tournedos van O’ Sullivan 39,50
O’Sullivan rund | béarnaise saus

Shortrib 32,50
gebraiseerd | truffeljus

Wiener Schnitzel 27,50
varkensschnitzel | champignon-roomsaus

Bakker’s traditioneel gebakken kippetje 27,50
boerengarnituur

Duo van kalf 36,50
rosé gegrilde kalfs-ribeye | krokant gebakken kalfszwezerik | morillesaus

Porc steak van de grill 29,50
gemarineerde groentes | honing-mosterdsaus | knolselderij

Gebakken kalfslever 31,50
knolselderij | witlof | paddenstoelen | sauce Foyot

 

Vegetarisch

Romige polenta 27,50 🌿
frisse koude bonensalade | gegrilde halloumi | tomatencrumble | groene olie

Pappardelle 27,50 🌿
venkel | knoflook | groene kruiden | tijm- en tijmcrumble
(ook mogelijk te bestellen met gamba’s)

Saffraan risotto 27,50 🌿
gemarineerde groente | crumble van macadamia noten | kroketjes van oesterzwam | beukenzwam

 

Desserts

Citroen sorbet 6,50
citroen sorbetijs | limoncello

Dame blanche 9,50
vanille ijs | advocaat | gebruneerd amandelschaafsel |
slagroom | warme chocoladesaus

Chipolatapudding 9,50
marasquinsaus

Moulleaux au chocolat 9,50
mousse van passievrucht | yoghurtschuim | mango- passievruchtijs

Rabarber cheesecake 9,50
gel van aarbei | vanille crumble | yoghurtijs

Arnhems meisje 9,50
verse aardbeien | gele room | aardbeienijs

Tiramisu 9,50
vanille ijs

Kaasplankje 14,50
Proeverij van binnen- en buitenlandse kazen | geroosterd krentenbrood | druiven | appelstroop

Dessert Koffie’s 9,50
D.O.M. Coffee met D.O.M. Bénédictine & dungeslagen room
French Coffee met Grand Marnier & dungeslagen room
Italian Coffee met Amaretto & dungeslagen room

TIP

Irish Coffee 9,50
Irish wiskey & dungeslagen room

 

Aanbevolen Wijnen

2021 Le Grenache Blanc 37.50
Deze frisse sappige wijn heeft een volle smaak met een kruidige afdronk. In het bouquet van de krachtige droge wijn, herkent u anijs en de geur van bloemen
Vinds du Sud | Frankrijk, Languedoc | Vol & kruidig | 13,5% |Grenache Blanc
Past goed bij: Geitenkaas, witvis met Beurre Blanc saus

2023 Louis Latour Le Chardonnay de Chardonnay 62.50
Met een boeket vol muskaat geuren, onthult hij mooie smaken van abrikoos en groene amandelen, op het einde een mooie mineralige afdronk.
Domaine Louis Latour | Frankrijk, Mâconnais | Fris & Strak | 13% | Chardonnay
Past goed bij: Salade geitenkaas, wild voorgerechten

2021 Campillo Blanco Reserva 74.50
Deze unieke ambachtelijke wijn toont het beste van de Viura-druif. Hij heeft een goudgele kleur. Zijn geur is intens en complex, met tonen van steenfruit zoals perzik.
Zijn smaak is vol, maar met voldoende frisheid, zijn afdronk is lang en harmonisch met een getoaste houtsmaak.
Campillo | Spanje, Rioja | Vol & Tropisch | 13% | Viura & Chardonnay
Past goed bij: Geitenkaas & vis

2017 Campillo Raro Finca Cuestaa Claro 87.50
Deze wijn, die in nieuwe Allier eikenvaten rijpt, heeft een kersenrode kleur en een zeer intens bouquet. Raro is niet alleen de allermooiste wijn van de Bodegas Campillo, maar is tevens een der allerbeste Rioja’s. De Tempranillo Peludo-druivenstokken zijn inmiddels meer dan 60 jaar oud, waardoor ze nog minder vruchten voortbrengen en die nog krachtiger sap geven. Daarom is de naam Raro (in het Engels is rarity schaarste) zeker terecht. Deze wijn is namelijk slechts in uitermate kleine hoeveelheid beschikbaar.
Campillo | Spanje, Rioja | Zwart fruit & Rijk | 14,5% | Tempranillo Peludo
Past goed bij: Wild & Vlees gerechten

2024 Brotte Signature Côtes Du Rhône 42.50
Een levendige en karaktervolle rode wijn boordevol rijpe kersen, sappige pruimen en een vleugje kruidige zwarte peper. De fluweelzachte tannine en lange verfijnde afdronk maken deze wijn onweerstaanbaar ‘Gekoeld Serveren’.
Brotte | Frankrijk, Rhône | Fruitig & soepel | 12,5% | Carignan, Clairette, Grenache Blanc & Noir, syrah
Past goed bij: gegrild vlees, harde kazen

Kijk voor het uitgebreide assortiment wijnen op onze wijnkaart.

 

Iets te vieren?

Bakker in Vorden heeft jarenlange ervaring in het organiseren van feesten, catering en events. Vanuit die ervaring helpen we u graag met het organiseren van uw bruiloft, jubileum, verjaardag, afscheid of zakelijke bijeenkomst. Sportief, gezellig, ingetogen of exclusief: wij passen de zaal en aankleding aan uw wensen aan.

Meer informatie…

Drieluik van wild Restaurant Bakker Vorden
De beroemde haantjes van Restaurant Bakker in Vorden
Rode bieten risotto Restaurant Bakker Vorden