Menu

From asparagus in spring to winter game specialities from our own hunting grounds, our restaurant serves seasonal classics made from the finest local and regional ingredients. Valued traditions such as ‘de Haantjes van Bakker’ have been on the menu for three generations.

The entire menu can be ordered for a delicious lunch or dinner at your home or business.

Should you have any dietary requirements or information on allergens, please ask one of our staff for advice.

Hidden

Lunch menu

🌿 vegetarisch of vegetarisch verkrijgbaar

 

Soepen

Heldere groentesoep met gestoofd rundvlees en balletjes 7,00
Tomatensoep met room en balletjes 7,00
Krachtige wildbouillon met shiitake en bosbessen 7,50
Bospaddenstoelen, licht gebonden met een vleugje room 🌿 7,50

 

Salades

Gemengde salade met geitenkaas, walnoot en bloemenhoning 🌿 12,50
Caesar Salade Klassiek met gerookte kip of gebakken gamba’s 🌿 12,50
Russisch ei: vleessalade met diverse vissoorten en remouladesaus 12,50
Huzarensalade, huisgemaakt met diverse vleessoorten 11,50

 

Sandwiches

Clubsandwich Klassiek met bacon, gerookte kip en kerriemayonaise 11,50
Clubsandwich met gerookte zalm, kruidenroomkaas, rode ui, kappertje 11,50
Waldkorn gezond, Gelderse achterham, kaas, tomaat, komkommer en een gekookt scharrel-eitje 🌿 9,50
Waldkorn met dungesneden carpaccio van rund, rucola en Parmezaan 10,50
Waldkorn met tonijnsalade, kappertjes, augurk en rode ui 9,50

 

Warme broodjes, Burgers & kroketten

Bakkers burger van Achterhoeks wild met gebakken uien, pickles en tomaat 12,50
Waldkorn met brie uit de oven, met walnoot, honing en tomaat 🌿 9,50
Handgemaakte kroketten met brood, per stuk 4,50
Drie garnalenkroketjes van ‘Holtkamp’, gefrituurde peterselie en brood 11,50
Tosti traditioneel met ham en kaas, in de pan gebakken 🌿 6,50

 

Eiergerechten

Uitsmijter met Gelderse achterham en kaas 🌿 9,50
Uitsmijter met met krokant gebakken spek 9,50
Omelet Klassiek met krokante spekjes, champignons, gebakken uitjes, paprika 🌿 9,50
Bakkers Uitsmijter met ham, kaas, gebakken spek en een bolletje huzarensalade 11,50

 

Bakkers Klassieker

12 uurtje 🌿 12,50
soepje van het seizoen, boterham met kaas, kroket en een bolletje huzarensalade

 

Voor onze kleinste gastjes

Boterham met kaas, ham, pindakaas, hagelslag of jam 2,50
Boterham met kroket of knakworst 4,50

 

Gebak

Huisgemaakt appel-abrikozen taartje met een toefje slagroom 3,50
Staring kaneelcake van ‘Dick Ten Broeke’ met tipje slagroom 3,25
Hazelnoot merengue met slagroom (glutenvrij) 3,25

 

Dinner menu

🌿 vegetarisch of vegetarisch verkrijgbaar

 

Koude voorgerechten

Carpaccio 14,50
Carpaccio van rund gemarineerd in mosterd, zeezout en peterselie met rucola, Parmezaanse kaas en pijnboompitten

Garnalencocktail 15,50
Hollandse garnalencocktail met romige cocktailsaus

Samenspel van vis 15,50
Samenspel van vis: gerookte zalm, paling, rilette van makreel en Hollandse garnalen

Salade met geitenkaas 🌿 12,50
Salade aangemaakt met een dressing van Vordense bloemenhoning vergezeld van geitenkaas en walnoten

Klassieke caesar salade met gebakken duivenborst 14,50
Klassieke ceasar salade met gebakken duivenborst, vijgen, walnoten, granaatappel en een sinaasappeldressing

Proeverij van wild 15,50
Een selectie van in huisbereide wildlekkernijen.
Laat u verrassen!

Wildpaté 13,50
Ambachtelijk bereide wildpaté met vijgenchutney

 

Warme voorgerechten

Gebakken mosseltjes 12,50
Krokant gebakken mosseltjes met kruidenboter

Escargots 11,50
Half dozijn wijngaardslakken in pittige knoflook-selderijboter

Champignons Dordogne 🌿 11,50
Champignons “Dordogne” met warme knoflooksaus

Bloedworst, duivenborst en reeworstje 14,50
Bloedworst, duivenborst en worstje van Achterhoeks ree met rode portsaus

Spoom 6,50
Citroen-sorbetijs met Limoncello

 

Hoofdgerechten

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met verse seizoensgroenten en krokant gebakken aardappels. Onze porties zijn gemiddeld, maar bestelt u gerust een beetje bij! Wij brengen u liever wat extra’s dan dat we het teveel op uw bord weg moeten doen.

Zeetong à la Meunière 37,50
Zeetong à la Meunière, krokant gebakken in roomboter

Dorade filet 26,50
Op de huid gebakken Doradefilet met mosseltjes en currycrème

Gebakken knoflook gamba’s 🌿 25,50
Gebakken knoflook gamba’s, met pappardelle verse tuinkruiden, venkelolie en zwarte peper

Tournedos van Black Angus 34,50
Tournedos van Black Angus met klassieke pepersaus

Shortrib 26,50
Zacht gegaard shortrib van het rund met een truffeljus

Wiener Schnitzel 25,50
Wienerschnitzel van kalf, gepaneerd en krokant gebakken, citroen en ansjovis

Cordon Bleu 24,50
Cordon Bleu ‘klassiek’ gevuld met ham en kaas, gegratineerd met ananas en kaas

Bakker’s traditionele ‘Halve Haan’ 19,50
Bakker’s traditionele halve haan met garnituur van spek, champignons, uien en paprika, geserveerd met Franse frites

Cannelloni 🌿 19,50
Cannelloni van gele en groene courgette, paddenstoelen en paprika

Portobello uit de oven 🌿 19,50
Portobello uit de oven gevuld met zoete aardappel gegaard met dragon en tijm

 

Wild

Met veel respect en eerbied bereiden we het prachtige reewild uit onze directe omgeving. We laten u dan ook graag meegenieten van dit mooie stukje Biologisch vlees.  Let op: er kunnen hagelkorreltjes in het vlees voorkomen.

Fazant Metternich 27,50
Gekonfijt pootje, gelardeerd fazantborstje, roomzuurkool, een plakje rookworst van ree geserveerd met een krachtige wildsaus

Eend à l’orange 27,50
Gekonfijt eendenpootje en een rosé gebraden eendenborstje met een saus van sinaasappel

Duet van Haas 28,50
Gaar stukje hazenbout, filet van hazenrug, rode kool en een saus van Amarenen kersen

Wildpeper en voorloper van haas 24,50
Wildpeper en voorloper van haas, rode kool, aardappelpuree

Reerugfilet ‘Saint Hubert’ 36,50
Medaillons van reerug “Saint Hubert” met oesterzwammen, aardappel-kastanje crème en rode wijnsaus

Proeverij van Achterhoeks ree 27,50
Biefstuk van de achterbout, worstje en rollade van ree met spruitjes en een krachtige wildsaus

Drieluik van wild 37,50
Hazenrugfilet, reebiefstuk en eendenborst met rode kool, spruitjes en een krachtige wildsaus

Vordense lekkernij 27,50
Duivenborstje, plakje ambachtelijke bloedworst, worstje van ree, truffelrisotto, bospaddenstoelen en rode wijnsaus

 

5-gangen Wild Proeverij

75,00 p.p.

 

Proeverij van wildgerechtjes
Rilette van wilde eend, copa van wild zwijn, wildpaté met chutney van vijgen

 

Fazant & rookworst van ree
Gekonfijt fazantenpootje, zuurkool met room, rookworst van ree

 

Duivenborstje
Duivenborstje van Houtduif, bloedworst en appelstroop

 

Proeverij van Achterhoeks ree
Achterhoeks reebiefstukje, een reeworstje en ambachtelijk bereide rollade van ree geserveerd met paddenstoelen en een krachtige wildsaus

 

Grand Dessert of Kaasplateau
Grand dessert van zoete lekkernijen
of
Een proeverij van binnen- en buitenlandse kazen met appelstroop en noten

 

Dit menu is uitsluitend per tafel te bestellen.
Vraag onze medewerkers, naar een bijpassend wijnarrangement.

 

Desserts

Pannacotta 9,50
Pannacotta van zoethout met een stroop van “Bakkertje”

Moeulleux aux chocolat 9,50
Moelleux aux chocolat met vanille ijs en Amarenen kersen

Wentelteefje 10,50
Wentelteefje van suikerbrood en kaneelijs

Coupe ‘Noisette’ 9,50
Coupe ‘Noisette’ met notenijs en Amaretto

Citroensorbetijs 6,50
Voor de kleine trek, citroensorbetijs met vlierbessen jenever

Dame Blanche 9,50
Vanille ijs, toefje slagroom, advocaat en warme chocolade saus

Chipolatapudding 9,50
Chipolatapudding met marasquinsaus

Kaasplateau 13,50
Proeverij van binnen- en buitenlandse kazen, appelstroop en noten

 

Koffie & Thee

Koffie | Thee
Koffie, Espresso, Thee 2,75
Cappuccino, koffie verkeerd 2,95
Verse muntthee 3,75

Dessert Koffie
D.O.M. Café met D.O.M. Bénédictine 7,50
French Coffee met Grand Marnier 7,50
Irish Coffee met Irish Whiskey 7,50

Ambachtelijke bonbons per stuk à 1,25

 

Dranken

Digestieven
Cognac V.S.O.P. Bruno de Lestapis, Grappa, Calvados, Armagnac 7,50
Marc de Bourgogne, Grappa di Barolo, Grappa di Barbera 7,50
Diverse single malt whisky’s vanaf 8,50

Likeuren
Cointreau, Grand Marnier, Drambuie, D.O.M. Bénédictine 6,50
Tia Maria, Baileys, Sambuca, Amaretto, Limoncello di Capri 6,50

Bakkertje 3,50
Jachtbitter, traditioneel recept van Willem Bakker.
In 1945 serveerde Willem Bakker voor het eerst Jachtbitter in zijn café aan de Dorpsstraat in Vorden. Vandaag de dag serveert de derde generatie Bakker hier hun enige, echte Vordense Bakkertje. Gemaakt volgens geheim familierecept, getrokken van de fijnst geselecteerde Achterhoekse kruiden. Puur natuur, zacht en heerlijk van smaak.
Alc. 30% Vol | 50 cl

 

Aanbevolen Wildwijnen

Bekijk de wijnkaart voor het uitgebreide assortiment wijnen.

2018 Domaine Garric fles 32,50 | glas 6,50
Hij dankt zijn dieprode kleur en krachtige afdronk, aan Syrah- en Grenache-druiven.
Combineert uitstekend bij vlees en wild gerechten.
Producent: Vins Du Sud | Herkomst: Frankrijk, Languedoc
Stijl: rijk & krachtig | 14,5 % | Druif: Grenache Noir, Syrah

2018 Chateau Cartier fles 57,50
Een diepdonker gekleurde en zeer krachtig smakende Saint Emilion van Merlot- en Cabernet Franc-druiven. Met deze geurrijke wijn bewijst de jongste telg van de familie Moueix, Alain, zijn grote capaciteiten als Oenoloog. Het is de tweede wijn van het Chateau Fonroque.
Past goed bij vlees- en wildgerechten
Producent: Bordeaux Chateau | Herkomst: Frankrijk, Bordeaux
Stijl: rijk & krachtig | 14% | Druif: Cabernet Franc & Merlot

2016 Primitivo di Manduria fles 72,50
Vol, in de mond zacht en rijk mooie fijne tannine, koffie cacao en vanille komen naar voren.
Past goed bij hazenrug, wildzwijn & kazen
Producent: Apulia Vino | Herkomst: Italië, Apulia
Stijl: rijk & krachtig | 14,5% | Druif: Primitivo

2020 Bourgonge Gamay fles 45,00
Deze Bourgonge dankt zijn frambozenrode kleur en zijn uiterst fruitige afdronk, aan de meest edele Gamay-druiven uit het zuiden van de Bourgonge. Zijn delicate finesse dankt hij aan een kleine hoeveelheid Pinot Noir druiven uit de Noord-Bourgogne
Past goed bij rood vlees & wild.
Producent: Louis Latour | Herkomst: Frankrijk, Bourgonge
Stijl: rijk & krachtig | 13% | Druif: Gamay & Pinot noir

2013 Chateau Talbot fles 225,-
Na de traditionele vergisting ondergaat de wijn een houtlagering van anderhalf jaar op deels nieuwe eikenhouten vaten, het hout is mooi met het fruit verweven. Deze wijn heeft fruit en finesse ten top!
Past goed bij rood vlees & wild.
Producent: Bordeaux Chateau | Herkomst: Frankrijk, Bordeaux Saint Julien
Stijl: rijk & krachtig | 14% | Druif: Cabernet Franc, Malbec, Merlot Cabernet Sauvignon & Petit Verdot

 

To accompany drinks

Appetisers

Achterhoek venison appetisers and truffle mayonnaise 0,95
Handmade appetisers per piece 0.95
Mixed cold and warm appetisers per person 6,50
Cheese sticks, flamingo, butterfly shrimps per piece 0,95
‘Holtkamp’ shrimp croquettes 3 pieces 9,9
Young or old cheese per portion 6 pieces 6,50
Chicken livers wrapped in bacon, fried crispy 6,95
Assortment of traditional Achterhoek sausages 6,50
Mixed nuts per serving 3.50
Marinated olives per serving 3,50

Bakkers venison & cheese appetiser platter (2 persons) 15,00
Antipasti; cheese and venison delicacies, hot snack, nuts, olives, bread and dip

 

Something to celebrate?

Bakker in Vorden has years of experience in organising parties, catering and events. We use this experience to help you organise your wedding, anniversary, birthday, farewell or business meeting. Sporty, convivial, modest or exclusive: we will adapt the room and furnishings to your wishes.

More information…

Ree bij Hotel Restaurant Bakker in Vorden
De beroemde haantjes van Restaurant Bakker in Vorden
Kreeft bij Hotel Restaurant Bakker in Vorden
Hotel - Restaurant Bakker in Vorden zoekt personeel.

Vacatures

Hotel Bakker zoekt personeel!

Ken jij iemand of ben jij degene die op zoek is naar een leuke baan? 

Klik hier voor meer informatie en wie weet wordt jij onze nieuwe collega!

 

Vacatures

 

 

You have Successfully Subscribed!