Weinkarte

Onze wijnkaart hebben wij zoveel mogelijk samengesteld met wijnen vanuit de gehele wereld. Met wijnen van wijnproducenten die dezelfde gedachte hebben over wijn. Namelijk dat kwaliteit, zuiverheid en originaliteit erg belangrijk zijn. Wijnen moeten herkenbaar zijn en de typiciteit van de streek in zich hebben. Hout is ondersteunend en niet een overheersende factor. Terroir moet z´n expressie kunnen uiten in de wijn en niet overheerst of overstemd worden door houtgebruik.

Bij iedere wijn hebben wij getracht een smaakaanduiding weer te geven. De smaaktyperingen omschrijven wij hieronder uitgebreider. Heeft u opmerkingen op de wijnkaart, mist u uw favoriete wijn of heeft u andere suggesties? Wij horen het graag van u!

-Weinkarte-

Deze wordt niet getoond display:none (alle toggles gesloten)

Weißwein

Fris & Strak: Witte wijnen die uitstekend combineren met frisse lichtere gerechten. Denk hierbij aan salades, lichte visgerechten De wijnen zijn vaak wat lager in alcohol, hebben geen malolactische gisting ondergaan en doen in de geur vaak denken aan jong citrusfruit.

Rijk & Vol: Witte wijnen die vaak wat houtlagering hebben mee gekregen en hierdoor uitstekend combineren met rijkere gerechten. De wijnen zijn vaak wat hoger in alcohol, hebben een malolactische gisting ondergaan en kenmerken zich door de geur van bijvoorbeeld boter en honing. Denk hierbij aan een gebakken of gegrild visgerecht. Maar ook gerechten met gevogelte en kalfsvlees.

Aromatisch: Witte wijnen waar extreem aromatische druiven aan de basis staan. Denk hierbij aan bijvoorbeeld wijnen uit de Elzas van Gewürztraminer of de viognier-druif na wat houtlagering. Wijnen combineren goed met rijke gerechten als gevogeltelever, maar ook gerechten met een Aziatische toets. De Japanse keuken is een uitzondering!

 

Rotwein

Zacht & Rond: Rode wijnen van lichtere druiven als Gamay en Pinot noir. Vaak afkomstig uit noordelijk gelegen wijngebieden, hierdoor lager in alcohol en waarbij geen of minimaal houtlagering is toegepast. Wijnen ook die best gekoeld geschonken mogen worden en dan best bij een stukje vis geserveerd kunnen worden.

Rijk & krachtig: Rode wijnen die van druiven die wat strenger bekend staan. Denk bijvoorbeeld aan Bordeaux of Bourgogne. De wijnen hebben vaak wat tannine en hebben behoefte aan rijkere gerechten. Een mooi stukje rood vlees bijvoorbeeld zou een goed begeleider kunnen zijn.

Complex & Intens: Rode wijnen uit gebieden die veel zon kennen. Zuidelijk Europa, Australië en andere landen op het zuidelijk halfrond. De wijnen hebben vaak een diepe kleur en rijke geur en een flinke tijd houtlagering gehad. Zitten flink in het alcohol en tannine is volop aanwezig. Wijnen hebben behoefte aan rijke complexe gerechten en doen het goed met bijvoorbeeld wildgerechten en rijke vleesgerechte.

 

Rosewein

Sekt

Dessertwein & Portwein

Vraag onze sommelier naar onze exclusieve
bordeaux wijnen en kelder restanten

Jaartallen op onze wijnkaart kunnen afwijken.

Bild – Lecker dinieren bei Restaurant Bakker in Vorden
Wild verkosten bei Restaurant Bakker in Vorden
Lecker essen bei Restaurant Bakker in Vorden

Pin It on Pinterest

Share This